Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Lapkričio » 11

Šildantys tepalai nuo kosulio (4 receptai)

Nuo uždegiminių kvėpavimo takų susirgimų, kuriuos lydi kosulys, dažnai skiriami brangūs preparatai ir net antibiotikai.

Tuo tarpu puikus ir visiškai saugus kankinančio kosulio gydymo metodas vis dar yra krūtinės ląstos ištrynimas. Rinktis priemones šiai procedūrai reikia atsakingai, taip pat gerai žinoti tokių ištrynimų techniką.

Mūsų parinkti 4 šildantys tepalai krūtinės ląstai turi labai nedaug kontraindikacijų. Receptai tinka ir suaugusiems, ir vaikams iki 3 metų, jei tik nėra alergijos komponentams. Jei kosulys varginantis ir stiprus, bet padidėjusios temperatūros nėra, šie liaudiški metodai greitai palengvina būklę ir padeda greičiau pasveikti.

Įspėjimas: nuo alerginės kilmės kosulio tokie įtrynimai netinka, dar daugiau, gali pabloginti padėtį.

Kitais atvejais šildantys tepalai nuo kosulio - puikios savos gamybos priemonės namų vaistinėlei, kurios kartu su teisingu krūtinės ląstos masažu neleidžia bronchitui komplikuotis plaučių uždegimu, padeda greičiau įveikti bronchitą ir kitus infekcinius kvėpavimo organų susirgimus.

1 receptas

Pas bitininkus įsigyti natūralaus vaško. Lygiomis dalimis sumaišyti jį su augaliniu aliejumi, tarkim, po 1 valgomąjį šaukštą vieno ir kito. Valandą lėtai kaitinti vandens vonelėje, uždengus indą dangteliu. Maždaug po pusvalandžio į mišinį įdėti 1/3 stiklinės smulkintų eukaliptų arba mėtų lapelių (sausų arba džiovintų).

Paruoštą mišinį iškelti iš vandens vonelės, truputėlį atvėsinti ir nukošti per marlę. Greitai pašildyti terpentiną, maždaug trečdalį stiklinės. Praskiesti jį gydomuoju mišiniu, išmaišyti ir supilti į stiklinį indą. Buteliukas arba stiklainis turi būti švarus ir sausas.

Kasdien prieš miegą gydomąjį 

tepalą tepti po truputį ant krūtinės srities, vengiant “užgriebti” širdį. Minutę įtrinti sukamaisiais judesiais. Tokią pačią procedūrą daryti iš kitos pusės - ant nugaros, o paskui ištrinti kojų padus. Ant krūtinės uždėti pūkinę skarą arba miegoti po šilta antklode. Tokio gydymo kursas - iki 7 dienų. Paprastai jau trečią dieną žymiai pagerėja skreplių atsiskyrimas, o kosulio priepuoliai vis retėja ir retėja.

2 receptas

Nedideliame puode sumaišyti smulkintus eglių spyglius j (pušų, kedrų), po 50 g medaus ir augalinio aliejaus, po 1 valgomąjį šaukštą levandų ir šalavijų žiedų, 1/2 cinamono lazdelės ir bičių vašką. Maišant mišinį lopetėle, vandens vonelėje pakaitinti pusvalandį. Kai mišinys pasidaro klampus, nukošti. Įtrinti krūtinės sritį, taip pat nosies antis ir kojų pėdas prieš naktį. Kursas - iki visiško kosulio pranykimo.

3 receptas

Sumaišyti 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir bičių vašką, dar į mišinį įlašinti 3-5 lašelius eterinių aliejų: čiobrelių, šalavijų, kedrų arba pušų, eukaliptų. Jei nėra alergijos eteriniams aliejams, mišiniu du kartus įtrinti krūtinės ląstą. Bronchų sritį apvynioti vilnone skara, palaikyti pusvalandį.

4 receptas

Nusipirkti buteliuką pušų sakų. Vandens vonelėje kaitinti tokį mišinį: 1 arbatinis šaukštelis sakų, 1 valgomasis šaukštas bičių pikio, vaško ir augalinio aliejaus. Kaitinti, kol mišinys pasidarys skystos grietinės konsistencijos, paskui nukošti, atvėsinti iki 25-28 laipsnių. Tepti ant krūtinės, kaklo, nugaros ir nosies ančių, lengvai pamasažuoti tas vietas. Paskui ant kojų apsimauti kojines, krūtinę pridengti vilnone skara. Gydymo kursas - kasdien prieš miegą, kol būklė pagerės.

Svarbu! Šildantys tepalai nuo kosulio turi kontraindikacijų. Tai bet kokie odos susirgimai, alergija, onkologija, kraujagyslių sistemos ligos, individualus kokių nors priemonės sudėtyje esančių komponentų netoleravimas. Saugotis, kad paruošti tepalai nepatektų į akis ar į burną.

Taip pat reikia nepamiršti, kad visos ligos, kuria slydi kosulys, būtina gydyti prižiūrint gydytojui, kad nebūtų pražiūrėti karkalai, obstrukcija ir kitokie būklės pablogėjimai ir laiku pradėta gydyti antibiotikais.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2019 laikas 06:56 Receptai – Patiekalai Klasikinis tiramisu receptas

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su 3 v.š. cukraus, kaitindami garų vonelėje, gerai išsukite el. maišytuvu. Įpilkite vanilės ekstraktą, sudėkite maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite.

Skaityti daugiau

08.08.2019 laikas 19:43 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti namuose varškės spurgas
Senai norite pagaminti spurgų, bet nežinote, pagal kokį receptą jos išeina pačios skaniausios? Tvirtai galime pasakyti, kad mūsų receptas vienas sėkmingiausių! Varškės spurgos išeina orinės, saikingai saldžios, naudingos ir nerieb...

Skaityti daugiau

03.01.2018 laikas 14:37 Receptai – Patiekalai Maitinamoji ir drėkinamoji kaukė su medumi
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Sausos veido odos. Ingredientai: Medus , Trynius, Aliejus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:24 3 Zodiako ženklai, kurių širdys tyriausios
Pasaulyje, kuriame tiek daug sudėtingų dalykų, širdies tyrumas šviečia kaip švyturys, simbolizuojantis nuoširdumą, gerumą ir geranoriškumą kitų atžvilgiu. Tyrų širdžių žmonės spinduliuoja užuojautos ir nuoširdumo aurą. Tarp Zodiako ženklų trys išsisk...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:12 Trys priežastys, kodėl vyrai anksčiau ar vėliau meta net geras moteris

Nepriklausomai nuo aplinkybių, paprastai yra bendros priežastys, kurias jūsų buvęs tikriausiai slepia - paslaptys, neleidžiančios jam iki galo išreikšti savo jausmų.

Skaityti daugiau