Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Liepos » 10

Maisto ieškojimas išgyvenimui: Kaip atpažinti ir panaudoti kiaulpienę - universalią piktžolę

(Paranormal) Dauguma žmonių mano, kad kiaulpienės yra tik invazinės piktžolės, norinčios sugadinti jų veją. Tačiau paruošiamųjų darbų specialistai žino, kad kiaulpienės yra tokios pat naudingos kaip ir žolelės bei naudingi augalai namų soduose. Kai įvyks SHTF, verta žinoti, kaip prisirinkti valgomų piktžolių, pavyzdžiui, kiaulpienių, kad galėtumėte jomis papildyti savo atsargas ar vaistinių augalų arsenalą.

Skaitykite toliau ir sužinokite apie kiaulpienių naudą ir patarimus, kaip jų prisirinkti. (h/t to SurvivalCache.com)

Kiaulpienių nauda

Kiaulpienės gali jums padėti užklupus nelaimei dėl keturių pagrindinių priežasčių.

  1. Jų gausu. Kiaulpienės yra bene labiausiai paplitusi piktžolė daugumoje vejų. Jų galima rasti praktiškai visose buveinėse, pavyzdžiui, miškuose, dirbamuose laukuose, uolėtuose šlaituose ir grioviuose palei kelius.
  2. Jas lengva atpažinti. Kiaulpienes galima atpažinti iš geltonų žiedų, augančių ant pavienių, nešakotų ir tuščiavidurių stiebų. Tinkamai atpažinti augalus yra pagrindinis įgūdis, kurį turėtų įvaldyti parengiamųjų darbų specialistai, nes daugelis nuodingų augalų atrodo panašūs į nenuodingus.
  3. Jos yra maistingos. Dauguma kiaulpienių dalių yra valgomos ir jos iš tikrųjų yra gana maistingos. Jų stiebuose yra kalcio, kalio, geležies, mangano ir vitaminų A, C ir K, o šaknys yra geras ląstelienos šaltinis. Lapų galima dėti į salotas, o iš žiedų galima pasigaminti arbatos.
  4. Jos naudojamos medicinoje. Liaudies gydytojai šimtus metų naudojo kiaulpienes, kaip vaistą nuo įvairių sveikatos problemų, pavyzdžiui, vidurių užkietėjimo, padidėjusio cukraus kiekio kraujyje, inkstų akmenų ir hepatito.

Kaip prisirinkti kiaulpienių

Paprastąją kiaulpienę (Taraxacum officinale) pavasarį ir vasarą lengva atpažinti pagal apvalų geltoną žiedą. Kai ji subrandina sėklas, žiedas išnyksta, o jo vietoje atsiranda rutuliškas sėklų pūkas.

Atidžiai įsižiūrėję pastebėsite, kad kiekviena sėkla yra prisitvirtinusi prie pūkuoto rutuliuko branduolio. Sėklos turi tarsi stiebus, išeinančius iš kiekvienos iš jų. Ant šios stiebelius primenančios struktūros yra balti pūkai. Visa tai, nuo sėklų iki baltų pūkų, primena skėtį. Vėjui papūtus, baltas pūkas veikia kaip parašiutas, pakelia sėklą ir nuneša ją ten, kur ji gali pradėti augti.

Kiaulpienių stiebai lengvai atpažįstami iš beveik permatomos žalios spalvos. Vieną jų atlaužus, iš jo gali išsiskirti baltos pieno spalvos sultys. Stiebas taip pat yra visiškai tuščiaviduris.

Tuo tarpu kiaulpienės pamatiniai lapai, augantys aplink žiedo pagrindą, yra dantyti, pjautuvo formos. Dėl to jie išsiskiria iš aplinkinės augmenijos.

Pateikiame keletą patarimų, kurių reikėtų nepamiršti ieškant kiaulpienių:

  • Kiaulpienėms skinti naudokite peilį arba žirkles.
  • Nesiartinkite prie vietų, kuriose, kaip žinote, žemė buvo apdorota cheminėmis medžiagomis. Jei abejojate, kiaulpienių nerinkite.
  • Nuplaukite visas kiaulpienių dalis, kurias ketinate naudoti.
  • Šaldytuve laikomos kiaulpienės gali išsilaikyti porą dienų.

Kaip pasigaminti kiaulpienių kavos

Kiaulpienių lapai yra švelnūs ir šiek tiek kartūs. Jų galima berti į salotas, maišant kepti arba dėti į sriubas.

Kita vertus, žiedai dažnai naudojami duonai ir vynui gaminti. Kiaulpienių šaknys gali būti verdamos ir iš jų gaminama košė arba kepamos su kitomis valgomomis šaknimis. Kepinant išryškėja šaknų saldumas ir jos įgauna į kavą panašų skonį. (Susiję: Mėgstamiausios kiaulpienių šaknys: kaip pasigaminti kiaulpienių arbatos, salotų ir želė).

Štai paprastas kiaulpienių kavos receptas:

Sudedamosios dalys:

  • Kiaulpienių šaknys

Paruošimas:

  1. Kiaulpienių šaknis sudėkite į sietelį ir gerai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus.
  2. Supjaustykite šaknis kubeliais. Jei nenorite, kad kava būtų deginto skonio, nupjaukite visas stangrias šaknis.
  3. Kepkite šaknis keptuvėje ant didelės ugnies. Maišykite, kad nesudegtų. Taip pat galite jas paskleisti ant sausainių skardos ar keptuvės ir kepti 350 laipsnių pagal Farenheitą orkaitėje 30 minučių arba kol paruduos.
  4. Į puodą su verdančiu vandeniu įdėkite kiaulpienių kavos. Palaikykite 10 minučių.
  5. Supilkite kavą į puodelį per sietelį, kad pašalintumėte visus kietus gabalėlius. Jei norite, įdėkite medaus arba cinamono.

Sužinokite daugiau apie kitas universalias valgomąsias piktžoles išgyvenimui laukinėje gamtoje Survival.news.

Šaltiniai:

SurvivalCache.com

CommonSenseHome.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 19:51 Receptai Liaudiški patarimai Tulžies akmenligės gydymui
Tulžies akmenligė liaudies medicinoje, Tulžies akmenligė, receptai nuo akmenligės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:39 Receptai Purūs amerikietiški blyneliai pusryčiams
Nuostabiausias receptas, kaip pasigaminti purius amerikietiškus blynelius pusryčiams sau ir savo šeimai. Receptas ir video medžiaga.

Skaityti daugiau

28.06.2019 laikas 20:30 Receptai Stori blynai iš kefyro pagrindo

Labai greitas ir stebuklingas pusrytis! Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Sutepkite sviestu. Vienam blynui panaudokite apie ¼ puodelio tešlos ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite karšt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau