Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Pasaulis » 2020 » Kovo » 3

Puodai Vėl Spindės. Greitas Puodų Valymo Triukas!

Jei ir jūs mėgstate lėto virimo puodus, tuomet puikiai žinote, kad nors patiekalai išeina labai skanūs, ne mažiau vargo kyla dėl betvarkės, rašoma dailystar.co.uk.

Lėto virimo puoduose galima gaminti viską – nuo troškinio iki picos, nuo pilnų angliškų pusryčių iki bananų duonos, ir dar daugybės patiekalų. Deja, nors dažniausiai išplovus puodą po maisto gaminimo jis būna švarus ir blizgantis, kai kuriais atvejais situacija gali būti sudėtingesnė. Jei patekote į sunkiai išvalomo lėto virimo puodo bėdą, nesijaudinkite. Yra pigus ir paprastas būdas jį išvalyti be didelio vargo.

Štai kaip tai daroma:

Jei jūsų lėto virimo puodas nešvarus, pridegė dugnas arba priskreto blyškiai oranžinės spalvos nešvarumų, išbandykite šį metodą. Į puodą pripilkite karšto vandens, įdėkite valgomosios sodos ir balto vyno acto arba obuolių acto, ir šepečiu truputėlį jį patrinkite.

Mišinys turėtų imti putoti. Uždėkite puodą virti valandai ar dviem, o tada jį išskalaukite. Jei jis vis dar neblizga švara, tuomet ir vėl pripilkite to paties mišinio ir palikite dar kelioms valandoms – kol nešvarumai pranyks. Išorinę puodo pusę galite nuvalyti karšta šluoste. Norėdami įsitikinti, ar šis metodas tikrai veikia, nusprendėme patys jį išbandyti.

Štai kas nutiko:

Per naktį lėto virimo puode nusprendėme pasigaminti avižinės košės su cinamonu, persikais ir migdolais. Tai gera mintis, nes nors paprastos avižų košės galima išsivirti per 10 minučių, per naktį lėto virimo puode gaminta košė būna daug labiau kreminė ir tirštesnė, o ne guminė. Be to, galima išsivirti didelį puodą ir palikti šaldytuve visai savaitei. Be to, šaldyti vaisiai dedami į lėto virimo puode gaminamą avižų košę skonį išskleidžia neprarasdami formos. Deja, puode išvirus pusryčius visai savaitei, jis liko labai nešvarus.

Puodą nuskalavome karštu vandeniu ir plovėme kempine – žiūrėjome, ar išsiplaus paprastuoju būdu. Nuo puodo šonų avižos atlipo, bet, kaip įprastai, pervirusios avižos priskreto prie puodo dugno. Paprastai tokią situaciją reikėtų spręsti pasiėmus metalinį šveitiklį – po pusvalandžio intensyvaus darbo situacija būna geresnė. Tačiau šį kartą nusprendėme išbandyti kitokį metodą.

Į puodą, kuris yra gan nemažas, įpylėme pusę puodelio obuolių acto, įbėrėme du šaukštus valgomosios sodos ir truputį šilto vandens.

Šį kartą vietoj kepimo miltelių naudojome valgomąją sodą, nes jos poveikis yra stipresnis. Tiesą sakant, sodos poveikis lyginant su kepimo milteliais yra tris – keturis kartus stipresnis, todėl reakcija su actu būna intensyvesnė. Valgomoji soda padeda pakelti maisto daleles nuo puodo dugno, o acte esanti rūgštis jas ištirpina. Tik įpylus visus ingredientus į puodą iškart akivaizdu, kad kažkas vyksta – puodas ima burbuliuoti.

Tai ar pavyko?

Taip. Prisvilusi košė nuo puodo dugno neatlipo vos tik į jį supylus mišinį, bet ją išvalyti buvo daug lengviau. Ištuštinus puodą kempine jį buvo galima išvalyti labai nesunkiai – storas pridegęs sluoksnis be vargo išsiplovė.

Publikuoja tv3.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-09-28 laikas 13:41 Receptai Kepenėlių kotletai, kam trūksta geležies
Tokie kepenėlių kotletai pravers tiems, kam trūksta geležies jų organizme. Gal iš pavadinimo jie ir neskamba daugeliui skaniai, bet galiu užtikrinti, kad paruošus pagal šį receptą, juos valgys kiekvienas!

Skaityti daugiau

2020-09-07 laikas 09:42 Receptai Perlinių kruopų risotto su vištos filė

Iki pat patiekalo paragavimo, žiūrėjau į šį receptą ganėtinai skeptiškai, kaip į visiškai ekspermentinį, bet galiu tik pasakyti, kad rezultatas pranoko visus lūkesčius, tad dalinuosi su jumis nuostabiu risotto su vištiena.

...

Skaityti daugiau

2019-09-09 laikas 20:06 Receptai Nuostabus pyragas su sūriu, kurį galima kepti kiekvieną dieną

Pasigaminkime skanų pyragą su sūriu. Receptas labai paprastas. Vaikai, šį pyragą mėgsta labiausiai!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau