Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Rugsėjo » 9

Kokie produktai naudingi širdžiai?

Pasak mokslininkų, nėra specialiai širdžiai naudingų produktų. Jei kai kas bando įvardinti produktus, kurie efektyviai pagerina širdies darbą - klysta.

Specialistų teigimu, širdžiai naudingiausia subalansuota, panaši į Viduržemio jūros dietą, mityba: daugiau vaisių, daržovių ir jūros žuvies. Klysta tie, kas teigia, kad stiprinant širdį, pavyzdžiui, reikia valgyti daug džiovintų abrikosų, nes juose gausu kalio. Iš pradžių reikia išsiaiškinti, ar Jūsų organizmui reikia daug kalio, ar ne. Neteisinga tikėtis, kad valgant daug džiovintų abrikosų ir bananų širdis visada bus sveika.

Daržovės ir vaisiai

Persistengti nereikia net ir vartojant antioksidantų. Šių medžiagų gausu vaisiuose ir daržovėse, todėl nereikia vartoti įvairių papildų, kuriuose yra antioksidantų. Kai organizme susikaupia pernelyg daug antioksidantų, jie pakenkia.

Sakoma, jog nėra nekenksmingų vaistų, nes visi jie turi ir šalutinį poveikį. Pavyzdžiui, vitaminai (dalis jų yra antioksidantai) - gerai ar blogai? Be abejo, labai blogai kai organizme trūksta vitaminų ir jų atsargas reikia papildyti. Tačiau kai vitaminų be priežasties vartojame saujomis, tai taip pat labai blogai, nes dėl vitaminų pertekliaus galima susirgti įvairiomis ligomis.

Mėsa

Specialistų teigimu, reikia vartoti mažiau raudonos mėsos, nes jos gausa gali pakenkti. Nepatariama gausiai vartoti ir perdirbtos raudonos mėsos: įvairių dešrelių dešrų ir kt.

Raudonojoje mėsoje gausu prisotintųjų riebiųjų rūgščių ir labai daug kalorijų. Tačiau, nėra būtina ir visiškai atsisakyti raudonosios mėsos, tik jos pakaks per savaitę valgyti 1 kartą.

Raudonojoje mėsoje gausu geležies, kurios yra hemoglobino ir eritrocitų sudėtyje. Verta atminti, kad eritrocitai visus organizmo audinius aprūpina deguonimi.

Liesa vištiena ir kalakutiena - nekenksmingas maistas, kuris gali būti puiki alternatyva raudonai mėsai. Liesos vištienos ir kalakutienos galima valgyti kiek tik panorėjus.

Keptas maistas

Jei kepto maisto nedraudžia valgyti gastroenterologai, jo galima ir nesibaiminti. Patiekalus galima kepti ir ant žarijų, ir keptuvėje. Tiesa, daug kartų panaudoti riebalus draudžiama. Taip pat negalima kepti gausiame aliejaus kiekyje, pavyzdžiui, skrudintuve, nes tai kenkia ne tik širdžiai, bet ir sveikatai.

Riebalai

Patariama vengti gyvulinių riebalų. Ir ne vien tik tų kurių yra raudonojoje mėsoje, bet ir esančių paukštienoje, nes šių riebalų gausa padidina pavojų susirgti ankstyvąja ateroskleroze.

Visai kas kita - žuvų taukai, kurie yra labai naudingi. Šia prasme jūros žuvis yra žymiai naudingesnė už upių žuvį. Jūros žuvyse žymiai daugiau naudingųjų pusiau prisotintųjų riebiųjų rūgščių Omega - 3, kurios turi teigiamos įtakos lipidų apykaitai ir normalizuoja kraujo krešėjimą. Tačiau tai nereiškia, kad žuvies reikia gausiai valgyti kasdien. Žuvies pakaks per savaitę suvalgyti 2-3 kartus, nes dėl gausaus žuvies vartojimo kraujas gali pradėti krešėti pernelyg lėtai. Tai pastebima pas šiaurės kraštuose gyvenančius žmones, kurie valgo labai daug žuvies, todėl dažniau patiria insulto, tačiau rečiau miokardo infarkto priepuolius.

Druska

Sveikam žmogui per parą reikia 5-6 g druskos. Jei vartojate daug druskos, prie tokio kiekio pripranta kraujagyslės.

JAV buvo atlikti tyrimai, kuriais stebėta, kaip žmonės valgo maitinimo įstaigose ir kiek jie suvartoja druskos. Viena grupė žmonių maisto niekada papildomai neskanindavo druska, o kita - skanindavo, tačiau prieš tai paragavę maisto. Trečioji grupė žmonių net ir neparagavę maisto, jį pabarstydavo druska. Tie žmonės, kurie maistą skanindavo druska, po kelių metų pradėjo skųstis padidėjusiu kraujospūdžiu žymiai dažniau nei kitų grupių žmonės.

Viena širdies ir kraujotakos sistemos ligų profilaktikos sąlygų - saikingas druskos vartojimas. Druskos praktiškai yra visuose produktuose, todėl patiekalų nereikėtų papildomai skaninti druska. Druskos gausu ilgalaikio laikymo produktuose: sūriuose, dešrose, konservuose ir t.t.

Šviežiose jūros gėrybėse: jūros žuvyse ir vandens dumbliuose taip pat yra druskos, tačiau jos vis vien yra perdaug gamyboje termiškai apdirbtuose produktuose.

Druskos atsisakymas - tai įpročio klausimas. Dažniausiai prireiks savaitės laiko, kad priprasti prie nesūdyto maisto. Kai žmonės gydosi ligoninėje, jie pripranta prie nesūdyto maisto.

Specialistai pataria ruošiamų patiekalų vaikams nesūdyti ir nesaldinti, nes tada vaikai įpras prie nesūraus ir nesaldaus maisto.

Duona

Rupaus malimo grūdų duonoje gausu lėto poveikio angliavandenių, todėl duonos patariama valgyti kasdien. Visgi valgydami duonos neturite pamiršti, kad joje yra druskos. Deja, pirktinėje duonoje druskos dažniausiai yra pernelyg daug.
Angliavandeniai

Jei norite apsisaugoti nuo cukrinio diabeto ir nepriaugti svorio, turite vartoti mažiau greito poveikio angliavandenių ir cukraus.

Nutukimas - viena dažniausių širdies ir kraujotakos sistemos ligų todėl, apsisaugodami nuo širdies ligų, nepriaukite svorio.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2018-08-23 laikas 15:35 Receptai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

2020-12-03 laikas 20:14 Receptai Citrininis pyragas tinginiams su kondensuotu pienu
Tai neapsakomai skanus pyragas, kuriam reikės visai nedaug ingredientų. Skanaujam, lepinamės ir džiaugiamės.

Skaityti daugiau

2018-02-07 laikas 11:13 Receptai Kaip ruošiamos arbatos
Vaistažolių arbatas geriausia ruošti tik tam skirtuose emaliuotuose neįskilusiuose induose. Nerūdijančio plieno visiškai netinka, nes turi kenksmingų priedų. Nenaudokite aliumininių indų, nes iš jų į arbatą patenka metalo jonų....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau