Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Rugsėjo » 9

Kokie produktai naudingi širdžiai?

Pasak mokslininkų, nėra specialiai širdžiai naudingų produktų. Jei kai kas bando įvardinti produktus, kurie efektyviai pagerina širdies darbą - klysta.

Specialistų teigimu, širdžiai naudingiausia subalansuota, panaši į Viduržemio jūros dietą, mityba: daugiau vaisių, daržovių ir jūros žuvies. Klysta tie, kas teigia, kad stiprinant širdį, pavyzdžiui, reikia valgyti daug džiovintų abrikosų, nes juose gausu kalio. Iš pradžių reikia išsiaiškinti, ar Jūsų organizmui reikia daug kalio, ar ne. Neteisinga tikėtis, kad valgant daug džiovintų abrikosų ir bananų širdis visada bus sveika.

Daržovės ir vaisiai

Persistengti nereikia net ir vartojant antioksidantų. Šių medžiagų gausu vaisiuose ir daržovėse, todėl nereikia vartoti įvairių papildų, kuriuose yra antioksidantų. Kai organizme susikaupia pernelyg daug antioksidantų, jie pakenkia.

Sakoma, jog nėra nekenksmingų vaistų, nes visi jie turi ir šalutinį poveikį. Pavyzdžiui, vitaminai (dalis jų yra antioksidantai) - gerai ar blogai? Be abejo, labai blogai kai organizme trūksta vitaminų ir jų atsargas reikia papildyti. Tačiau kai vitaminų be priežasties vartojame saujomis, tai taip pat labai blogai, nes dėl vitaminų pertekliaus galima susirgti įvairiomis ligomis.

Mėsa

Specialistų teigimu, reikia vartoti mažiau raudonos mėsos, nes jos gausa gali pakenkti. Nepatariama gausiai vartoti ir perdirbtos raudonos mėsos: įvairių dešrelių dešrų ir kt.

Raudonojoje mėsoje gausu prisotintųjų riebiųjų rūgščių ir labai daug kalorijų. Tačiau, nėra būtina ir visiškai atsisakyti raudonosios mėsos, tik jos pakaks per savaitę valgyti 1 kartą.

Raudonojoje mėsoje gausu geležies, kurios yra hemoglobino ir eritrocitų sudėtyje. Verta atminti, kad eritrocitai visus organizmo audinius aprūpina deguonimi.

Liesa vištiena ir kalakutiena - nekenksmingas maistas, kuris gali būti puiki alternatyva raudonai mėsai. Liesos vištienos ir kalakutienos galima valgyti kiek tik panorėjus.

Keptas maistas

Jei kepto maisto nedraudžia valgyti gastroenterologai, jo galima ir nesibaiminti. Patiekalus galima kepti ir ant žarijų, ir keptuvėje. Tiesa, daug kartų panaudoti riebalus draudžiama. Taip pat negalima kepti gausiame aliejaus kiekyje, pavyzdžiui, skrudintuve, nes tai kenkia ne tik širdžiai, bet ir sveikatai.

Riebalai

Patariama vengti gyvulinių riebalų. Ir ne vien tik tų kurių yra raudonojoje mėsoje, bet ir esančių paukštienoje, nes šių riebalų gausa padidina pavojų susirgti ankstyvąja ateroskleroze.

Visai kas kita - žuvų taukai, kurie yra labai naudingi. Šia prasme jūros žuvis yra žymiai naudingesnė už upių žuvį. Jūros žuvyse žymiai daugiau naudingųjų pusiau prisotintųjų riebiųjų rūgščių Omega - 3, kurios turi teigiamos įtakos lipidų apykaitai ir normalizuoja kraujo krešėjimą. Tačiau tai nereiškia, kad žuvies reikia gausiai valgyti kasdien. Žuvies pakaks per savaitę suvalgyti 2-3 kartus, nes dėl gausaus žuvies vartojimo kraujas gali pradėti krešėti pernelyg lėtai. Tai pastebima pas šiaurės kraštuose gyvenančius žmones, kurie valgo labai daug žuvies, todėl dažniau patiria insulto, tačiau rečiau miokardo infarkto priepuolius.

Druska

Sveikam žmogui per parą reikia 5-6 g druskos. Jei vartojate daug druskos, prie tokio kiekio pripranta kraujagyslės.

JAV buvo atlikti tyrimai, kuriais stebėta, kaip žmonės valgo maitinimo įstaigose ir kiek jie suvartoja druskos. Viena grupė žmonių maisto niekada papildomai neskanindavo druska, o kita - skanindavo, tačiau prieš tai paragavę maisto. Trečioji grupė žmonių net ir neparagavę maisto, jį pabarstydavo druska. Tie žmonės, kurie maistą skanindavo druska, po kelių metų pradėjo skųstis padidėjusiu kraujospūdžiu žymiai dažniau nei kitų grupių žmonės.

Viena širdies ir kraujotakos sistemos ligų profilaktikos sąlygų - saikingas druskos vartojimas. Druskos praktiškai yra visuose produktuose, todėl patiekalų nereikėtų papildomai skaninti druska. Druskos gausu ilgalaikio laikymo produktuose: sūriuose, dešrose, konservuose ir t.t.

Šviežiose jūros gėrybėse: jūros žuvyse ir vandens dumbliuose taip pat yra druskos, tačiau jos vis vien yra perdaug gamyboje termiškai apdirbtuose produktuose.

Druskos atsisakymas - tai įpročio klausimas. Dažniausiai prireiks savaitės laiko, kad priprasti prie nesūdyto maisto. Kai žmonės gydosi ligoninėje, jie pripranta prie nesūdyto maisto.

Specialistai pataria ruošiamų patiekalų vaikams nesūdyti ir nesaldinti, nes tada vaikai įpras prie nesūraus ir nesaldaus maisto.

Duona

Rupaus malimo grūdų duonoje gausu lėto poveikio angliavandenių, todėl duonos patariama valgyti kasdien. Visgi valgydami duonos neturite pamiršti, kad joje yra druskos. Deja, pirktinėje duonoje druskos dažniausiai yra pernelyg daug.
Angliavandeniai

Jei norite apsisaugoti nuo cukrinio diabeto ir nepriaugti svorio, turite vartoti mažiau greito poveikio angliavandenių ir cukraus.

Nutukimas - viena dažniausių širdies ir kraujotakos sistemos ligų todėl, apsisaugodami nuo širdies ligų, nepriaukite svorio.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-11-27 laikas 06:47 Receptai Graikiškas Pyragas Iš Kefyro ir Fetos Sūrio
Mes visomis rankomis už patiekalus, kurių niekaip neįmanoma sugadinti, tik pagerinti. Užpiltiniai pyragai yra kaip tik iš tos serijos! Sumaišome visas sudedamąsias dalis, supilame į formą, perduodame estafetę orkaitei – tegul dirb...

Skaityti daugiau

2019-08-19 laikas 08:29 Receptai Organizmo draugės – gervuogės
Dabar miškuose gausu įvairių uogų, taip pat ir gervuogių. Jos ne tik skanios, bet ir turi daug naudingų medžiagų. Be to, vartojamos kaip vaistas įvairioms ligoms gydyti. Gervuogėmis gardinami įvairūs desertai, kepiniai ir kokteili...

Skaityti daugiau

2018-09-10 laikas 08:47 Receptai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau