Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Žmonės » 2022 » Spalio » 29

Sulaukęs 94 metų mirė nešvariausias pasaulio žmogus

Grubi patarlė "daugiau purvo, daugiau veido" dažnai taikoma tiems, kurie pernelyg rūpinasi švara. Net gydytojai pripažįsta, kad vaikai, kurie nuo vaikystės buvo kruopščiai saugomi nuo purvo, dažniau serga astma.

skalbimas, ilgaamžiškumas, purvas, imunitetas, Iranas, Amu Hadžis

Neskatiname nešvarumo, tačiau gali būti, kad kai kurias šiuolaikines ligas sukelia perdėtas rūpinimasis švara.

Šiaip ar taip, neseniai Irane mirė žmogus, kuris nesimaudė dešimtmečius, tariamai mažiausiai 50 metų (kiti šaltiniai teigia, kad visus 70 metų), ir jis mirė sulaukęs 94 metų! Teigiama, kad iki pat pabaigos jis nesirgo.

Iranietis Amu Hadžis jau seniai žinomas pasauliui, žurnalistų pramintas "purviniausiu pasaulio žmogumi", nes aktyviai vengė higieniško gyvenimo būdo ir net susinervindavo, kai kaimo gyventojai bandydavo atnešti jam naminio maisto, švaraus vandens ir kokią nors pagalbą.

Amu Hadži gyveno nedidelėje purvinoje trobelėje Dedžgos kaime Farso provincijoje. Namelį jam pastatė vietiniai gyventojai, tačiau iki tol jis neturėjo jokio namo.

Jis nesimaudė vien dėl ideologinių priežasčių, nes manė, kad prausimasis gali sukelti ligas ir mirtį. Sklinda gandai, kad jaunystėje jam nutiko kažkas sukrečiančio, dėl ko jis pradėjo gyventi kaip purvinas eremitas.

Jis niekada neturėjo nei žmonos, nei vaikų, o jei ir buvo likę giminaičių, tai tik tolimi. Jis valgė tai, ką rasdavo pakelės šiukšlynuose, ir skardine gerdavo vandenį iš balų. Vienu metu jis buvo užsikrėtęs kirmėlėmis, bet net ir jomis sirgdamas buvo neįtikėtinai sveikas - tai pripažįsta ir vietiniai gyventojai, ir gydytojai.

skalbimas, ilgaamžiškumas, purvas, imunitetas, Iranas, Amu Hadžis

Likus keliems mėnesiams iki mirties vietiniai gyventojai pagaliau įtikino jį išsimaudyti (kituose šaltiniuose teigiama, kad jie jėga nuvedė jį prie upės ir išsimaudė), ir ši maudynė jam galėjo būti lemtinga. Teigiama, kad po to jis nusilpo ir galiausiai mirė.

Poilsiautojas pramogaudavo rinkdamas gyvūnų išmatas, jas džiovindamas ir rūkydamas tabaką iš pypkės. Mėgstamiausia jo miegojimo vieta, kaip pranešama, buvo skylė žemėje, nors kaimo gyventojai jam buvo pastatę namelį.

Nors jo drabužius dengė storas purvo sluoksnis, Hadži stengėsi, kad barzda neaugtų per ilga, ir reguliariai ją kirpdavo ant atviros ugnies.

Jis taip pat šiek tiek rūpinosi savo išvaizda, nes mėgo žiūrėti į savo atspindį automobilių veidrodėliuose.

Jį nuolat lankė žurnalistai, kad nufotografuotų ir duotų interviu, ir jis pasakojo, kad kartais kas nors į jį mėto akmenis ir iš jo tyčiojasi, tačiau dauguma vietinių gyventojų jį gerbia ir stengiasi netrukdyti jo gyvenimo būdui.

Parazitologijos profesorius daktaras Gholamreza Molavi, kuris ištyrė, ar Ama Haji neturi kirmėlių, įtaria, kad Haji pavyko išlikti tokiam sveikam, nes dėl jo gyvenimo būdo susiformavo itin stipri imuninė sistema.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.06.2019 laikas 06:22 Receptai – Patiekalai Skanūs bulviniai blynai su morkomis

Skanūs bulviniai blynai su morkomis. Bulvinių blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 19:56 Receptai – Patiekalai Blynai su obuoliais

Gaminame namuose. Blynai su obuoliais. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

16.11.2017 laikas 17:27 Receptai – Patiekalai Česnakas – baisiausias vėžio priešas
Kinijoje vėžio beveik nėra, kai kada pasitaiko lūpų vėžio atvejų. Kiniečiai kaip profilaktikos priemonę dažnai naudoja česnaką. Česnakas – stiprus antibiotikas. Jame yra jodo druskų, visi vitaminai, eteriniai aliejai....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau