Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Lapkričio » 8

Vaistinių augalų naudojimas nuo skrandžio ir virškinimo trakto susirgimų

“Aš atiduočiau tris šimtus metų savo pomirtinės šlovės už gerą virškinimą gyvam esant” - taip kažkada kalbėjo garsus prancūzę mąstytojas Volteras.

Taip, iš tikrųjų didelė bėda, kai žmogus negali gauti malonumo iš valgio. Skausmas, raugulys, perpildyto skrandžio jausmas, rėmuo, pykinimas, tuštinimosi sutrikimai atima iš žmogaus gyvenimo džiaugsmą. Gastritu, opalige, kolitu sergantys ligoniai metų metais vaikšto pas gydytojus, saujomis geria tabletes neįtardami, kad gamta mums dovanojo vaistinių augalų, padedančių įveikti daug negalavimų. Jų efektyvumą įrodė ne tik liaudies medicinos patirtis, bet ir rimti moksliniai tyrimai.

Pavyzdžiui, esant gastritui su padidėjusiu skrandžio sulčių rūgštingumu, galima naudoti augalus, neutralizuojančius druskos rūgštį. Tai linų sėmenys, svilarožių šaknys, kurių vandenines ištraukas galima vartoti prieš valgį ir prieš naktį, kai skrandžio sulčių rūgštingumas padidėja. Nuo gastrito ir opaligės gerai padeda mišinys, kurį sudaro ramunėlių, medetkų žiedai, saldymedžių šaknys, krapų vaisiai, mėtų lapai. Sistemingai vartojant šių augalų antpilą, likus 30 minučių iki valgio, ne tik praeina uždegimas, bet ir opos užsitraukia randais. Nuo opaligės, kurią lydi vidurių užkietėjimas, puikų efektą duoda “Mišinys nuo skrandžio Nr. 3”. Daugiau kaip keturiasdešimties metų minėto mišinio naudojimo patirtis rodo, kad, pasirodžius pirmiesiems opaligės paūmėjimo požymiams, jo vartojimas leidžia per 1-2 savaites įveikti paūmėjimą ir normalizuoti virškinimą.

Nuo gastrito su sumažėjusiu skrandžio sulčių rūgštingumu tinka naudoti vaistinius augalus, turinčius kartų skonį. Tai kraujažolių, kiečių žolė, gysločių lapai. Šių augalų antpilus rekomenduojama vartoti, likus 20-30 minučių iki valgio, po 2-3 valgomuosius šaukštus. Gydymo trukmė priklauso nuo rezultato ir dažniausiai trunka 3 savaites. Pagal poreikį gydymo terminą galima pailginti, o vaistinių augalų preparatus kaitalioti. Kad gydymas būtų sėkmingas, reikia nepamiršti dietos. Gydymui nenaudingas piktnaudžiavimas alkoholiu, rūkymas, įvairiausių gazuotų gėrimų vartojimas.

Sergant lėtiniu kolitu (su skystais viduriais), gerą pagalbą suteikia augalai, turintys eterinių aliejų ir rauginių medžiagų. Tai kraujažolių žolė, ąžuolų žievė, alksnių vaisynai, sidabražolių šakniastiebiai. Augalų su rauginėmis medžiagomis nuovirus rekomenduojama vartoti 2-3 dienas, paskui pereiti prie mišinių su jonažolėmis, ramunėlėmis, kraujažolėmis, medetkomis. Vandeninės šių vaistinių augalų ištraukos vartojamos 3-4 savaites, kol tuštinimasis susitvarkys. Patikima priemonė šioje situacijoje yra mišinys “Fitodiarin”. Jis efektyvus nuo žarnyno disbakteriozės, kuri visada lydi lėtinį kolitą. Jį galima sėkmingai derinti su kitomis kovos su disbakterioze priemonėmis - probiotikais (laktobakterinas, bifidumbakterinas), bakteriofagais ir atitinkama dieta.

Priešingai, nuo lėtinio spastinio kolitu su kietomis išmatomis, kurios būna panašios į avies spirukus, naudojami atlaisvinančio pobūdžio vaistiniai augalai - senos lapai, šaltekšnių žievė ir laisvinamieji mišiniai. Ypač norėtųsi išskirti mišinį “Priešhemorojinis”. Jis ne tik turi laisvinamąjį efektą, bet ir galingą uždegimą malšinantį poveikį. Kartą išbandę palankų šio mišinio veikimą, ligoniai mielai jį naudoja ir vėliau, pagal poreikį. Čia norėtųsi duoti dar vieną labai svarbų patarimą. Naudojant vaistažoles, reikia pradėti nuo mažų dozių ir palaipsniui pasiekti tokį nuoviro ar antpilo kiekį, kuris duotų tik košelės pavidalo išmatas, o ne palaidus vidurius.

Ilgai vartoti laisvinamųjų priemonių nereikėtų, nes jos turi ir šalutinį poveikį, pavyzdžiui, sukelia raumenų silpnumą. Atsižvelgiant į tai, kas jau buvo pasakyta, reikia priminti linų miltų naudą (linų sėmenys, susmulkinti su kavamale). 1-2 valgomuosius šaukštus linų miltų užpilti 1-2 stiklinėmis vandens. Po suvartojimo praėjus 8-10 valandų, vyksta normalus žarnyno išsituštinimas. Ir, žinoma, nekyla abejonių, kad, sergant virškinimo organų ligomis, patarėju ir pagalbininku turi būti atidus ir patyręs gydytojas specialistas.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.06.2019 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Labai skanūs Žagarėliai
Gaminame. Žagarėliai Į dubenį mušame kiaušinį, suplakame, pilame kefyrą, dedame grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dalimis sijojame į dubenį ir maišome, kol bus galima min...

Skaityti daugiau

25.03.2018 laikas 17:13 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis juodaisiais serbentais

Receptai su juoduoju serbentu. Liaudiški patarimai kaip gydytis juodaisiais serbentais. Juodasis serbentas liaudies medicinoje, juodaisiais serbentais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina.

...

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 13:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai regėjimo gerinimui
Akys liaudies medicinoje, liaudiški patarimai regėjimo gerinimui, akys, regėjimas, regėjimo gydymas, rega, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau