Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Spalio » 1

Rusija vetavo JT pasiūlymą dėl Ukrainos aneksijos, Kinija susilaikė

Rusija penktadienį vetavo Vakarų pasiūlymą JT Saugumo Taryboje pasmerkti Ukrainos teritorijos aneksiją, o Kinija ir Indija susilaikė.

Rusijos veto buvo neabejotinas, tačiau Vakarų valstybėms bus naudinga, kad Maskva nesulaukė Pekino palaikymo, ir dabar jos sieks daryti spaudimą Rusijai balsuojant Generalinėje Asamblėjoje, kuriai priklauso visos šalys.

Jungtinės Valstijos prastūmė kartu su Ukraina parengtą rezoliuciją praėjus kelioms valandoms po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas (Vladimir Putin) paskelbė, kad Maskva perims per invaziją po Kremliaus organizuotų referendumų užgrobtas Ukrainos teritorijas.

"Būtent tam ir buvo sukurta Saugumo Taryba. Ginti suverenitetą, saugoti teritorinį vientisumą, skatinti taiką ir saugumą", - posėdžio pradžioje sakė JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Linda Thomas-Greenfield (Linda Thomas-Greenfield).

"Jungtinės Tautos buvo sukurtos remiantis idėja, kad niekada daugiau nebus leista vienai šaliai jėga užimti kitos šalies teritorijos", - sakė ji.

Rusijos ambasadorius Vasilijus Nebenzia (Vassily Nebenzia) skundėsi, kad siekti nuolatinės Saugumo Tarybos narės pasmerkimo yra beprecedentis atvejis.

"Ar jūs rimtai tikitės, kad Rusija svarstys ir palaikys tokį projektą? O jei ne, tuomet išeina, kad jūs tyčia mus spaudžiate pasinaudoti veto teise tam, kad paskui leptelėtumėte, jog Rusija piktnaudžiauja šia teise", - sakė V. Nebenzia.

Rezoliucijoje būtų pasmerkti "neteisėti" referendumai, surengti Rusijos okupuotose Ukrainos dalyse, ir visos valstybės būtų paragintos nepripažinti jokių Ukrainos sienų pakeitimų.

Joje taip pat būtų raginama Rusija nedelsiant išvesti karius iš Ukrainos ir taip užbaigti vasario 24 d. pradėtą invaziją.

Anksčiau penktadienį valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Antony Blinken) pareiškė, kad Jungtinės Valstijos sieks balsavimo Generalinėje Asamblėjoje.

"Jei Rusija blokuos Saugumo Tarybos pareigų vykdymą, prašysime JT Generalinės Asamblėjos, kurioje kiekviena šalis turi balsą, aiškiai parodyti, kad sienų perbraižymas jėga yra nepriimtinas", - sakė A. Blinkenas žurnalistams Vašingtone.

"Kiekviena šalis yra suinteresuota pasmerkti šiuos žingsnius", - sakė jis.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.09.2018 laikas 10:17 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai inkstų akmenligės gydymui

Inkstų akmenligė liaudies medicinoje, inkstų akmenligė, inkstų akmenligės gydymas, Inkstų akmenligės receptai, Inkstų akmenligės vaistažolės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė ...

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 23:04 Receptai – Patiekalai Lašišos Šašlykas Orkaitėje
Lašišos filė nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, apipilame aliejumi ir išmaišome. Visus prieskonius sumaišome dubenėlyje ir apibarstome jais paruoštą lašišos filė, išmaišome, pamaigome pirštais, kad prieskoniai gerai...

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:42 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai klausos gerinimo gydymui
Klausos gerinimas liaudies medicinoje, klausos gerinimas, klausa, receptai klausai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau