- 13.04.2021
- 0.0 Reitingas
- 1398 Peržiūros
- Komentarai
Graikiniai riešutai yra žinomi tūkstančius metų. Pirmiausia šie riešutai išpopuliarėjo aplink Kaspijos jūrą (tuo metu jie buvo vadinami persiškais riešutais), o IV amžiuje Graikiniais riešutais susidomėjo romėnai: būtent jie pasirūpino, kad šie riešutai išpopuliarėtų visoje Europoje. Šiandien daugiausia graikinių riešutų išaugina JAV, Kinija, Iranas ir Turkija. Graikiniai riešutai yra populiarūs ne vien tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl naudos sveikatai: mokslininkai teigia, kad šis maisto produktas yra vaistas nuo įvairių ligų. Priežasčių, kodėl kasdien vertėtų suvalgyti bent po kelis riešutus, yra ne taip ir mažai, todėl naudinga aptarti pačias svarbiausias.
Maistas gražesnei odai
Bėgant metams tampa vis sudėtingiau išlaikyti gražią ir sveiką odą, todėl mitybos specialistai rekomenduoja daugiau dėmesio skirti savo mitybai. Graikiniai riešutai – tai vienas sveikiausių produktų, padedančių palaikyti puikią odos būklę: šiuose riešutuose esantis vitaminas B ir antioksidantai apsaugo odą nuo laisvųjų radikalų žalos ir skatina ląstelių atsinaujinimą. Jei graikiniai riešutai bus valgomi kasdien, tai padės atitolinti senėjimo procesus.
Mažesnė streso daroma žala
Stresas yra vienas didžiausių geros sveikatos priešų: būtent stresas sukelia daugybę įvairių ligų ir trumpina gyvenimo trukmę. Nors kovoti su stresu ne visada yra paprasta, tačiau tikrai galite pasistengti, kad jo žala būtų kiek įmanoma mažesnė. Kasdien suvalgydami nedidelę saujelę graikinių riešutų galėsite sušvelninti organizmo reakciją į stresą.
Gražesni ir sveikesni plaukai
Nors šiandien galime rasti tikrai nemažai priemonių, kurios padeda palaikyti plaukų grožį, tačiau ne visos jų yra pakankamai veiksmingos. Kai siekiama, kad rezultatas būtų ilgalaikis, rekomenduojama plaukus maitinti iš vidaus: graikiniuose riešutuose gausu biotino, kuris padeda palaikyti puikią plaukų būklę. Jei organizmas nestokos biotino, galėsite džiaugtis sveikais ir spindinčiais plaukais.
Puikus vitamino C šaltinis
Nors įprasta manyti, kad daugiausia vitamino C randama citrusiniuose vaisiuose, tačiau nereikėtų nuvertinti ir kitų maisto produktų. Graikiniai riešutai yra vienas jų: jei kasdien valgysite graikinius riešutus, galėsite palaikyti stiprų imunitetą.
Omega-3 riebalų rūgštys
Graikiniuose riešutuose gausu organizmui svarbių Omega-3 riebalų rūgščių, kurių organizmas nepasigamina savarankiškai. Vos 25 gramuose graikinių riešutų yra net 95 procentai šių rūgščių rekomenduojamos paros normos.
Kokybiškesnis miegas
Graikiniuose riešutuose esantis melatoninas yra atsakingas už paros ritmo reguliavimą, todėl reguliariai valgant graikinius riešutus galima pamiršti nemigą ir džiaugtis kur kas kokybiškesniu miegu.
Atminties stiprinimas
Graikinius riešutus rekomenduojama valgyti besimokantiems ir protinį darbą dirbantiems žmonėms. Šiuose riešutuose esantys polifenoliai stimuliuoja smegenų veiklą, todėl nauja informacija yra kur kas geriau įsisavinama. Maža to, graikiniai riešutai padeda palaikyti puikią atmintį!
Kepti pastarnokai su morkomis ir graikiniais riešutais
Jums reikės:
-
1 didelio pastarnoko (maždaug 250 g)
-
2 vidutinio dydžio morkų
-
2 česnako skiltelių
-
Saujos graikinių riešutų
-
Saujos petražolių
-
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
-
Žiuspsnelio druskos ir juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Nulupkite morkas ir pastarnoką, supjaustykite kubeliais. Sukapokite petražoles, česnaką ir graikinius riešutus. Apvirkite morkų ir pastarnokų kubelius (virkite ne ilgiau nei 10 minučių). Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite morkų ir pastarnokų kubelius. Kepkite kelias minutes. Į keptuvę suberkite smulkintą česnaką, petražoles ir graikinius riešutus. Kepkite kelias minutes, pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami papuoškite žalumynais.
Kavos ir graikinių riešutų pyragas
Jums reikės:
-
200 g baltojo cukraus
-
50 g rudojo cukraus
-
100 g sviesto
-
Saujos graikinių riešutų
-
Žiupsnelio cinamono
-
2 kiaušinių
-
0,5 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
-
150 g miltų
-
Žiupsnelio druskos
-
150 g natūralaus jogurto
-
1 arbatinio šaukštelio aliejaus
-
1 arbatinio šaukštelio sodos
-
3 arbatinių šaukštelių šviežiai maltos kavos
Kaip gaminti?
Susmulkinkite graikinius riešutus (geriausia sumalti). Sumaišykite rudąjį cukrų, graikinius riešutus, cinamoną, ir šviežiai maltą kavą. Ištirpinkite sviestą, suberkite baltąjį cukrų ir miltus, gerai išmaišykite. Įmaišykite išplaktus kiaušinius, supilkite natūralų jogurtą, įberkite druskos, sodos ir vanilės ekstrakto. Maišykite iki vientisos masės.
Nedidelę skardą (maždaug 20 cm pločio) ištepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite pusę paruoštos tešlos, per vidurį berkite pusę paruošto kavos ir rudojo cukraus mišinio. Pilkite antrąjį tešlos sluoksnį, o ant viršaus berkite likusį rudojo cukraus mišinį. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
Gaivios obuolių salotos su mangais ir graikiniais riešutais
Jums reikės:
-
1 obuolio
-
Pusės mango
-
30 g burokėlių lapų
-
Saujelės graikinių riešutų
-
10 g kalendros
-
4 griežinėlių aitriosios paprikos
Kaip gaminti?
Susmulkinkite mangą, obuolį ir graikinius riešutus. Sumaišykite su burokėlių lapais, kalendra ir aitriąją paprika. Patiekite su pasirinktu padažu.
Prie šių salotų puikiai tiks citrinų padažas: du šaukštus alyvuogių aliejaus sumaišykite su šaukšteliu garstyčių, šaukštu citrinų sulčių, smulkintu česnaku ir juodaisiais pipirais. Visus šiuos ingredientus gerai išplakite ir apšlakstykite paruoštas salotas.
Tekstas perpublikuojamas iš patarimupasaulis.lt
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau