Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Lapkričio » 22

Indonezijos žemės drebėjimas: gelbėtojai ieško išgyvenusiųjų, žuvusiųjų skaičius išaugo iki 252

Praėjus dienai po žemės drebėjimo pagrindinėje Javos saloje, Indonezijos gelbėtojai stengėsi pasiekti žmones, vis dar įstrigusius griuvėsiuose, o žuvusiųjų skaičius išaugo iki 252.

Pirmadienio popietę Vakarų Javos provincijos Čiandzūro rajone 6,2 mylios (10 km) gylyje įvykęs žemės drebėjimas sukėlė nuošliaužų ir apgadino pastatus, įskaitant tūkstančius namų.

Žuvusiųjų skaičius nenurodytas. Antradienį paskelbtame "Instagram" pranešime vietos valdžios institucijos nurodė, kad patvirtinta 252 žmonių žūtis, 31 dingęs be žinios, 377 sužeisti ir 7060 žmonių buvo perkelti.

Vakarų Javos gubernatorius Ridvanas Kamilas sakė, kad dauguma žuvusiųjų buvo vaikai, daugelis jų - moksleiviai, lankantys užklasinę veiklą. "Keliose islamo mokyklose įvyko tiek daug incidentų", - sakė jis. Valdžios institucijos veikė "darydamos prielaidą, kad laikui bėgant sužeidimų ir [mirčių] skaičius didės".

Remiantis preliminariais valdžios institucijų paskelbtais ir organizacijos "Gelbėkit vaikus" nurodytais duomenimis, nukentėjo 51 švietimo įstaiga, įskaitant 30 pradinių mokyklų, 12 gimnazijų, vieną vidurinę mokyklą, penkias profesines mokyklas ir vieną specialiąją mokyklą.

Vietos ligoninėje, perpildytoje pacientų, sužeistieji gulėjo ant grindų ant čiužinių ir antklodžių arba po laikinomis palapinėmis. Pirmadienio naktį dėl didelio elektros energijos tiekimo sutrikimo sužeistieji buvo gydomi tamsoje, deglų šviesoje.

"Viskas po manimi sugriuvo, ir aš buvau prispaustas po šiuo kūdikiu", - 48 metų Kuku gyventojas sakė "Reuters", būdamas perpildytoje ligoninės automobilių stovėjimo aikštelėje. "Du mano vaikai išgyveno, aš juos iškasiau... Kitus du atvežiau čia, o vienas vis dar dingęs", - pro ašaras kalbėjo ji.

BNPB pranešė, kad pirmadienį sutemus Čiandzūre po griuvėsiais tebebuvo palaidoti mažiausiai 25 žmonės. Bandymus pasiekti aukas apsunkino nutrūkęs elektros energijos tiekimas, sugadinti keliai ir daugiau kaip 80 pakartotinių smūgių.

Antradienio rytą šimtai policijos pareigūnų buvo dislokuoti padėti gelbėjimo darbams, valstybinei naujienų agentūrai "Antara" sakė nacionalinės policijos atstovas Dedi Prasetyo. "Pagrindinė darbuotojų užduotis šiandien - sutelkti dėmesį į nukentėjusiųjų evakuaciją", - sakė jis.

Antradienį pareigūnai stengėsi pasiekti Kugenango vietovę, kurią užblokavo nuošliauža.

Nacionalinė nelaimių valdymo agentūra (BNPB) pranešė, kad žemės drebėjimas apgadino mažiausiai 2 200 namų ir privertė daugiau kaip 5 000 žmonių palikti savo namus. Ji teigė, kad patvirtino 62 žmonių mirtį, tačiau nepatvirtino, kad žuvo dar 100 žmonių.

Čiandzūro Padalujo kaime gyvenantis Mus Mustopa Indonezijos televizijai "Kompas TV" pasakojo, kad padėjo vienai šeimai atgauti per žemės drebėjimą žuvusios 80-metės moters kūną. Jis sakė, kad tai įvyko staiga. "Nebuvau pasiruošęs ir pamačiau griuvėsiais paverstus namus... Buvo apgadinta apie 50 namų, iš jų apie 10 - smarkiai."

Visame Čianjūre įvyko kelios nuošliaužos.

Indonezijos Raudonojo Kryžiaus savanorė Ima Mafaza sakė, kad drebėjimas tęsėsi iki vėlyvo pirmadienio vakaro. "Kol kas žemės drebėjimas vis dar vyksta, bet ne toks stiprus kaip anksčiau. Prieš minutę tai pasikartojo. Daugelis žmonių nenori likti savo namuose", - sakė ji ir pridūrė, kad žmonės yra traumuoti, išsigandę ir miega lauke.

Namai apgadinti didelėje teritorijoje, o privažiuoti prie jų sunku dėl įtrūkimų keliuose, sakė Mafaza. Indonezijos Raudonasis Kryžius išsiuntė slaugytojus motociklais pas sužeistuosius į keturias labiausiai nukentėjusias vietoves, esančias maždaug už valandos kelio nuo pagrindinio miesto ir kitu metu nepasiekiamas.

JAV geologinės tarnybos Pager sistemos duomenimis, "labai stiprus drebėjimas" paveikė iki 242 000 žmonių, o "stiprus drebėjimas" - iki 978 000 žmonių. Žemės drebėjimas buvo juntamas už 60 mylių (100 km) nuo Indonezijos sostinės Džakartos, kur svyravo daugiaaukščiai pastatai.

22 metų teisininkė Mayadita Waluyo agentūrai "Agence France-Presse" pasakojo, kad per drebėjimą Džakartoje darbininkai paniškai bėgo prie išėjimo iš savo pastato. "Dirbau, kai po manimi sudrebėjo grindys. Aiškiai jaučiau drebėjimą", - sakė ji.

Indonezija yra ypač pažeidžiama žemės drebėjimų, nes yra Ramiojo vandenyno ugnies žiede - seismiškai ir vulkaniškai aktyviausioje pasaulio zonoje.

Vasario mėn. Vakarų Sumatros provincijoje įvykus 6,2 balo stiprumo žemės drebėjimui žuvo mažiausiai 25 žmonės ir daugiau kaip 460 buvo sužeista. 2021 m. sausį Vakarų Sulavesio provincijoje per panašaus stiprumo žemės drebėjimą žuvo daugiau kaip 100 žmonių ir beveik 6 500 buvo sužeista.

2004 m. Indijos vandenyne įvykęs galingas žemės drebėjimas ir cunamis pražudė apie 230 000 žmonių keliolikoje šalių, daugiausia Indonezijoje.

Tikroji Žeme - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes, prenumeruokite Paranormal LT Youtube kanalą:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.08.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Mano mama kepenėles gamindavo tik taip - sultingas, krakmolingas ir traškias

Sultingos, skanios ir ekonomiškos! Marinuojame kepenėles kiaušinio, krakmolo, druskos ir pipirų mišinyje, mažiausiai 40 minučių, geriausia 1-1,5 valandos. Tada kepkite kepenėles karštame aliejuje. Kaip pasigaminti, žiūrėkite va...

Skaityti daugiau

19.07.2019 laikas 07:09 Receptai – Patiekalai Avižinė košė su obuoliais
Gaminame namuose. Avižinė košė su obuoliais. Nukaičiame puodą, į košę dedame kubeliais supjaustytą obuolio puselę, medų (jeigu nenaudojote cukraus), uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms pastovėti. Skanaus!...

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 12:42 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo alergijos
Alergija liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo alergijos, alergija, alergijos gydymas, alergijos receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau