Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2020 » Kovo » 13

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


13.03.2020, 22:30
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (1863)

Šiandien daug žmonių kenčia nuo padidėjusio kraujo spaudimo (hipertenzijos). Padidėjes spaudimas yra diagnozuojamas kai sistolinis (viršutinis) kraujo spaudimas yra daugiau nei 140 mm Hg (kai kuriose šalyse, pvz. JAV jau virš 130 mm Hg). Idealus sistolinis kraujo spaudimas yra 115 mm Hg ir žemiau. Kraujo spaudimas padidėja dėl susiaurėjusių ir užkalkėjusių kraujagyslių, labai dažna to priežastis yra per didelis gyvulinių (mėsos produktai, sviestas, grietinė, kiaušiniai, sūris ir t.t.) ir kitų riebalų (margarinų, rafinuotų aliejų) naudojimas.

Sužinok daugiau ...
13.03.2020, 21:08
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (665)

Vis daugiau žmonių dėl sveikatos, aplinkosauginių ir etinių priežasčių atsisako pieno ir kitų gyvulinių produktų. Tyrimai rodo, kad pieno produktų pardavimai smunka, o alternatyvių augalinio pieno pruduktų paklausa ir vartojimas auga eksponensiškai. Pieno pramonė matydama, kad praranda rinkos dalį bando sukurti kalcio trūkumo krizę. Spaudoje rašomi straipsniai, kaip atsisakius pieno produktų išsivystis osteoporozė ir t.t.

Sužinok daugiau ...
13.03.2020, 15:09
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (717)

Padidėjęs kraujo spaudimas (hipertenzija) yra didelė sveikatos problema, ir kai kuriose šalyse nuo jos kenčia beveik kas trečias žmogus. Padidėjęs kraujo spaudimas yra didelis širdies ir kraujagyslių ligų (infarktas, insultas) rizikos faktorius. Dauguma aukštą kraujo spaudimą turinčių žmonių jį gydo naudodami kraujo spaudimą mažinančius vaistus.

Sužinok daugiau ...
12.03.2020, 23:20
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (1319)
Šiuo metu visuomenę apėmusi labai didelė panika dėl Covid - 19 (korona viruso). Tačiau panagrinėkime, nuo ko miršta daugiausiai žmonių. Lancet moksliniame žurnale publikuotas straipsnis teigia, kad bloga mityba yra pagrindinis mirties faktorius ir sukelia daugiau mirčių nei bet koks kitas veiksnys įskaitant rūkymą.
Sužinok daugiau ...
12.03.2020, 23:08
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (3458)
Pabrinkimas atsiranda, kai organizme susikaupia per daug skysčių. Tokia būsena nėra normali. Pabrinkimas gali atsirasti dėl įvairių priežasčių, įskaitant nėštumą, aukštą arterinį spaudimą ir inkstų problemas.
Sužinok daugiau ...