Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Liepos » 10

Maisto ieškojimas išgyvenimui: Kaip atpažinti ir panaudoti kiaulpienę - universalią piktžolę

(Paranormal) Dauguma žmonių mano, kad kiaulpienės yra tik invazinės piktžolės, norinčios sugadinti jų veją. Tačiau paruošiamųjų darbų specialistai žino, kad kiaulpienės yra tokios pat naudingos kaip ir žolelės bei naudingi augalai namų soduose. Kai įvyks SHTF, verta žinoti, kaip prisirinkti valgomų piktžolių, pavyzdžiui, kiaulpienių, kad galėtumėte jomis papildyti savo atsargas ar vaistinių augalų arsenalą.

Skaitykite toliau ir sužinokite apie kiaulpienių naudą ir patarimus, kaip jų prisirinkti. (h/t to SurvivalCache.com)

Kiaulpienių nauda

Kiaulpienės gali jums padėti užklupus nelaimei dėl keturių pagrindinių priežasčių.

  1. Jų gausu. Kiaulpienės yra bene labiausiai paplitusi piktžolė daugumoje vejų. Jų galima rasti praktiškai visose buveinėse, pavyzdžiui, miškuose, dirbamuose laukuose, uolėtuose šlaituose ir grioviuose palei kelius.
  2. Jas lengva atpažinti. Kiaulpienes galima atpažinti iš geltonų žiedų, augančių ant pavienių, nešakotų ir tuščiavidurių stiebų. Tinkamai atpažinti augalus yra pagrindinis įgūdis, kurį turėtų įvaldyti parengiamųjų darbų specialistai, nes daugelis nuodingų augalų atrodo panašūs į nenuodingus.
  3. Jos yra maistingos. Dauguma kiaulpienių dalių yra valgomos ir jos iš tikrųjų yra gana maistingos. Jų stiebuose yra kalcio, kalio, geležies, mangano ir vitaminų A, C ir K, o šaknys yra geras ląstelienos šaltinis. Lapų galima dėti į salotas, o iš žiedų galima pasigaminti arbatos.
  4. Jos naudojamos medicinoje. Liaudies gydytojai šimtus metų naudojo kiaulpienes, kaip vaistą nuo įvairių sveikatos problemų, pavyzdžiui, vidurių užkietėjimo, padidėjusio cukraus kiekio kraujyje, inkstų akmenų ir hepatito.

Kaip prisirinkti kiaulpienių

Paprastąją kiaulpienę (Taraxacum officinale) pavasarį ir vasarą lengva atpažinti pagal apvalų geltoną žiedą. Kai ji subrandina sėklas, žiedas išnyksta, o jo vietoje atsiranda rutuliškas sėklų pūkas.

Atidžiai įsižiūrėję pastebėsite, kad kiekviena sėkla yra prisitvirtinusi prie pūkuoto rutuliuko branduolio. Sėklos turi tarsi stiebus, išeinančius iš kiekvienos iš jų. Ant šios stiebelius primenančios struktūros yra balti pūkai. Visa tai, nuo sėklų iki baltų pūkų, primena skėtį. Vėjui papūtus, baltas pūkas veikia kaip parašiutas, pakelia sėklą ir nuneša ją ten, kur ji gali pradėti augti.

Kiaulpienių stiebai lengvai atpažįstami iš beveik permatomos žalios spalvos. Vieną jų atlaužus, iš jo gali išsiskirti baltos pieno spalvos sultys. Stiebas taip pat yra visiškai tuščiaviduris.

Tuo tarpu kiaulpienės pamatiniai lapai, augantys aplink žiedo pagrindą, yra dantyti, pjautuvo formos. Dėl to jie išsiskiria iš aplinkinės augmenijos.

Pateikiame keletą patarimų, kurių reikėtų nepamiršti ieškant kiaulpienių:

  • Kiaulpienėms skinti naudokite peilį arba žirkles.
  • Nesiartinkite prie vietų, kuriose, kaip žinote, žemė buvo apdorota cheminėmis medžiagomis. Jei abejojate, kiaulpienių nerinkite.
  • Nuplaukite visas kiaulpienių dalis, kurias ketinate naudoti.
  • Šaldytuve laikomos kiaulpienės gali išsilaikyti porą dienų.

Kaip pasigaminti kiaulpienių kavos

Kiaulpienių lapai yra švelnūs ir šiek tiek kartūs. Jų galima berti į salotas, maišant kepti arba dėti į sriubas.

Kita vertus, žiedai dažnai naudojami duonai ir vynui gaminti. Kiaulpienių šaknys gali būti verdamos ir iš jų gaminama košė arba kepamos su kitomis valgomomis šaknimis. Kepinant išryškėja šaknų saldumas ir jos įgauna į kavą panašų skonį. (Susiję: Mėgstamiausios kiaulpienių šaknys: kaip pasigaminti kiaulpienių arbatos, salotų ir želė).

Štai paprastas kiaulpienių kavos receptas:

Sudedamosios dalys:

  • Kiaulpienių šaknys

Paruošimas:

  1. Kiaulpienių šaknis sudėkite į sietelį ir gerai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus.
  2. Supjaustykite šaknis kubeliais. Jei nenorite, kad kava būtų deginto skonio, nupjaukite visas stangrias šaknis.
  3. Kepkite šaknis keptuvėje ant didelės ugnies. Maišykite, kad nesudegtų. Taip pat galite jas paskleisti ant sausainių skardos ar keptuvės ir kepti 350 laipsnių pagal Farenheitą orkaitėje 30 minučių arba kol paruduos.
  4. Į puodą su verdančiu vandeniu įdėkite kiaulpienių kavos. Palaikykite 10 minučių.
  5. Supilkite kavą į puodelį per sietelį, kad pašalintumėte visus kietus gabalėlius. Jei norite, įdėkite medaus arba cinamono.

Sužinokite daugiau apie kitas universalias valgomąsias piktžoles išgyvenimui laukinėje gamtoje Survival.news.

Šaltiniai:

SurvivalCache.com

CommonSenseHome.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-07-14 laikas 07:08 Receptai Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis
Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis. Svogūną pjaustome labai smulkiai, morką tarkuojame smulkia tarka. Šviežias petražoles arba krapus taip pat smulkiname. Skanaus!

Skaityti daugiau

2019-11-27 laikas 16:24 Receptai Kepti Vištienos Ketvirčiai
Gaminame namuose. Kepti vištienos ketvirčiai: alaus marinatas. Vištienos ketvirčius nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir dedame į marinatą. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-09-07 laikas 09:42 Receptai Perlinių kruopų risotto su vištos filė

Iki pat patiekalo paragavimo, žiūrėjau į šį receptą ganėtinai skeptiškai, kaip į visiškai ekspermentinį, bet galiu tik pasakyti, kad rezultatas pranoko visus lūkesčius, tad dalinuosi su jumis nuostabiu risotto su vištiena.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau