Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulis » 2020 » Kovo » 3

Puodai Vėl Spindės. Greitas Puodų Valymo Triukas!

Jei ir jūs mėgstate lėto virimo puodus, tuomet puikiai žinote, kad nors patiekalai išeina labai skanūs, ne mažiau vargo kyla dėl betvarkės, rašoma dailystar.co.uk.

Lėto virimo puoduose galima gaminti viską – nuo troškinio iki picos, nuo pilnų angliškų pusryčių iki bananų duonos, ir dar daugybės patiekalų. Deja, nors dažniausiai išplovus puodą po maisto gaminimo jis būna švarus ir blizgantis, kai kuriais atvejais situacija gali būti sudėtingesnė. Jei patekote į sunkiai išvalomo lėto virimo puodo bėdą, nesijaudinkite. Yra pigus ir paprastas būdas jį išvalyti be didelio vargo.

Štai kaip tai daroma:

Jei jūsų lėto virimo puodas nešvarus, pridegė dugnas arba priskreto blyškiai oranžinės spalvos nešvarumų, išbandykite šį metodą. Į puodą pripilkite karšto vandens, įdėkite valgomosios sodos ir balto vyno acto arba obuolių acto, ir šepečiu truputėlį jį patrinkite.

Mišinys turėtų imti putoti. Uždėkite puodą virti valandai ar dviem, o tada jį išskalaukite. Jei jis vis dar neblizga švara, tuomet ir vėl pripilkite to paties mišinio ir palikite dar kelioms valandoms – kol nešvarumai pranyks. Išorinę puodo pusę galite nuvalyti karšta šluoste. Norėdami įsitikinti, ar šis metodas tikrai veikia, nusprendėme patys jį išbandyti.

Štai kas nutiko:

Per naktį lėto virimo puode nusprendėme pasigaminti avižinės košės su cinamonu, persikais ir migdolais. Tai gera mintis, nes nors paprastos avižų košės galima išsivirti per 10 minučių, per naktį lėto virimo puode gaminta košė būna daug labiau kreminė ir tirštesnė, o ne guminė. Be to, galima išsivirti didelį puodą ir palikti šaldytuve visai savaitei. Be to, šaldyti vaisiai dedami į lėto virimo puode gaminamą avižų košę skonį išskleidžia neprarasdami formos. Deja, puode išvirus pusryčius visai savaitei, jis liko labai nešvarus.

Puodą nuskalavome karštu vandeniu ir plovėme kempine – žiūrėjome, ar išsiplaus paprastuoju būdu. Nuo puodo šonų avižos atlipo, bet, kaip įprastai, pervirusios avižos priskreto prie puodo dugno. Paprastai tokią situaciją reikėtų spręsti pasiėmus metalinį šveitiklį – po pusvalandžio intensyvaus darbo situacija būna geresnė. Tačiau šį kartą nusprendėme išbandyti kitokį metodą.

Į puodą, kuris yra gan nemažas, įpylėme pusę puodelio obuolių acto, įbėrėme du šaukštus valgomosios sodos ir truputį šilto vandens.

Šį kartą vietoj kepimo miltelių naudojome valgomąją sodą, nes jos poveikis yra stipresnis. Tiesą sakant, sodos poveikis lyginant su kepimo milteliais yra tris – keturis kartus stipresnis, todėl reakcija su actu būna intensyvesnė. Valgomoji soda padeda pakelti maisto daleles nuo puodo dugno, o acte esanti rūgštis jas ištirpina. Tik įpylus visus ingredientus į puodą iškart akivaizdu, kad kažkas vyksta – puodas ima burbuliuoti.

Tai ar pavyko?

Taip. Prisvilusi košė nuo puodo dugno neatlipo vos tik į jį supylus mišinį, bet ją išvalyti buvo daug lengviau. Ištuštinus puodą kempine jį buvo galima išvalyti labai nesunkiai – storas pridegęs sluoksnis be vargo išsiplovė.

Publikuoja tv3.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.09.2019 laikas 22:00 Receptai Pyragaičiai su kumpiu ir sūriu prie arbatos!

Aš myliu skanius ir paprastus receptus! Išsamų maisto gaminimo receptą rasite trumpame vaizdo įraše

Skaityti daugiau

21.11.2017 laikas 10:33 Receptai Arbata nuo laringito (šalavijas, ramunės žiedai)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: šalavijas, ramunės žiedai

Skaityti daugiau

12.06.2019 laikas 12:08 Receptai Krabų lazdelės sluoksniuotoje tešloje

Pasigaminkime skanias Krabų lazdelės tešloje. Jas tiekiame dar šiltas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.11.2024 laikas 17:50 Ruduo prie upės: graži gamta, upė ir paukščių garsai
Ruduo prie upės: graži gamta, upė ir paukščių garsai. Pabūkite ir prisiminkite šių metų šilta rudenį prie upės. Nuostabus oras, net uodai, mašalai skraido

Skaityti daugiau

02.11.2024 laikas 14:06 Senos sielos: ar tikrai gyvename daugybę gyvenimų?
Klausimas apie tai, ar žmogus gali turėti ne vieną, o daugybę gyvenimų, peržengia laikų ir kultūrų ribas. Senovės išminčiai ir šiuolaikiniai ezoterikai tvirtina, kad mūsų siela keliauja per nesuskaičiuojamas inkarnacijas. Tačiau kaip mokslo požiūris ...

Skaityti daugiau

02.11.2024 laikas 12:53 Dirbtinis intelektas bepiločių orlaivių koordinavimui: nauja era
Plačiai diskutuojama apie dirbtinio intelekto (AI) panaudojimą kare, tačiau naujausi Kinijos mokslininkų pasiekimai kelia klausimų dėl ateities karo strategijų. Naudodami pažangias technologijas, kuriamos AI sistemos, galinčios koordinuoti bepiločių ...

Skaityti daugiau

02.11.2024 laikas 08:32 Bilas Gatesas Skelbia Pasaulinės Religijos Idėją DI Eroje
Globalistų milijardierius Billas Gatesas neseniai sukėlė diskusijų audrą, pareikšdamas, kad žmonijai reikia „vienos pasaulinės religijos“, kuri sujungtų elementus iš krikščionybės, judaizmo ir islamo, kad galėtume sėkmingai gyventi dirbtinio intelekt...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 20:51 COVID-19 vakcinų ir širdies ligų rizika: nauji tyrimo duomenys
Paskutiniu metu vykstantys tyrimai apie COVID-19 vakcinas atskleidžia nerimą keliančius rezultatus dėl širdies ligų rizikos. Neseniai Pietų Korėjos tyrėjų komanda, analizavusi didelį duomenų kiekį, nustatė, kad asmenims, gavusiems mRNA vakcinas, rizi...

Skaityti daugiau