Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 7

Mitai apie skydliaukę

1 mitas: dėl skydliaukės ligų kalta ekologija

Iš tikrųjų įvairioms skydliaukės ligoms: tireotoksikozei (kai skydliaukė gamina pernelyg daug jos hormonų) ir hipotireozei (kai jų mažai) didžiulės įtakos turi genetinis paveldimumas. Aplinka, jei pernelyg daug žalingųjų ultravioletinių ar elektromagnetinių spindulių, tai greičiau tik akstinas skydliaukės ligų pradžiai (Kuo gresia skydliaukės sutrikimai ir kaip jų išvengti?).

• Skydliaukei kenkia rūkymas, tačiau rimto žalingojo ekologijos poveikio skydliaukei - nenustatyta.

2 mitas: šiuo metu labai daug žmonių serga skydliaukės ligomis

Pastaruoju metu nemažai žmonių į gydytojus (tarp jų ir endokrinologus) kreipiasi profilaktiškai, norėdami išvengti įvairių ligų ir pasijutę šiek tiek prasčiau. Ne mažiau nei ketvirtadalis besikreipusių į endokrinologus žmonių dėl tariamai sutrikusios skydliaukės iš tikrųjų jokiomis skydliaukės ligomis neserga (Apgaulingi skydliaukės ligų požymiai).

3 mitas: skydliaukės nereikia liesti, nes tai - pavojinga

Jei skydliaukės ligų negydysite, tai Jūsų gyvenimas virs košmaru.

• Kai skydliaukė gamina pernelyg daug hormonų, širdies plakimas padažnėja. Tokie žmonės gana greitai netenka daug svorio, skundžiasi vos ne nuolatiniu bendru kūno silpnumu, dažnai būna sudirgę, jų nuotaika staiga ir be priežasties gali pakisti.

• Kenksmingas ir skydliaukės hormonų trūkumas, nes tai pakenkia visų vidaus organų ir sistemų darbui. Pavyzdžiui, tokie ligoniai gali daugelį metų gydyti anemiją, dažną vidurių užkietėjimą, depresiją, sutrikusį menstruacijų ciklą ir nevaisingumą, manydami, jog jie gydo savarankiškas ligas. Šie žmonės nuolat jaučiasi nusilpę, mieguisti, skundžiasi blogėjančia atmintimi, jų kūno oda sausa, o plaukų galiukai skilinėja (Gyvenimo būdas sveikai skydliaukei: daug jodo ir jokio rūkymo).

• Pasak specialistų, skydliaukės ligas gydyti būtina. Sergantiems hipertireoze tenka gana ilgai (bet ne ilgiau nei 1,5 metų) vartoti skydliaukės hormonų išsiskyrimą blokuojančių preparatų. Tačiau toks gydymo būdas yra efektyvus tik tada, jei skydliaukė padidėjusi nežymiai. Kitais atvejais, kai skydliaukės hormonų yra labai daug ir atsiranda taip vadinama epideminė gūžis, tenka atlikti chirurginę operaciją - pašalinti didžiąją dalį skydliaukės.

• Trečiasis terapijos būdas - gydymas radioaktyviuoju jodu. Beje, visi skydliaukės gydymo būdai - gana efektyvūs.

• Hipotireoze gydyti lengviau. Ligoniui tenka kasdien vartoti preparatų su dirbtiniais skydliaukės hormonais.

4 mitas: skydliaukė "mėgsta" jūrą, žuvį, persimoms, gintarą

Teigiama, jog viena veiksmingiausių skydliaukės ligų profilaktinė priemonė (ypač, apsisaugant nuo strumos) - joduotos druskos vartojimas.

Šią profilaktinę skydliaukės ligų gydymo priemonę patvirtina Pasaulinė Sveikatos Organizacija. Teigiama, jog žmonija jau daugiau nei lOO metų sėkmingai vartoja joduotą druską. Šiuo metu joduojama apie 20 proc. visos maistui vartojamos druskos.

• Nėščioms ir kūdikius krūtimi žindančioms moterims naudinga speciali jodo profilaktika, specialiais vitaminų kompleksais su papildomu jodo kiekiu. Be abejo, prieš tai reikia pasitarti su gydytoju.

Kiek jodo žmogaus organizmui reikia per parą (Pasaulinės Sveikatos Organizacijos patarimas)

• Vaikams iki 12 metų - 50-100 mcg;

• paaugliams ir suaugusiems-100-150 mcg;

• nėščioms ir kūdikius krūtimi žindančioms moterims - 200 mcg;

• vyresnio amžiaus žmonėms -100 mcg.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.07.2019 laikas 18:13 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepta višta
Gaminame. Orkaitėje kepta višta. Prieš kepant vištą dedame į kepimo maišą arba rankovę ir rankovę užrišame. Kepame apie 1,5-2 valandos (priklausimai nuo dydžio), vidutinio karštumo orkaitėje. Likus pusei valandos iki kepimo pabaig...

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 07:37 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai artrito gydymui
Artritas liaudies medicinoje, Artritas, artrito gydymas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

11.11.2019 laikas 23:22 Receptai – Patiekalai Sočiam užkandžiui: česnakinės bandelės su sūriu
Į dubenį pilkite miltus, cukrų, druską, česnakų, kepimo miltelius ir viską išmaišykite. Dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir surtinkite. Į tą patį dubenį pilkite pasukas, išmaišykite iki vientisos tešlos ir dėkite į šaldytuvą...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau