Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2022 » Lapkričio » 5

Brazilų kariniai lakūnai stebėjo supergreitų NSO “armados” skrydį

1986 metų gegužę Brazilijoje nutiko incidentas, pavadintas “NSO naktis”, kai iškart keli kariniai pilotai, taip pat ir šimtai kareivių bei karininkų, stebėjo daugiau kaip dvidešimt neatpažintų supergreitų skraidančių objektų.

Vienas iš pilotų bandė persekioti ryškiai šviečiantį objektą, bet jam nepavyko, nes tas objektas judėjo maždaug 11 500 mylių per valandą greičiu.

Tai nutiko vėlų 1986 metų gegužės 19 dienos vakarą. Pirmąją NSO “armadą” pastebėjo Brazilijos karinių oro pajėgų dispečeris seržantas Serchio Mota da Silva. Beje, pamatė juos ne radare, o vizualiai. Jis pastebėjo keistą švytėjimą tamsiame vakariniame danguje, kai buvo aerouosto dispečerinės bokšte netoli San Paulo miesto.

Adenir Britto (Governo Do Brazil) užfiksuota objektų danguje NSO naktį

Brazilijos fotožurnalisto Adenir Britto (Governo Do Brazil) užfiksuota objektų danguje NSO naktį nuotrauka

Norėdamas objektus įžiūrėti geriau, jis paprašė aerouosto darbuotojų prigesinti kilimo ir leidimosi tako šviesas. Po to šviečiantys objektai pradėjo dar greičiau artėti prie aerouosto. O kai dispečeris vėliau paprašė vėl įjungti šviesas, tai NSO staigiai ėmė tolti nuo jų.

“Ar jie bandė sąveikauti su manimi, nežinau. Aš žinau tik tai, kad jie elgėsi protingai”, - da Silva pasakojo BBC žurnalistui.

Seržantas Sergio Mota da Silva prie San Chosė dos Kamposo bokšte

Seržantas Sergio Mota da Silva prie San Chosė dos Kamposo kontrolės bokšto (BBC)

Kadangi buvo tik aštunta valanda vakaro, kareiviai ir karininkai iš mokomųjų kareivinių prie aerouosto dar nemiegojo, ir jie taip pat matė neatpažintus skraidančius objektus danguje. Liudininkų buvo ne mažiau 200. Jų žodžiais, danguje buvo 21 neatpažintas skraidantis objektas.

Kai kurie objektai neva buvo maždaug 90 metrų (!) pločio.

Praėjus valandai po incidento, tame pačiame aerouoste nusileido aviacinės kompanijos “Embraer” lėktuvas, kuris taip pat pranešė, kad matė kelis keistus objektus danguje, pastebėtus artėjant prie aerouosto.

Vėliau paaiškėjo, kad paslaptingas ugneles danguje matė dviejų keleivinių lėktuvų pilotai, vienas iš jų skrido į centrinę Brazilijos dalį.

Tada buvo priimtas sprendimas pakelti į orą karinius pilotus, kad jie sektų tuos keistus objektus. Tačiau tai pasirodė labai nelengva, nes naktiniame danguje šviečiantys NSO buvo matomi tik vizualiai ir, kaip ir anksčiau, neatsispindėjo radaruose.

Bet buvo ir atvejų, kai viskas vyko kaip tik atvirkščiai - radaruose kažkas matėsi, o vizualiai pilotai nieko nepastebėjo. Taigi pilotai labai greitai buvo dezorientuoti. Jie nesuprato, kas vyksta ir ką jiems daryti tokioje situacijoje.

Captain Armindo Sousa Viriato (Governo Do Brazil)

Captain Armindo Sousa Viriato (Governo Do Brazil)

Iš pradžių perimti NSO buvo pasiųsti trys naikintuvai, tarp jų “Mirage F-103”, kuris pakilo į orą beveik 11 valandą vakaro, pilotuojamas kapitono Armindo Souza Viriato.

Mirage IIIEBR (F-103) at Anápolis, Brazil, in 1995.

Mirage IIIEBR (F-103) at Anápolis, Brazil, in 1995. (Wikimedia Commons)

Netrukus jo galingas karinis lėktuvas pagreitėjo iki 1000 mylių per valandą. Kai jis priartėjo prie vieno NSO, tas staigiai pasiekė kažkokį visiškai neįtikėtiną greitį. Viriato paskaičiavo, kad jo greitis 15 kartų viršijo garso greitį, t.y. buvo maždaug 11500 mylių per valandą.

“Jei ir egzistuoja lėktuvas, galintis išvystyti tokį greitį, aš apie jį nežinau”, - sakė jis interviu, praėjus keleriems metams po “NSO nakties”.

Pirmasis lėktuvas, pakilęs perimti NSO maždaug 10.30 val. vakaro, buvo F-5E, kurį. pilotavo Dž. Kleberis Kaldasas Marinjo. Netrukus jis pastebėjo ryškų objektą danguje, kuris judėjo į jo pusę, ir pradėjo artėti link jo, bet objektas greitai pakilo į aukštį.

Northrop F-5

Northrop F-5

“Dar sekiau jį iki maždaug 9 km aukščio, kai praradau radiolokacinį kontaktą, ir objektas buvo pastebimas tik vizualiai”, - sakė jis.

Brazilų ufologas Ademaras Chose Hevaerdas mano, kad tą naktį žmonėms buvo pademonstruota ateivių technologija, “gerokai lenkianti mūsiškę”.

“Jie nė karto nebandė mūsų užpulti.

Jie tiesiog žaidė su mumis “katę ir pelę””, - kalbėjo Hevaerdas.

Tą “NSO naktį” toks Adeniras Britto, vietinio laikraščio fotografas, gavo skubų skambutį, kad danguje “tiesiog virš jo” skraido NSO. Iš pradžių jis nusprendė, kad tai pokštas. Bet kai išėjo iš biuro, pamatė NSO savo akimis ir pradėjo fotografuoti.

Adenir Britto (Governo Do Brazil) užfiksuota NSO naktį danguje esančių

Dar viena Brazilijos fotožurnalisto Adenir Britto (Governo Do Brazil) užfiksuota NSO naktį danguje esančių objektų nuotrauka

Žiniatinklyje galima rasti kai kurias jo nuotraukas, bet sunku pasakyti, kas jose pavaizduota. Gali būti, kad objektai judėjo taip greitai, kad nuotraukos išėjo tokios, kokios išėjo.

Penki FAB pilotai papasakojo apie tai, kas nutiko NSO naktį

Penki FAB pilotai papasakojo apie tai, kas nutiko NSO naktį aviacijos ministro, brigados generolo Octávio Júlio Moreira Lima (Governo Do Brazil) surengtoje spaudos konferencijoje

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2018 laikas 07:49 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo hemorojaus
Hemorojus liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo hemorojaus, hemorojus, hemorojo gydymas, hemorojo receptai, hemorojaus vaistažolės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažo...

Skaityti daugiau

21.09.2018 laikas 09:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas

Batams nutrynus kojas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas, kojų nutrynimas, receptai kojoms, nutrintos, kojos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 20:30 Receptai – Patiekalai Neįprasti varškėčiai. Minkšti, purūs ir labai skanūs
Tai ne varškėčiai, tai kažkas stebuklingo! Minkšti, purūs ir labai skanūs! Patiekite su grietinės padažu (sumaišykite grietinę ir cukraus pudrą) arba su mėgstama uogiene. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau