Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Lapkričio » 10

Vaistinių augalų naudojimas kepenų ir tulžies ligoms gydyti

Tikriausiai daug kas yra girdėjęs tokius išsireiškimus, kaip tulžingas charakteris, ipochondrija. Šios charakteriui būdingos ypatybės dažnai būna susiję su kepenų ir tulžies latakų susirgimais. Dirglumas, karštakošiškumas, prislėgta nuotaika slegia pacientą ir jį supančius žmones. Tačiau žinios apie vaistinius augalus padeda žymiai pagerinti žmogaus sveikatą, ir jo charakteris keičiasi akyse.

Kepenų ligos, kurios medicinoje vadinamos hepatitu (kepenų uždegimas), šiais laikais dažniausiai atsiranda dėl piktnaudžiavimo spiritiniais gėrimais. Ilgai girtuokliaujant, išsivysto kepenų cirozė. Tačiau, nuostabus dalykas! Jei žmogus nustoja gerti, tai kepenys gali atkurti savo normalią funkciją. Mano praktikoje buvo atvejis, kai 30 metų stebėjau ligonę, kuri tiesiog nyko akyse dėl ūminio alkoholinio hepatito. Tais senais laikais ją pavyko išgelbėti per stebuklą. Dabar ji ne tik gyva, bet ir tvarkosi namuose, padeda auginti anūką. Sergant hepatitu, būtina susilaikyti nuo alkoholio ir kartu palaikyti normalią žarnyno būklę, vartojant žolelių antpilus.

Laimei, sunkūs kepenų pakenkimai pasitaiko ne taip jau dažnai, dažniau sergama tulžies pūslės ligomis: cholecistitu, diskinezija, tulžies pūslės akmenlige.

Cholecistitą galima “pasigauti” apsinuodijus maistu (suvalgius sugedusių mėsos ir pieno produktų). Įveikti uždegimą padeda kraujažolių žolės, jonažolių žolės, kiečių žolės, mėtų lapų, medetkų žiedų, kmynų vaisių antpilai. Juos reikia vartoti 2-3 savaites, kol visai išnyks ligos požymiai.

Labai paplitusios yra taip vadinamos tulžies pūslės diskinezijos. Vienais atvejais tulžies pūslė susitraukia greitai, tai lydi skausmas, bloga nuotaika, nervingumas. Tokiais atvejais padeda valerijonų, melisų, mėtų, kmynų, krapų antpilai. Jie slopina spazmus ir ramina skausmą. Kitais atvejais tulžies pūslė susitraukia vangiai, ligoniai jaučia sunkumą dešiniame šone, pilvo pūtimą. Tokiais atvejais padeda tulžies išsiskyrimą skatinantys augalai: smiltyniniai šlamučiai, kukurūzų purkos, pelynai, kalendros, širdažolės.

Gydymo šių augalų vandeninėmis ištraukomis pranašumas yra tas, kad jos ne tik skatina tulžies išsiskyrimą, bet ir slopina uždegimą, užkerta kelią cholecistito atsiradimui. Kalendras ir mėtas, sergant diskinezija, galima vartoti kaip prieskonius. Asmeninė patirtis rodo, kad kalendrų naudojimas, ruošiant maistą, žymiai pagerina kai kurių patiekalų pakeliamumą, pavyzdžiui, koldūnų. Čekai kartais deda kalendras į arbatą, tai suteikia pikantiško skonio ir gerina virškinimą. Mėtas, kaip ir pipirus, galima naudoti, ruošiant antį, kurios riebalus blogai perneša žmonės su nesveika tulžies pūsle. Su obuoliais ir mėtomis kepta antis su traškia odele bus tikras skanumėlis. Vokiečių kulinarijoje mėtos naudojamos kaip prieskoniai. Jei pučia pilvą, suvalgius raugintų kopūstų arba daug daržovių ir vaisių, nepamirškite kmynų. Pusę arbatinio šaukštelio su kavamale sumaltų kmynų užpilti stikline verdančio vandens, palaikyti 15 minučių, gerti gurkšniais per dieną.

Kaip elgtis, jei tulžies pūslėje susidarė akmenys? Jei akmenukai maži, galima vartoti tulžies išsiskyrimą skatinančias vaistažoles arba mišinius. Tokios terapijos kursus galima daryti 3-4 kartus per metus. Tam tikslui galima naudoti “Tulžies mišinį Nr. 2” ir “Tulžies mišinį Nr. 3” Pasirinkimas priklauso nuo individualios reakcijos į vieną ar kitą mišinį. Mišinys su bitkrėslėmis ypač naudingas, įtarus liambliozę. Jei akmenys didesni negu 8 mm, su vaistažolių terapija nereikėtų skubėti, nes didelis akmuo gali užkimšti tulžies pūslės lataką. Tokiais atvejais tikslinga naudoti antpilus iš vaistinių augalų mišinių, į kurių sudėtį įeina mėtos, melisos, jonažolės. Jie ruošiami santykiu 1 valgomasis šaukštas žaliavos - 2 stiklinės verdančio vandens. Tokius kursus reikia vartoti ilgai, po 2-3 mėnesius, su trumpomis pertraukomis ir ne rečiau kaip 2 kartus per metus.

Baigiant galima duoti patarimą žmonėms, kuriems buvo pašalinta tulžies pūslė. Šie pacientai turi draugauti su tulžies išsiskyrimą skatinančiais augalais visą likusį gyvenimą. Kepenų tulžies latakams “praplauti” kelis kartus per metus galima vartoti mėtų, kalendrų, jonažolių, lakišių, kmynų, pankolių, ramunėlių ir kraujažolių antpilus.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.09.2018 laikas 13:31 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus

Peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus, receptai peršalus, peršalimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 12:35 Receptai – Patiekalai Stulbinančios spurgos iš stebuklingos tešlos! Minkštos, lengvos ir beprotiškai skanios!
Gaminame namuose. Spurgų receptas. Išsamią informacija apie paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše.

Skaityti daugiau

11.07.2019 laikas 09:15 Receptai – Patiekalai Mielinės spurgos su džemu
Gaminame namuose. Mielinės spurgos su džemu. Konditerinio švirkšto ar maišelio pagalba pro skylutę prileidžiame džemo. Dar šiltas spurgas apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau