Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Liepos » 10

Maisto ieškojimas išgyvenimui: Kaip atpažinti ir panaudoti kiaulpienę - universalią piktžolę

(Paranormal) Dauguma žmonių mano, kad kiaulpienės yra tik invazinės piktžolės, norinčios sugadinti jų veją. Tačiau paruošiamųjų darbų specialistai žino, kad kiaulpienės yra tokios pat naudingos kaip ir žolelės bei naudingi augalai namų soduose. Kai įvyks SHTF, verta žinoti, kaip prisirinkti valgomų piktžolių, pavyzdžiui, kiaulpienių, kad galėtumėte jomis papildyti savo atsargas ar vaistinių augalų arsenalą.

Skaitykite toliau ir sužinokite apie kiaulpienių naudą ir patarimus, kaip jų prisirinkti. (h/t to SurvivalCache.com)

Kiaulpienių nauda

Kiaulpienės gali jums padėti užklupus nelaimei dėl keturių pagrindinių priežasčių.

  1. Jų gausu. Kiaulpienės yra bene labiausiai paplitusi piktžolė daugumoje vejų. Jų galima rasti praktiškai visose buveinėse, pavyzdžiui, miškuose, dirbamuose laukuose, uolėtuose šlaituose ir grioviuose palei kelius.
  2. Jas lengva atpažinti. Kiaulpienes galima atpažinti iš geltonų žiedų, augančių ant pavienių, nešakotų ir tuščiavidurių stiebų. Tinkamai atpažinti augalus yra pagrindinis įgūdis, kurį turėtų įvaldyti parengiamųjų darbų specialistai, nes daugelis nuodingų augalų atrodo panašūs į nenuodingus.
  3. Jos yra maistingos. Dauguma kiaulpienių dalių yra valgomos ir jos iš tikrųjų yra gana maistingos. Jų stiebuose yra kalcio, kalio, geležies, mangano ir vitaminų A, C ir K, o šaknys yra geras ląstelienos šaltinis. Lapų galima dėti į salotas, o iš žiedų galima pasigaminti arbatos.
  4. Jos naudojamos medicinoje. Liaudies gydytojai šimtus metų naudojo kiaulpienes, kaip vaistą nuo įvairių sveikatos problemų, pavyzdžiui, vidurių užkietėjimo, padidėjusio cukraus kiekio kraujyje, inkstų akmenų ir hepatito.

Kaip prisirinkti kiaulpienių

Paprastąją kiaulpienę (Taraxacum officinale) pavasarį ir vasarą lengva atpažinti pagal apvalų geltoną žiedą. Kai ji subrandina sėklas, žiedas išnyksta, o jo vietoje atsiranda rutuliškas sėklų pūkas.

Atidžiai įsižiūrėję pastebėsite, kad kiekviena sėkla yra prisitvirtinusi prie pūkuoto rutuliuko branduolio. Sėklos turi tarsi stiebus, išeinančius iš kiekvienos iš jų. Ant šios stiebelius primenančios struktūros yra balti pūkai. Visa tai, nuo sėklų iki baltų pūkų, primena skėtį. Vėjui papūtus, baltas pūkas veikia kaip parašiutas, pakelia sėklą ir nuneša ją ten, kur ji gali pradėti augti.

Kiaulpienių stiebai lengvai atpažįstami iš beveik permatomos žalios spalvos. Vieną jų atlaužus, iš jo gali išsiskirti baltos pieno spalvos sultys. Stiebas taip pat yra visiškai tuščiaviduris.

Tuo tarpu kiaulpienės pamatiniai lapai, augantys aplink žiedo pagrindą, yra dantyti, pjautuvo formos. Dėl to jie išsiskiria iš aplinkinės augmenijos.

Pateikiame keletą patarimų, kurių reikėtų nepamiršti ieškant kiaulpienių:

  • Kiaulpienėms skinti naudokite peilį arba žirkles.
  • Nesiartinkite prie vietų, kuriose, kaip žinote, žemė buvo apdorota cheminėmis medžiagomis. Jei abejojate, kiaulpienių nerinkite.
  • Nuplaukite visas kiaulpienių dalis, kurias ketinate naudoti.
  • Šaldytuve laikomos kiaulpienės gali išsilaikyti porą dienų.

Kaip pasigaminti kiaulpienių kavos

Kiaulpienių lapai yra švelnūs ir šiek tiek kartūs. Jų galima berti į salotas, maišant kepti arba dėti į sriubas.

Kita vertus, žiedai dažnai naudojami duonai ir vynui gaminti. Kiaulpienių šaknys gali būti verdamos ir iš jų gaminama košė arba kepamos su kitomis valgomomis šaknimis. Kepinant išryškėja šaknų saldumas ir jos įgauna į kavą panašų skonį. (Susiję: Mėgstamiausios kiaulpienių šaknys: kaip pasigaminti kiaulpienių arbatos, salotų ir želė).

Štai paprastas kiaulpienių kavos receptas:

Sudedamosios dalys:

  • Kiaulpienių šaknys

Paruošimas:

  1. Kiaulpienių šaknis sudėkite į sietelį ir gerai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus.
  2. Supjaustykite šaknis kubeliais. Jei nenorite, kad kava būtų deginto skonio, nupjaukite visas stangrias šaknis.
  3. Kepkite šaknis keptuvėje ant didelės ugnies. Maišykite, kad nesudegtų. Taip pat galite jas paskleisti ant sausainių skardos ar keptuvės ir kepti 350 laipsnių pagal Farenheitą orkaitėje 30 minučių arba kol paruduos.
  4. Į puodą su verdančiu vandeniu įdėkite kiaulpienių kavos. Palaikykite 10 minučių.
  5. Supilkite kavą į puodelį per sietelį, kad pašalintumėte visus kietus gabalėlius. Jei norite, įdėkite medaus arba cinamono.

Sužinokite daugiau apie kitas universalias valgomąsias piktžoles išgyvenimui laukinėje gamtoje Survival.news.

Šaltiniai:

SurvivalCache.com

CommonSenseHome.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-05-25 laikas 17:10 Receptai Marcipaniniai rageliai. Gaminčiau dar kartą!

Supjaustytą sviestą ištrinkite su miltais iki birios masės. Piene ištirpinkite mieles ir įmaišykite į miltų  masę. Kiaušinius lengvai išplakite su druska, pusę kiaušinio palikite bandelių aptepimui, likusius kiaušinius sup...

Skaityti daugiau

2019-09-04 laikas 22:00 Receptai Pyragaičiai su kumpiu ir sūriu prie arbatos!

Aš myliu skanius ir paprastus receptus! Išsamų maisto gaminimo receptą rasite trumpame vaizdo įraše

Skaityti daugiau

2019-06-06 laikas 12:48 Receptai Kaip pasigaminti varškės blynus

Gaminame. Varškės blynai Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinius, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir išmaišome. Pilame kefyrą, beriame nubrauktą šaukštelį sodos, dalimis dedame miltus ir užmaišome blynų tešlą.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau