Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Civilizacijos Paslaptys » 2016 » Vasario » 2

Dingusios civilizacijos

Mu, arba Lemurija

Pasak įvairių šaltinių, pirmoji civilizacija susikūrė prieš 78 tūkst. metų milžiniškame žemyne, vadinamame Mu arba Lemurija. Ji egzistavo net 52 tūkst. metų. Šią žmonijos protėvynę sunaikino žemės drebėjimai, vykę maždaug prieš 26 tūkst. metų. Mu civilizacija nesukūrė tokių aukštųjų technologijų kaip vėlesnės civilizacijos, tačiau Mu tautos pasižymėjo gebėjimu statyti milžiniškus akmens statinius, atlaikančius žemės drebėjimus. Šis statybos menas ir buvo didžiausias Mu laimėjimas. Gali būti, kad tais laikais visoje Žemėje buvo kalbama viena kalba ir egzistavo viena valstybė.

Atlantida

Kai Mu žemynas nugrimzdo į vandenyną, susiformavo dabartinis Ramusis vandenynas, o vandens lygis kitose Žemės vietose gerokai nukrito, taigi Lemurijos laikų nedidelės salos gerokai padidėjo. Poseidonijos archipelago salos suformavo visą nedidelį žemyną. Šį žemyną dabartiniai istorikai vadina Atlantida. Atlantida pasižymėjo aukštu technologijų lygiu, pranokstančiu dabartinį. Knygoje „Dviejų planetų gyventojas“, kurią 1884 m. Tibeto filosofai padiktavo jaunam Kalifornijos gyventojui Frederikui Spenseriui Oliveriui, taip pat jos tęsinyje užsimenama apie tokius išradimus ir įrenginius kaip kondicionieriai, išvalantys iš oro nuodingus garus, vakuuminės cilindrinės lempos, liuminescencinės lempos, elektriniai šautuvai, vienabėgis transportas, vandens generatoriai, orlaiviai, varomi antigravitacijos jėgų. Garsus aiškiaregys Edgaras Keisis (Edgar Cayce) kalbėjo apie Antarktidoje naudotus lėktuvus ir kristalus milžiniškai energijai išgauti. Jis taip pat minėjo, kad atlantai piktnaudžiavo valdžia ir todėl jų civilizacija žlugo.

Ramos imperija Indijoje

Laimė, indų Ramos imperijos senosios knygos išliko, kitaip nei Kinijos, Egipto ir Centrinės Amerikos imperijų dokumentai. Dabar imperijos liekanas užgožė džiunglės arba jos glūdi vandenyno dugne. Ir vis dėlto Indija, nepaisant daugybės karų, nusiaubusių šalį, sugebėjo išsaugoti didelę senosios istorijos dalį. Manoma, kad Indijos civilizacija susikūrė apie 500 m.e. metus, likus 200 metų iki Aleksandro Makedoniečio įsiveržimo. Tačiau praėjusiame amžiuje Indo slėnyje, dabartinio Pakistano teritorijoje, buvo rasti Mohendžo Daro ir Harapos miestai. Atradus šiuos miestus archeologai Indijos civilizacijos pradžią nukėlė tūkstantį metų atgal. Mokslininkus nustebino puikiai organizuotos miestų struktūros ir tobulas jų planavimas. O kanalizacijos sistema buvo tobulesnė už mūsų laikais esančiąją daugelyje Azijos šalių.

Gobio dykumos civilizacijos

Daug senovinių Uigūro civilizacijos miestų Atlantidos laikais egzistavo Gobio dykumos vietoje. Tačiau dabar Gobis - negyva, saulės išdeginta žemė, ir sunku patikėti, kad kadaise čia teliūskavo vandenynas. Kol kas jokių šios civilizacijos liekanų nerasta. Kai kuriuose šaltiniuose tvirtinama, kad Lemurijos vyresnieji dar iki kataklizmo, sunaikinusio jų civilizaciją, perkėlė savo centrinę būstinę į negyvenamą aukštikalnę Centrinėje Azijoje, kurią dabar vadiname Tibetu. Čia jie įkūrė mokyklą, žinomą kaip Didžioji Baltoji Brolija.

Aroja ir Saulės karalystė Ramiajame vandenyne

Kai Mu žemynas prieš 24 tūkst. metų nugrimzdo į vandenyną, Ramiojo vandenyno regione vėl apsigyveno įvairių rasių atstovai iš Indijos, Kinijos, Afrikos ir Amerikos. Polinezijos, Melanezijos ir Mikronezijos salose susiformavusi Arojos civilizacija sukūrė daug megalitinių piramidžių, platformų, kelių ir statulų. Naujojoje Kaledonijoje buvo rasta cementinių kolonų, pastatytų nuo 5120 m. pr.m.e. iki 10 950 m. pr.m.e. Velykų salos statulos buvo išdėliotos spirale pagal laikrodžio rodyklę aplink visą salą, o Ponpejo saloje buvo pastatytas milžiniškas akmeninis miestas. Naujosios Zelandijos, Velykų, Havajų ir Taičio salų gyventojai vis dar tiki, kad jų protėviai mokėjo skraidyti ir oru keliaudavo iš vienos salos į kitą.

Senovės Kinija

Senovės kinų dokumentuose aprašomi „dangaus vežimai“ ir nefrito apdirbimas, kurį buvo gerai įvaldę majai. Išties senovės kinų ir majų kalbos atrodo labai panašios. Abipusė Kinijos ir Centrinės Amerikos įtaka yra akivaizdi tiek lingvistikos, tiek mitologijos, religinės simbolikos ir net prekybos srityse. Senovės kinai išrado daug ką: tualetinį popierių, žemės drebėjimo detektorius, raketų technologijas ir spausdinimo būdus. 1959 m. archeologai rado aliuminio juostų, pagamintų prieš keletą tūkstantmečių. Šis aliuminis iš žaliavos išgautas naudojant elektrą.

Eldoradas

Eldoradas ispaniškai reiškia „paauksuotas“. Tai mistinė Pietų Amerikos šalis (arba miestas) iš aukso ir brangakmenių. Legendos apie Eldoradą šimtus metų kurstė lobių ieškotojus. Dar ir dabar tikima, kad Eldoradas yra Kolumbijoje. Pasinaudojant „Google Earth“ mokslininkams pavyko aptikti pėdsakus senovės civilizacijos, kuri gali pasirodyti esanti legendinis Eldoradas! Amazonės aukštupyje, tarp Brazilijos ir Bolivijos, jie aptiko daugiau kaip 200 masyvių statinių liekanų. Palydovinėse nuotraukose jie atrodo tarsi žemėje išraižytos didelės geometrinės figūros, tačiau specialistai mano, kad tai yra kelių, tiltų, griovių, gatvių ir aikščių liekanos. Statiniai apytikriai datuojami III a. pr.m.e. - XIII a.

Ozirio civilizacija

Atlantidos ir Harapos laikais Viduržemio jūros baseinas buvo didžiulis derlingas slėnis. Ten klestėjusi senovės civilizacija, žinoma kaip Ozirio civilizacija, buvo Egipto civilizacijos pirmtakė. Nilas tais laikais tekėjo visiškai kitaip negu dabar ir buvo vadinamas Stiksu. Užuot įtekėjęs į jūrą Šiaurės Egipte, Nilas suko į vakarus, sudarė didžiulį ežerą dabartinės Viduržemio jūros centrinėje dalyje, ištekėdavo iš ežero tarp dabartinės Maltos ir Sicilijos ir prie Heraklio stulpų (Gibraltaras) įtekėdavo į Atlanto vandenyną. Kai Atlantida buvo sunaikinta, Atlanto vandenys pamažu užtvindė Viduržemio jūros baseiną ir privertė žmones persikelti kitur. Ši teorija paaiškina keistas megalitų liekanas Viduržemio jūros dugne. Archeologai įrodė faktą, kad šios jūros dugne yra daugiau kaip 200 nuskendusių miestų. Egipto civilizacija drauge su Mino (Kreta) ir Mikėnų (Graikija) kultūromis - tai vienos didelės senovės kultūros pėdsakai. Ozirio civilizacija paliko milžiniškus seismiškai atsparius megalitinius statinius, naudojosi elektra ir kitokiais patogumais, kurie buvo paplitę Atlantidoje. Ozirio kultūros atstovai turėjo orlaivių ir kitokių transporto priemonių, dažniausiai varomų elektra. Bene geriausias jų aukštųjų technologijų pavyzdys - Balbeke (Libanas) rasta platforma, sudaryta iš iškirstų uolienų blokų, kiekvieno svoris - nuo 1200 iki 1500 tonų.

Tihuanako civilizacija

Kaip jau minėtose civilizacijose, Pietų Amerikoje taip pat buvo išvystyta žemės drebėjimams atsparių statinių statyba. Gyvenamieji namai ir visuomeniniai pastatai buvo statomi iš įprastinių akmenų, bet naudojant unikalią technologiją. Tie statiniai stovi iki šiol. Kuskas, senoji Peru sostinė, kuri tikriausiai buvo pastatyta dar prieš inkus, yra gyvenamas miestas ir po tūkstančių metų.

Majų civilizacija

Majų piramidės Centrinėje Amerikoje turi antrininkių Indonezijos Javos saloje. Sukucho piramidė netoli Surakartos Centrinėje Javoje - nuostabi šventykla su akmenine stela ir laiptuota piramide, kuriai vieta veikiau Centrinės Amerikos džiunglėse. Ji yra beveik identiška piramidėms, rastosioms Vašaktune netoli Tikalio (Gvatemala). Senieji majai buvo puikūs astronomai ir matematikai, Jukatano pusiasalyje tiesę kanalus ir statę miestus-sodus. Kaip nurodė Edgaras Keisis, užrašų apie majų ir kitų senųjų civilizacijų išmintį yra trijose Žemės vietose.

Pirma, tai Atlantida, kurios šventyklos galbūt dar bus rastos po daugybe vandenyno dugno sluoksnių, pavyzdžiui, netoli Floridos. Antra, kur nors Egipto šventyklose, trečia, Jukatano pusiasalyje Amerikoje. Manoma, kad senieji užrašai gali būti po kokia nors piramide, požeminėje patalpoje. Pagal kai kuriuos šaltinius, senosios žinios yra kvarco kristaluose, kuriuose galima saugoti didžiulius informacijos kiekius, panašiai kaip šiuolaikiniuose kompaktiniuose diskuose.

Šambala

Pasak senovės padavimų, Šambala, mitinė utopinė karalystė, yra pasislėpusi Himalajuose. Ši vieta minima religiniuose Tibeto ir indų tekstuose. XVII a. išgirdę apie šią vietą, Vakarų Europos gyventojai leidosi jos ieškoti. Kai kas mano, kad Šambala - paskutinysis per pasaulinę katastrofą išlikusių atlantų prieglobstis. XX a. pirmojoje pusėje Šambalos nesėkmingai ieškojo sovietų ir nacių slaptosios ekspedicijos. Šambalos ieškojo ir iki šiol ieško žmonės, siekiantys neribotos pasaulinės valdžios. Dauguma dabarties budistų tiki, kad Šambala - tai metafora, reiškianti vidinį žmogaus pasaulį, taikingumą.

respublika.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.09.2018 laikas 13:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo karpų
Karpos liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo karpų, karpos, karpų gydymas, receptas karpoms, vaistažolės karpoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

29.06.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti avienos šonkauliukai
Gaminame. Avienos šonkauliukai. Skardą išklojame folija, dedame šonkauliukus ir kepame apie 20-30 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanumėlis... Skanaus!

Skaityti daugiau

24.10.2019 laikas 10:11 Receptai – Patiekalai 3 Sveikų Košių Receptai
Košė yra lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei. Nors šis patiekalas daugeliui gerai pažįstamas ir mėgstamas, visgi apie košes dar yra ko pasimokyti – specialistų teigimu, net ir tokio sveiko maisto...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau