Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Kovo » 20

Liaudies priemonės nuo alergijos

Alergija - madinga liga, todėl ja serga visi, kas netingi. Tačiau yra daug ir tokių žmonių, kuriuos ji tikrai labai vargina ilgus metus. Bet, prieš bėgant pas gydytojų, pabandykite pasinaudoti mūsų testu ir nustatyti, kiek jums pavojingos alerginės reakcijos. Ir pabandykite jas įveikti išbandytais liaudies medicinos receptais. Na, o jei... Tada ruoškitės iškeisti savo santaupas į vaistus.

O dabar - receptai

Kietai išvirti baltus vištos kiaušinius, nulupti, kruopščiai nuimti plėvelę. Lukštus apdžiovinti, padėjus tamsioje, gerai vėdinamoje vietoje, susmulkinti stiklinėje ar porcelianinėje grūstuvėje iki miltelių. Vaikui iki 1 metų duoti miltelių ant arbatinio šaukštelio galiuko, nuo metų iki 2 metų - du kartus daugiau, 5-7 metų - pusę kiaušinio lukštų, vyresniems kaip 14 metų ir vyresniems - viso kiaušinio lukštus. Prieš vartojimą į miltelius įlašinti kelis lašus citrinų sulčių. Jei jų nėra, galima įpilti kelis lašus vandens, jame ištirpinus truputį citrinos rūgšties. Vartoti 1 kartą per parą visą dozę arba padalinti ją į 3 dalis. Miltelius laikyti stiklainyje su sandariu dangteliu tamsioje vietoje kambario temperatūroje.

į 1 litrą verdančio vandens įberti saują sunokusių pupelių anksčių (be pupų), virti 3-5 minutes, emaliuotame puode laikyti 1,5-2 valandas, kad nusistovėtų. 2-3 dienas gerti po stiklinę 3-4 kartus per dieną.

Sumaišyti po 1 arbatinį šaukštelį miškinių sidabražolių šaknų, džiovintų lauro lapų miltelių, medetkų žiedų, lakišių žolės. Užpilti 0,5 l verdančio vandens, per naktį laikyti termose, nukošti. Dar įpilti 2 arbatinius šaukštelius obuolių acto ir tiek pat tamsaus medaus. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio. Po valgio suvalgyti kiaušinio lukšto miltelių ant arbatinio šaukštelio galiuko. Gydymą tęsti, kol alerginės reakcijos praeis.

Ant gabalėlio cukraus užlašinti 5 lašus krapų arba pankolių aliejaus. Vartoti 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio, o po valgio taip pat 3 kartus per dieną gerti kalcio chlorido tirpalą - 2 arbatinius šaukštelius ištirpinti stiklinėje šalto virinto vandens.

10 g smulkintų džiovintų pipirmėčių lapų užpilti 1/2 stiklinės verdančio vandens, laikyti 20-30 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną.

3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio, vartoti po 50 g sulčių arba po 100 g juodauogių aronijų uogų.

Kelis kartus per dieną gerti po 1 valgomąjį šaukštą vaistinių ramunėlių antpilo: 1 valgomąjį šaukštą džiovintų žiedų užpilti 1 stikline verdančio vandens, laikyti 30 minučių, kad nusistovėtų, nukošti.

Nuo šienligės

1 receptas. Ant stiklinės dugno padėti 2 valgomuosius šaukštus šviežiai tarkuoto svogūno, stiklinę įstatyti į puodą su karštu vandeniu, uždengti storo popieriaus piltuvėliu. Prie piltuvėlio galo pridėti nosį ir kiekviena šnerve po 10 minučių kvėpuoti garais. Procedūrą kartoti 3-4 kartus per dieną.

2 receptas. 10 g džiovintų smulkintų jonažolių užpilti 1 stikline verdančio vandens, termose laikyti 2 valandas, nukošti. Vartoti po 2 valgomuosius šaukštus 3 kartus per dieną prieš valgį.

Nuo alerginių reakcijų, tarp jų ir į knygų dulkes

1 receptas. Sumaišyti 5 dalis širdažolių, 4 dalis jonažolių, 3 dalis sugrūstų kiaulpienių šaknų, 2 dalis dirvinių asiūklių, 1 dalį kukurūzų purkų, 4 dalis į miltelius susmulkintų erškėčių vaisių. 4 valgomuosius šaukštus mišinio užpilti 1 stikline šalto virinto vandens, laikyti per naktį. Ryte dėti ant ugnies, užvirti, nukelti nuo ugnies, laikyti 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti pusę metų po 1/3 stiklinės 3 kartus per mėnesį.

2 receptas. 100 g anglių iš laužo arba aktyvintos anglies užpilti 0,5 l pieno, ant mažos ugnies virti 15 minučių, laikyti per naktį, kad nusistovėtų. Gerti po 1/2 stiklinės kas 30 minučių.

Nuo dilgėlinės, alerginio dermatito, odos niežulio

1 receptas. 1 valgomąjį šaukštą džiovintų smulkintų dilgėlių užpilti stikline verdančio vandens, užvirti, laikyti 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti po 1/4 stiklinės 4 kartus per dieną.

2 receptas. 40 g smulkintų vaistinių melisų užpilti stikline 70 % spirito, laikyti 7 dienas, nukošti. Šiuo skysčiu valyti odą.

3 receptas. 20 g šviežių pipirmėčių užpilti 1/2 stiklinės 70 % spirito, laikyti savaitę. Šiuo skysčiu tepti odą.

4 receptas. 10 g džiovintų smulkintų mėtų užpilti 1/2 stiklinės verdančio vandens, laikyti 20-30 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-19 laikas 21:45 Receptai Chačapuri su sūriu pusryčiams per 15 minučių
Chačapuri su sūriu, tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, jau seniai yra mėgstamas daugelyje šalių. Traški plutelė su gardžiu sūrio įdaru viduje … Taip, tai nuostabu!

Skaityti daugiau

2018-08-22 laikas 10:01 Receptai Vaistažolių mišiniai esant vidurių pūtimui
Vidurių pūtimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant vidurių pūtimui, receptai nuo vidurių pūtimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

2019-12-18 laikas 19:01 Receptai Cukinijos Čeburekai Su Mėsa

Vienas skaniausių sezoninių patiekalų! Daugelis žmonių tiesiog dievina čeburekus ir gamina juos pačiose įvairiausiose interpretacijose. Norite pagaminti sultingus čeburekus iš labai originalių ingredientų? Jie išeina ypač vasar...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau