Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Rugpjūčio » 1

Kiaulpienių Nauda Sveikatai. Ar Kiaulpienės Ir Pienės Gydo Praktiškai Viską?

Kiaulpienė gydo hepatitą, kepenis, inkstus, skrandžio negalavimus ir net vėžį. Padeda menopauzės metu.

Kiaulpienės buvo populiarus augalas tūkstančius metų, o jo gydomosios savybės buvo naudojamos gydant įvairias ligas.  Ji valo kepenis, stimuliuoja tulžies gamybą, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje, gydo alergijas ir padeda moterims  menopauzės metu.

Geriausia žiedus, lapus ir šaknis rinkti ankstyvą pavasarį, balandį ir gegužę, ne per daug užterštose vietas. Šaknis yra naudingiausia dalis, nes ji gydo diabetą, valo kraują, reguliuoja medžiagų apykaitą ir gydo skrandžio problemas. Kiaulpienės lapuose yra daug vitaminų ir jie gali būti pridedami prie salotų bei įvairių patiekalų, kurie padės jums numesti svorio ir gauti reikiamų maistinių medžiagų. Žiedai yra naudojami sirupo paruošimui, kuris išvalo kraują, gerina virškinimą, mažina kosulį.

Turėtumėte nuvalyti šaknis, jas supjaustyti ir džiovinti gryname ore 15 dienų, laikyti tamsiame inde vėsioje vietoje.  Šaknys yra labai naudingos kepenims, tulžies pūslei, inkstams, taip pat veiksmingai gydo vidurių užkietėjimą, spuogus, hepatitą, reumatą, cistas ir navikus.  Veiksminga ir naudinga moterų ligų ir su krūtimis susijusių problemų atveju.

Kiaulpienės, Kiaulpienės šaknys, pienės, vaistažolės, augalai

Sirupo receptas:

Sudėtis:

  • 400 išsiskleidusių kiaulpienės žiedų;
  • 4 supjaustytos citrinos;
  • 4 supjaustyti apelsinai;
  • 3 litrai vandens.

Sudėkite ingredientus į vandenį ir palikite 24 valandas.

Tada pridėkite stiklinę cukraus ir pavirkite apie penkias minutes.

Kai mišinys tampa tirštas, supilkite jį į sterilizuotus stiklainius, naudokite vaistą peršalimo, kosulio ir bronchito gydymui.

Arbatos receptai:

Kiaulpienių arbata gaminama iš džiovintų, smulkiai kapotų ir sumaltų kiaulpienės lapų. Paimkite pusę arbatinio šaukštelio mišinio, dėkite į stiklinę  ir užpilkite verdančiu vandeniu. .

60 g šio mišinio galite sumaišyti su 30 g sausų kiaulpienių šaknų. Užpilkite  2 stiklinėmis  vandens ir įdėkite šiek tiek druskos. Pavirkite 5 minutes, ataušinkite ir nuovirą išgerkite per tris kartus po valgio – ryte, per pietus ir vakare.

Kiaulpienės, Kiaulpienės šaknys, pienės, vaistažolės, augalai

Kiaulpienių nauda sveikatai: gydo odą, padeda lieknėti, saugo nuo vėžio

Kiaulpienės padeda gydyti kepenų ligas, diabetą, šlapimo takų infekcijas, aknę, geltą, vėžį ir anemiją. Jos stiprina kaulus, gražina odą, lieknina.

Nors pienių nauda sveikatai neabejotina, jomis labiau įprasta grožėtis parkuose ar pievose nei gydytis, rašo organicfacts.net.

Pienės, kurių lot. pavadinimas – Taraxacum Officinale, atsirado prieš 30 mln. metų Eurazijoje. Prancūziškai jų pavadinimas reiškia „liūto dantis“.

Pienėse daug vitamino A, C, geležies ir kalcio, jos puikiai detoksifikuoja organizmą.

Pienių nauda sveikatai

Kaulams: pienėse daug kalcio, kuris būtinas kaulams, taip pat yra vitamino C ir luteolino, kurie saugo kaulus nuo lūžimo vyresniame amžiuje. Kaulai žalą daro laisvieji radikalai – dėl jų kaulai pasidaro trapūs, silpni, sumažėja jų tankis.

Kepenims: pienės labai naudingos kepenims. Vitaminas C ir luteolinas maksimaliai gerina kepenų veiklą, saugo nuo senėjimo. Pienės padeda tekėti tulžiai, gerina virškinimą. Na o esant geram virškinimui, mažėja vidurių užkietėjimo rizika, o tuo pačiu – rimtesnių skrandžio ir žarnyno ligų grėsmė.

Sergant diabetu: pienių sultys naudingos sergantiems diabetu, nes stimuliuoja insulino gamybą ir taip palaiko žemą cukraus lygį kraujyje. Pienės – natūralus diuretikas, skatina šlapimo išsiskyrimą, todėl greičiau pasišalina cukraus perteklius iš organizmo, taip pat pasišalina cukraus sankaupos inkstuose, o tai irgi labai svarbu sergantiems cukriniu diabetu.

Pienės karčios, o kartumas natūraliai mažina cukraus lygį kraujyje (kaip ir visi kartūs produktai). Nuolat mažinant cukraus lygį kraujyje, sureguliavus insulino gamybą, išvengiama staigių kilimų ir kritimų kurie pavojingi sergantiems cukriniu diabetu.

Sergant šlapimo takų ligomis: kaip minėta, pienės – natūralus diuretikas, jos padeda pašalinti toksiškas medžiagas iš inkstų ir šlapimo takų. Pienėse yra dezinfekuojamųjų ypatybių, kurios neleidžia įsitvirtinti mikrobams šlapimo takų sistemoje.

Odai: iš pienių kotelių tekančios sultys gydo išbėrimus, kuriuos sukelia mikrobai ir grybeliai. Sultys yra stipriai šarmingos, turi antiuždegiminių, antigrybelinių ypatybių, todėl puikiai gydo išbėrimus, egzemą ir kt. odos ligas. Saugokite, kad pienių sulčių nepatektų į akis.

Gydo aknę: pienių sultys puikiai detoksifiuoja, stimuliuoja, jos – diuretikas ir antioksidantas. Dėl šių ypatybių jos puikiai gydo aknę. Pradžiai pasiaiškinime, kas sukelia aknę: dažniausiai akne susergama vaikystėje, kai organizme vyksta daug fiziologinių ir hormoninių pokyčių. Jei sutrinka hormonų apykaita, kur nors kūne ima kauptis toksinai, su prakaitu toksinai pasišalina per prakaito liaukas arba riebalų liaukas odoje. Dėl hormoninių pokyčių liaukos išskiria daugiau riebalų, šie susimaišo su negyvomis odos ląstelėmis, užkemša poras, trukdo šalintis toksinams.

Toksiškos medžiagos nepasišalina, todėl galiausiai atsiranda aknė. Natūralus diuretikas, detoksikatorius pienių sultys reguliuoja hormonų sekreciją, skatina prakaitavimą, praplečia poras.

Visi šie veiksniai spartina toksinų pasišalinimą per prakaitą ir šlapimą. Užtepus pienių sulčių ant išbėrimų, sustabdoma bakterinė infekcija, gyja išbėrimai. Gijimas paspartėja ir dėl pienėse esančio vitamino C., taigi greičiau atlėgs paraudimai, neliks randelių.

Lieknina: mūsų šlapime yra iki 4 proc. riebalų taigi kuo daugiau šlapinamės, tuo daugiau iš organizmo pasišalina skysčių ir riebalų. Pienės – diuretikas, jos varo šlapimą, taigi lieknina be jokio šalutinio poveikio. Be to, pienėse, kaip ir daugumoje žalių lapinių daržovių, mažai kalorijų. Neretai pienės naudojamos ir vietoje saldiklio, nes jose nėra cukraus.

Vėžio prevencija: pienėse daug antioksidantų – vitamino C ir luteolino, kurie neutralizuoja laisvųjų radikalų poveikį, taigi mažina vėžio riziką. Jos detoksifikuoja organizmą, neleidžia susiformuoti augliams, įvairioms vėžio rūšims.

Gydo geltą: gelta – kepenų liga, kai kepenys pradeda gaminti per daug tulžies, ši galiausiai patenka į kraują ir sutrikdo medžiagų apykaitą organizme. Dėl tulžies pertekliaus oda ir akys pagelsta. Gelta gydoma trimis etapais: pirma, reikia pristabdyti tulžies gamybą, antra, pašalinti tulžies perteklių iš organizmo, trečia, gydyti esamą virusinę infekciją. Visais šiais trimis etapais labai naudingos pienės. Jos reguliuoja tulžies gamybą.

Pienės – diuretikas, tad skatina šlapimo išsiskyrimą, su šlapimu pasišalina ir tulžies perteklius. Na o pienėse esantys antioksidantai gydo infekciją. Geriausia pienes vartoti su cukranendrių sultimis, kurios papildo cukraus kiekį organizme, sumažėjusį dėl tulžies pertekliaus. Trūkstant cukraus, darosi silpna, taigi pienės padės atgauti energiją po infekcijos.

Tulžies pūslės ligos: pienės labai naudingos tulžies pūslei ir inkstams, jos gerina jų veiklą, saugo nuo antioksidantų žalos, infekcijų, reguliuoja abiejų organų sekrecijos veiklą.

Vidurių užkietėjimas: pienėse daug liesos ląstelienos, tad jos gerina virškinimą, žarnyno veiklą. Ląsteliena skatina žarnų judesius, mažina vidurių užkietėjimo ir diarėjos grėsmę. Pienės gerina virškinimą, gerina apetitą po traumų ar operacijų.

Anemija: pienėse daug geležies, vitaminų ir baltymų. Geležis – viena iš sudedamųjų hemoglobino dalių, vitaminai reikalingi raudoniesiems kraujo kūneliams ir tam tikriems kraujo komponentams. Taigi pienės gydo nuo anemijos.

Mažina aukštą kraujospūdį: šlapinimasis – veiksmingas būdas pažeminti kraujospūdį. Iš tiesų aukštas kraujospūdis ir gydomas, remiantis šiuo principu. Pienės, skatina šlapimo išsiskyrimą, taigi mažina kraujospūdį. Pienėse esanti ląsteliena mažina cholesterolio lygį, tuo pačiu mažina ir kraujospūdį, nes cholesterolis – vienas iš jį didinančių veiksnių. Pienėse daug ir kalio, jis keičia natrį, todėl veiksmingai mažina kraujospūdį.

Kitokia pienių nauda: Pienių galima dėti į įvairius maisto patiekalus, jose gausu ląstelienos. Jos gerina virškinimą. Kadangi pienėse daug vitamino C, anksčiau jomis gydydavo skorbutą.

Įspėjimas: pienės mažina cukraus lygį kraujyje, bet jau geriantiems cukraus lygį reguliuojančius preparatus jos gali suketi hipoglikemiją. Pasitarkite su gydytojais, prieš vartodami pienes, kaip vaistą.

Pienių sultys gali sukelti alerginių odos reakcijų, graužti, saugokitės, kad jų nepatektų į akis.

Pienėse ir ląstelienos inulino, kai kurie žmonės yra alergiški šiai medžiagai. Iš pradžių suvartokite nedidelį pienių kiekį, kad pamatytumėte, kaip reaguos jūsų organizmas.

Kaip vartoti pienes?

Gydomųjų savybių turi visos kiaulpienės dalys – šaknys, lapai ir žiedai.

Kol dar žydi pienės, prisirinkite jų žiedų. Geriausia rinkti pievose toliau nuo kelių ir automobilių išmetamųjų dujų. Žiedus supjaustykite į dalis ir užšaldykite šaldiklyje. Rudenį ar žiemą, kai jau senai net iš tolo nebus geltonųjų saulės žiedų laukuose, arbatinuke galėsite užplikyti šaldytus pienių žiedus.

Tokia arbata paskatins virškinimą, pagerins tulžies ir kepenų veiklą.

Žiedais ir lapais galite pagardinti salotas.

Liaudies medicinoje vartojami ekstraktai, trauktinės ir užpilai, gaminami iš kiaulpienių šaknų. Jas geriausia rinkti pavasarį, kai lapai tik pradeda augti arba rudenį.

Kiaulpienės, Kiaulpienės šaknys, pienės, vaistažolės, augalai

Kiaulpienės – stulbinančių gydomųjų galių vaistas

Gydomosios pienių ypatybės

Reumato gydymas

Pirma – reikia valgyti žalius kiaulpienių stiebus, jų reikia valgyti tiek, kiek leidžia organizmas, kad komfortiškai jaustumėtės. Geriausi stiebai – trečią dieną po žiedų numetimo, kai stiebai pasidaro kiek rusvi ir juose daug gydomųjų sulčių. Norint pasveikti, stiebų reikia valgyti visą sezoną, dažniausiai to pakanka, rašo about.com.

Antra – pagalbinė priemonė. Priskinkite pienių žiedų, juos sutrinkite ir lygiomis dalimis sumaišykite su cukrumi. Vieną dieną palaikykite atvirame inde šešėlyje, paskui įdėkite į šaldytuvą. Po pusantros savaitės nuspauskite masę, praskieskite. Laikykite šaldytuve.

Vartokite, kada norisi, kuo daugiau, tuo geriau – nepakenks (apribojimų yra tik tiems, kam negalima valgyti cukraus).

Stiebus naudinga valgyti tiems, kam susiaurėjusios kraujagyslės ar sergant išemine širdies liga – nuo 5 iki 10 ryte, dar nieko nevalgius, 2 val. prieš pusryčius. Reikia gerai sukramtyti.

Sergant artritu ar poliartritu, galima gydytis pienių žiedais. Kasdien nusiskinkite po 10 žiedų, sukramtykite į košelę ir nurykite. Tiems kam minėtos ligos pasidariusios chroninės, patartina pasidžiovinti pienių žiedų žiemai. Džiovintus pienių žiedus palaikykite verdančio vandens garuose ir valgykite po 1 šaukštą ryte tuščiu skrandžiu.

Sąnarių skausmas. Žydinčias pienių galvutes sudėkite į stiklainį, užpilkite odekolonu. Pastovėjus, praskieskite, o skysčiu tempkite sąnarius – puikiai malšina skausmą.

Jei sutrikusi skydliaukės veikla, sumaišykite pienių lapus su jūros kopūstais, petražolių šakelėmis arba šaknimis, virtais burokėliais, pagardinkite aliejumi. Tai puikus ir gausus jodo šaltinis.

Pienėse – daug magnio, taigi jos naudingos gydant nervų sistemą, širdį, didina hemoglobino kiekį kraujyje.

Kiaulpienės, Kiaulpienės šaknys, pienės, vaistažolės, augalai

Gydomasis pienių medus

Šiuo medumi galima gydyti sąnarių ligas, varyti akmenis iš tulžies pūslės ir iš inkstų, gydyti sąnarių, pirštų skausmus, jis gerina medžiagų apykaitą, gydo osteochondrozę, gerina pagrindinių organizmo filtrų – kepenų ir inkstų veiklą. Tokį medų reikia vartoti dvejus metus, kai kam pagerėja ir po metų.

Norint pasigaminti medų iš pienių, reikia rinkti pienių žiedus per pirmą masinį žydėjimą. Susiraskite vietą, kuri būtų 2 – 3 km nuo automagistralių, kad pienėse nebūtų sunkiųjų metalų. Vienam žmogui metams (nuo vieno pienių žydėjimo iki kito) reikia 3 l medaus. Yra keli pienių medaus receptai, visi jie naudingi.

1 receptas

1 l medaus pririnkite 350 pienių žiedų kartu su žaliu pagrindu, bet be stiebų. Žiedus nuplaukite šaltu vandeniu, užpilkite 1 l šalto vandens, užkaiskite, kai masė užvirs, sumažinkite kaitrumą ir virkite 1 val. uždengus dangčiu.

Masę perkoškite, žiedus išmeskite. Į gautą nuovirą suberkite 1 kg cukraus, užvirinkite ir virkite 1 val. ant nedidelio kaitrumo viryklės. Likus 15 min. virimo, išspauskite 1 citrinos sultis. Palaikykite skystį iki kito ryto. Medus paruoštas.
Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį tris kartus per dieną.

2 receptas

200 šviežiai skintų pienių žiedų dėkite dalimis į kiaurasamtį, kruopščiai nuplaukite, palikite, kad nuvarvėtų vanduo. Paskui sudėkite žiedus į puodą, įdėkite nuplautą, stambiai supjaustytą citriną, viską išmaišykite. Užpilkite 500 ml vandens ir virkite 10 min. ant nedidelio kaitrumo viryklės, periodiškai pamaišydami.

Nukaiskite nuo viryklės ir palikite parą pastovėti. Paskui masę nuspauskite, perkoškite. Pienių žiedus išmeskite, o į skystį suberkite 750 g cukraus, nuolat maišant užvirinkite ir virkite 30 min. ant vidutinio kaitrumo viryklės. Pasiruoškite stiklainius ir dangtelius.

Supilkite uogienę į sterilius stiklainius ir iš karto užsukite dangtelius. Pastatykite dugnu į viršų ir palikite atvėsti.

3 receptas

Jums reikės 400 g pienių galvučių, 1 l vandens, 1 kg cukraus. Pienių nereikia plauti, kad nenusiplautų žiedadulkės. Galvutes suberkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, puodą uždenkite dangčiu ir palikite stovėti, kol atvės vanduo. Perkoškite, suberkite cukrų ir virkite 20 – 30 min.

Kai uogienė užvirs, pasirodys baltos putos, jas reikia nugriebti. Supilstykite uogienę į paruoštus stiklainius. Galima įspausti į uogienę citrinos sulčių, prieš nukaičiant uogienę nuo viryklės.

4 receptas

Reikės 400 pienių žiedų be stiebų. Juos nuplaukite po šaltu vandeniu, paskui užpilkite šaltu vandeniu ir palikite parą pastovėti (per šią parą galima kelis kartus nupilti vandenį). Po paros nuspauskite žeidus, nupilkite vandenį. Užvirinkite pusę litro vandens, suberkite žiedus į vandenį, virinkite 15 min. (ant nekaitrios viryklės).

Paskui stipriai nuspauskite. Žiedus išmeskite, į likusį vandenį suberkite 1 kg cukraus, įspauskite 2 citrinų sultis. Virkite ant nekaitrios viryklės, nuolat maišydami 50 – 60 min., kol masė pasidarys medaus spalvos ir konsistencijos. Jei per valandą medus nesutirštės, pavirkite dar 20 min. Medus turėtų būti apie 1 l. Medus bus labai skanus, kvapnus ir vertingas. Laikykite šaldytuve.

ĮSPĖJIMAS. Šio medaus negalima valgyti vaikams iki 19 m., kol nesustojo skeleto augimas ir kaulų formavimasis, antraip pienių medus gali pakenkti dar nesusiformavusiam kaulų audiniui.

Pienių šaknys – vertingiausia augalų dalis. Liaudies medicinoje pienių šaknų ekstraktai, ištraukos, antpilai vartojami nuo įvairių ligų: blužnies, kasos, skydliaukės ligų, padidėjus rūgštingumui, nuo limfmazgių uždegimo, nuo vidurių užkietėjimo, bėrimo, šunvočių. Pienių šaknų milteliai gydo žaizdas, nudegimus, opas.

Šaknų galima prisikasti anksti pavasarį, bet dar geriau – rudenį, praėjus dviem savaitėms po žydėjimo, kai nubyra pūkai su sėklomis. Rudenį pienių šaknyse kur kas daugiau vertingų medžiagų.

Pienes iškaskite kastuvu, nupurtykite žemes, nupjaustykite lapų likučius, šaknų galiukus, plonas šakneles. Paskui reikia nuplauti šaltu vandeniu ir kelias dienas padžiovinti gryname ore, kol iš šaknų nesiliaus tekėti pieningos sultys. Paskui šaknis reikia džiovinti pastogėje, kur geras vėdinimas, išdėliojus plonu sluoksniu ant popieriaus ar medžiagos.

Galima džiovinti džiovyklėje 40 – 50 laipsnių temperatūroje. Šaknys turi būti išskirstytos po vieną, kiekviena šaknis 2 – 15 cm ilgio. Iš išorės šaknys rusvos, viduje – gelsvos spalvos. Kvapo neturi, skonis – salsvai karstelėjęs, jaučiasi gleivėtumas.

Gegužę rinktas ir sutrintas į košelę pienių šaknis deda ant auglių moterims ant krūtinės ir ant limfmazgių pažastyse ir kirkšnyse. Košelę gydo hemorojų, sustabdo kraujavimą iš gimdos (košelę reikia suvynioti į marlę ir dėti tamponus).

Naudinga gerti džiovintų pienių šaknų nuovirą, jei sergama anoreksija, gastritu, hepatitu, tulžies pūslės uždegimu.

Kiaulpienės, Kiaulpienės šaknys, pienės, vaistažolės, augalai

Pienių šaknų nuoviro receptas

1. Susmulkinkite džiovintas pienes: 10 – 20 g į 200 ml vandens. Virkite 10 min. gerkite po 1 šaukštą prieš valgį.

2. 2 šaukštus smulkintų džiovintų pienių šaknų virkite stiklinėje vandens 10 min. nuovirą gerkite po pusę stiklinės 2 kartus per dieną, likus 20 min. iki valgio.

Rudenį pienėse kaupiasi gamtiniai polisacharidai. Rudenį kastose šaknyse yra iki 40 proc. inulino – gamtinio insulino giminaičio, kuris yra labai vertingas sergantiems diabetu.

Sergant diabetu valgo salotas iš žalių, rudenį kastų pienių šaknų, taip pat geria kavą iš paskrudintų keptuvėje ir sumaltų į miltelius šaknų, 1 šaukštelis – stiklinei vandens.

Tulžiai varinėti: 3 šaukštus smulkintų pienių šaknų užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, perkoškite. Gerkite po 1 stiklinę 2 kartus per dieną.

Esant egzemai: po šaukštą smulkintų pienių šaknų ir varnalėšos lapų užpilkite 3 stiklinėmis verdančio vandens, palaikykite 8 – 10 val., tada 10 min. pavirinkite, galiausiai nukoškite. Gerkite po pusę stiklinės 5 kartus per dieną. Taip pat tepkitės šiuo nuoviru.

Norint pagerinti apetitą, užkietėjus viduriams, išvarinėti tulžį, reikia 1 šaukštelį smulkintų džiovintų pienių šaknų užpilti stikline vandens ir užvirinti, paskui palikti pastovėti 20 min., kai atvės, nukošti. Nuoviras geriamas likus pusvalandžiui iki valgio, po 1/4 stiklinės 3 – 4 kartus per dieną.

Epilepsijai gydyti gaminamas antpilas su degtine: 2/3 stiklinės smulkintų pienių šaknų užpilkite 0,5 l degtinės, tamsioje vietoje palaikykite 2 savaites, kartais pakratydami. Vartoti po 1 šaukštą 3 kartus per dieną prieš valgį.

Esant galvos smegenų aterosklerozei, kad iš organizmo pasišalintų cholesterolis, toksinai ir šlakai, reikia gerti po 1 šaukštelį džiovintų smulkintų pienių šaknų 3 kartus per dieną prieš valgį.
Valgant su maistu žalis pienių šaknis (ypač kartu su žaliomis varnalėšų šaknimis) užkertamas kelias formuotis vėžiniams augliams.

Pienių žiedų aliejus – stebuklingas vaistas

Pienių žiedų aliejus padeda sergant kepenų ligomis, jei yra akmenų tulžies pūslėje, jei dažnai užkietėja viduriai, esant virškinamojo trakto sutrikimams (gastritas, kolitas). Reikia vartoti po 1 šaukštą 3 kartus per dieną prieš valgį arba valgio metu.

Su pienių aliejumi galima gydyti daugelį odos ligų, įsisenėjusias žaizdas, randus, nudegimų pėdsakus, egzemas, psoriazę, pabėrimus. Reikia sumirkyti aliejumi lininę servetėlę ir uždėti ant gydomos vietos.

Kaip pasigaminti pienių aliejų

Esant saulėtam, sausam orui prisiskinkite pienių žiedų ir stiebų. Šią masę sutrinkite, kad atsirastų sulčių, tada sudėkite į stiklainius, užpildykite pusę stiklainio. Tada ant viršaus užpilkite bet kokio augalinio aliejaus, stiklainius apriškite marle ir pastatykite saulėje visai dienai. Po 3 savaičių perkoškite, nuspauskite tirštimus, aliejų laikykite tamsioje vietoje kambario temperatūroje.

Pienių sultys

Jos gerina regėjimą, padeda nuo osteochondrozės, osteomielito, Bechterevo ligos. Esant parodontozei, galima gerti gydomąjį kokteilį – 2/3 stiklinės morkų sulčių, 3 šaukštai pienių sulčių, 1 šaukštas medaus, juodojo ridiko sulčių pripilkite iki stiklinės viršaus. Šį kokteilį reikia gerti ryte tuščiu skrandžiu.

Kaip pagaminti ir laikyti pienių sultis

1 receptas

Visus augalus kartu su šaknimis, lapais ir žiedais sumalti mėsmale, paskui per marlę išspausti sultis. Į 0,5 l gautų sulčių pilama 100 g spirito arba 400 g degtinės, išmaišoma ir išpilstoma į sterilius stiklainius.

2 receptas

700 ml sulčių sumaišykite su 150 ml degtinės, pastatykite vėsioje vietoje. Po keik laiko sultys kiek parūgštės, bet taip turi būti. Esant nestipriai fermentacijai susidariusi pieno rūgštis pagerina sulčių kokybę. Sultys gerina virškinimą, stabdo puvimo procesus, yra antivėžinė priemonė.

3 receptas

Pienių žiedų priskinkite ryte, šviečiant saulei, kai laukas kvepia pienėmis, rasa jau nudžiūvusi, tad žiedai vertingiausi. Pasiimkite 3 l stiklainį, 1 – 1,5 kg cukraus ir švarų medinį pagaliuką. Skinkite didžiausius pienių žiedus. Žiedus sudėkite į stiklainį, užpilkite cukrumi, taip sudėkite kelis sluoksnius.

Kai stiklainis bus pilnas, paspauskite masę su mediniu pagaliuku. Galima įlašinti kelis lašus vandens. Tada sudėkite dar kelis sluoksnius pienių žiedų ir cukraus, vėl paspauskite, kol sultys, kurios pradės skirtis, neužpildys stiklainio.

Šios sultys bus rusvos, kiek kartokos, bet gana skanios. Palikite stiklainį pastovėti, tada nupilkite sultis, o likusią masę nuspauskite. Dėl didelio kiekio cukraus sultys gali išstovėti vėsioje vietoje iki kito sezono. Galima vartoti kasdien po 1 arbatinį šaukštelį ar pilti į arbatą, į sultis.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.08.2018 laikas 17:15 Receptai Vaistažolių mišiniai esant sąnarių skausmams
Sanarių skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant sąnarių skausmams, receptai nuo sąnarių skausmo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomi...

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 08:20 Receptai Šokoladiniai keksiukai. Šokoladinių keksiukų receptas

Pasigaminkime namuose, naminius keksiukus. Šokoladinių keksiukų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 14:42 Receptai Greitai paruošiami sviestiniai sausainiai
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išsukite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Paruoštą sausainių tešlą dėkite į konditerinę rankovę ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite sausainius.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau