Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Lapkričio » 28

JK priežiūros institucija priekaištauja "Pfizer" generaliniam direktoriui dėl "klaidinančių" pareiškimų apie "Covid" vakcinas vaikams

Jungtinės Karalystės farmacijos priežiūros institucija priekaištavo "Pfizer" generaliniam direktoriui Albertui Bourlai (Albert Bourla) už "gėdingai klaidinančius" pareiškimus apie vaikams skirtas "Covid" vakcinas.

Praėjusį gruodį duodamas interviu BBC A. Bourla teigė, kad "neabejoju, jog nauda yra visiškai teigiama" skiepijant penkerių-vienuolikos metų amžiaus vaikus nuo Covid-19.

Jis teigė, kad Covid puikiai klesti mokyklose, sakydamas: "Tai labai trikdo švietimo sistemą, ir yra vaikų, kuriems pasireiškia sunkūs simptomai".

Ar Jungtinės Karalystės reguliavimo institucija netrukus bus pavadinta sąmokslo teoretiku?

Apie tai praneša "The Telegraph": Interviu buvo paskelbtas gruodžio 2 d. - dar prieš tai, kai vakciną šiai amžiaus grupei patvirtino Didžiosios Britanijos medicinos priežiūros institucija. 

Netrukus po straipsnio publikavimo tėvų kampanijos grupė "UsForThem", kuri buvo įsteigta siekiant propaguoti sunkią vaikų padėtį pandemijos metu, pateikė skundą farmacijos priežiūros institucijai - Receptinių vaistų praktikos kodekso tarnybai (PMCPA). 

‘Itin reklaminio pobūdžio’

Skunde teigiama, kad daktaro Bourla pastabos apie vaikų vakciną buvo "gėdingai klaidinančios" ir "itin reklaminio pobūdžio", ir teigiama, kad jos pažeidė kelis Didžiosios Britanijos farmacijos pramonės asociacijos (ABPI) praktikos kodekso punktus. 

"Tiesiog nėra jokių įrodymų, kad sveikiems JK moksleiviams gresia didelis pavojus užsikrėsti SARS COV-2 virusu, o teigti, kad taip yra, yra gėdingai klaidinga", - teigė jie. 

2021 m. rugsėjį Jungtinis vakcinacijos ir imunizacijos komitetas (JCVI) patarė masiškai neskiepyti 12-15 metų amžiaus vaikų, sakydamas, kad "naudos skirtumas" laikomas "per mažu", ir nurodydamas mažą viruso riziką sveikiems vaikams.

Tačiau mažiau nei po dviejų savaičių ministrai leido jaunuoliams skirti vieną Pfizer-BioNTech skiepo dozę, o JK vyriausieji gydytojai teigė, kad tai padės išlaikyti mokyklas. 

Tik 2022 m. vasarį JCVI nusprendė, kad 5-11 metų amžiaus vaikams gali būti siūloma ši vakcina, tačiau ministrai teigė, kad sprendimą turėtų priimti tėvai.

PMCPA suburta praktikos kodekso komisija nustatė, kad "Pfizer" pažeidė kodeksą įvairiais būdais, įskaitant visuomenės klaidinimą, nepagrįstų teiginių pateikimą ir faktais nepagrįstos bei subalansuotos informacijos nepateikimą. 

‘Naujausi moksliniai įrodymai’

Bendrovė "Pfizer" apskundė išvadas ir griežtai paneigė "UsForThem" teiginius, kad daktaras Bourla pažeidė praktikos kodeksą. Ji teigė, kad jo pastabos buvo pagrįstos "naujausiais moksliniais įrodymais" ir galėjo būti pagrįstos "viešai prieinamais nepriklausomais naudos ir rizikos vertinimais". 

Lapkričio pradžioje apeliacinė komisija susirinko apsvarstyti jų argumentų. Kodekso pažeidimai, susiję su visuomenės klaidinimu, nepagrįstais teiginiais ir pusiausvyros trūkumu, buvo patvirtinti.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
1
Šituos tarakonus reikia naikinti
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.11.2019 laikas 22:48 Receptai – Patiekalai Triufelinis pyragas be kepimo per 15 minučių! Skanumėlis!
Pasigaminkite namuose skanų per 15 minučių triufelinį pyragą. labai greitai pagaminamas ir be galo skanus, be kepimo. Skanaus!

Skaityti daugiau

22.11.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Arbata nuo tonzilito (lakišius, liepžiedžiai, kietis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Tonzilitas. Ingredientai: lakišius, liepos žiedai, kietis.

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:53 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui
Vaikui peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui, receptai vaikui peršalus, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau