Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2023 » Sausio » 22

Kaip išsaugoti intymumą susilaukus kūdikio: 5 idėjos poroms - būtinai išbandykite

"Penkis kartus per naktį keliuosi prie savo naujagimio sūnaus, - skundžiasi jauna mama, - ir nebeturiu nuotaikos santuokinei meilei». Vaiko gimimas yra iššūkis daugeliui porų. Kaip išvengti dilemos: arba vaikas, arba dviejų meilė? Šeimos terapeutės Esther Perel patarimai.

Kodėl gyvenimas keičiasi

"Mūsų kūdikiui - šeši mėnesiai", - sako 28 metų Zina. - Gyvenimas pamažu gerėja, bet su seksu nesiseka. Poroms, turinčioms vaiką, dažnai kyla klausimas: kaip atkurti lytinį gyvenimą ir užtikrinti, kad grįžimas būtų sklandus ir neskausmingas?

Perėjimas iš dviejų asmenų šeimos į trijų asmenų šeimą yra viena didžiausių problemų, su kuriomis susiduria pora. Norint atrasti savo vietą šiame naujame pasaulyje, reikia laiko, ir jis matuojamas ne savaitėmis, o metais.

Vaiko gimimas - tai psichologinė revoliucija, kuri pakeičia mūsų požiūrį į beveik viską ir visus. Prioritetai persiskirsto, vaidmenys pasikeičia, iš naujo apibrėžiamas laisvės ir atsakomybės santykis.

Sukūrus šeimą reikia perskirstyti išteklius (laiką, energiją, pinigus), todėl kurį laiką pora atsiduria antrame plane.

Naujai susilaukusios poros mažai miega, jų jausmingumas dažnai būna nukreiptas į vaiką, o seksas atsiduria prioritetų sąrašo pabaigoje. Tam neįmanoma pasiruošti.

Gimus naujagimiui dažnai prasideda seksualinė sausra, kuri tęsiasi ilgiau nei mėnesius, reikalingus fiziškai atsigauti po gimdymo... o kai kuriais atvejais gali tęstis net kelerius metus.

Tačiau ar vaikai kalti, kad troškimo liepsna užgęsta, ar suaugusieji nesugeba išlaikyti traukos kibirkšties? Pateikiame penkias idėjas, kaip susikurti sau ir savo partnerystei vietos po pirmojo vaiko gimimo.

Kaip išsaugoti meilę

1. Paprašykite pagalbos

Jei negyvenate netoli giminaičių (arba jie negali ar nenori padėti prižiūrėti vaikus), turėtumėte susiburti į komandą su kitomis šeimomis. Tai gali būti kaimynai, draugai ir kolegos, kurie prižiūrės jūsų vaikus, o jūs mainais padėsite jiems.

Venkite izoliacijos, kuri gresia jauniems tėvams, dalinkitės rūpesčiais su kitais, sukurkite tarpusavio paramos sistemą. Tai išlaisvins jus nuo jausmo, kad visa atsakomybė už vaikus tenka tik jums. Paramos sistema taip pat suteiks jauniems tėvams galimybę praleisti laiką vieniems su kitais.

2. Išėjimas iš namų vakare

Kas 6-8 savaites suplanuokite vieną vakarą. Pasisamdykite auklę arba paprašykite draugų ar giminaičių pasiimti vaiką vakare (įsitikinkite, kad tai bus žmogus, kuris nesijaudins, kad jūs kuo greičiau pasiimsite vaiką). Išeikite smagiai praleisti vakaro ir nesirūpinkite, kad kuo greičiau grįžtumėte namo.

Išėjimas į lauką suteiks jums laisvumo jausmą ir primins, koks buvo jūsų gyvenimas anksčiau. Vaikai pakeičia jūsų dienotvarkę, bet tai nereiškia, kad visas jūsų gyvenimas turi priklausyti nuo jų. Reguliariai išeikite į pasaulį, kad jaustumėtės atviri pasauliui ir pajustumėte laisvę bei daugybę galimybių.

3. Gaminti maistą tampa malonumu

Jums nereikia aukoti kulinarinių džiaugsmų, kuriuos patyrėte prieš gimstant kūdikiui. Nepaverskite maisto gaminimo prievole. Padarykite tai greitai ir maloniai. Valgykite namuose, valgykite kartu, bet gaminkite kuo paprasčiau, greičiau ir sveikiau.

  • Pasirinkite maisto pristatymo paslaugą arba internetu paruoštą maistą.
  • Savaitės pradžioje suplanuokite dieną, kai kartu su vaiku pasiimsite maisto. Užuot rinkęsi tarp žaidimų ir maisto gaminimo, derinkite šias dvi veiklas: įtraukite vaikus į maisto gaminimą. Duokite jiems lengvų, saugių užduočių, pavyzdžiui, sudėti maistą į indus, suplėšyti salotų lapus ir pan.
  • Jei turite auklę, paprašykite jos nueiti apsipirkti maisto produktų ir paruoškite juos, kai grįšite namo. Nepamirškite, kad samdote auklę tam, kad ji jums padėtų, o ne tik žaistų su jūsų vaiku.

4. Skirkite laiko tik sau

Pasirūpinkite, kad kiekvienas jūsų poros narys turėtų laiko pabūti privačiai. Leiskite sau nesijausti kaltam dėl to, kad darote ką nors tik sau. Laikas sau yra būtinas, kad kiekvienas žmogus jaustųsi vientisas. O tai yra svarbi sąlyga, norint išlaikyti gyvybingus poros santykius.

5. Suplanuokite laiką porai

Svarbus žodis yra planas. Aiškus planas suteikia laisvės. Tai ypač svarbu gimus pirmajam vaikui. Prie šios minties reikia priprasti, nes ji gali gerokai skirtis nuo to, ką esate įpratę galvoti. Pasirūpinkite, kad jūs abu turėtumėte laiko sau, kurį praleistumėte be kūdikio. Sulaužykite įprastą tėvų auklėjimo grafiką ir suplanuokite laiką dviese.

  • Iš anksto sudarykite tvarkaraštį. Numatykite, ką ketinate daryti, fantazuokite apie tai. Laukimas yra svarbus, nes jis mus sujungia su vaizduote.
  • Nešvaistykite laiko kalboms apie vaikus, kai pagaliau išeisite iš namų ir praleisite retą vakarą.
  • Padarykite ką nors naujo ir kitokio. Užuot ėję į kiną kaip įprastai, sugalvokite ką nors naujo. Naujovė skatina testosterono gamybą.
  • Planuokite kartu. Daugeliui porų naudinga apsikeisti vaidmenimis: vienas iš jų yra atsakingas už suaugusiųjų dalį (sugalvoja vakaro užsiėmimus, planuoja atostogas, užsako bilietus...), o kitas rūpinasi vaikų poreikiais (susitaria su aukle, pakuoja lagaminus, kad galėtų išsiųsti vaikus pas močiutę ir senelį...).
  • Padėkokite vieni kitiems. Prisiminkite, kaip jums reikia vienas kito, ir dėkokite už galimybę papildyti vienas kitą. Įsitikinkite, kad nekaltinate partnerio, jog jis nedaro tų pačių svarbių dalykų, kuriuos darote jūs.

Estera Perel: psichoterapeutas, kultūrinių ir socialinių stereotipų, darančių įtaką poros santykiams, specialistas

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.07.2019 laikas 16:30 Receptai – Patiekalai Pynės receptas

Man tai ne tik šventinė duona, bet ir malonumas pasimėgauti skoniu, medaus aromatu ir visu kepimo procesu. Šia duona mes valgome su arbata ar kava, tepame uoginės, džemo ar sviesto ... ir ant viršaus dar tarkuoto sūrio, labai s...

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis Valgomuoju česnaku

Valgomasis česnakas liaudies medicinoje. Netradicinė medicina. Česnakas laikomas geriausia priemone nuo aterosklerozės ir mažakraujystės. Prieš miegą pamirkykite delnus šiltame vandenyje su soda, po to ant nuospaudų uždėkite ma...

Skaityti daugiau

13.09.2019 laikas 17:33 Receptai – Patiekalai Citrininis pyragas
Dosniai patepkite ir pabarstykite kepimo formą Nieko nėra apmaudžiau, kaip iškepti pyragą, bandyti išversti jį iš formos ir tą darant kepinį sugadinti. Tad jei recepte sakoma, jog kepimo formą reikia ištepti sviestu ir pabarstyti ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau