Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Dirbtinis Intelektas » 2016 » Gegužės » 17

Dirbtinio intelekto sistema atkūrė kvantinį eksperimentą

Mokslininkai sukūrė dirbtinio intelekto sistemą, kuri 2001-aisiais fizikos Nobelio premijos laimėtojų eksperimentą sugebėjo atkurti per valandą, rašo „Forbes“.

Dirbtinio intelekto sistema sugebėjo atkurti sudėtingą kvantinį eksperimentą, kurio metu turėjo būti pagamintos itin karštos dujos, įkalintos lazerio spindulyje (Bose – Einsteino kondensatas).

„Nesitikėjau, kad mašina galėtų išmokti atlikti eksperimentą pati, nuo nulio, per vieną valandą“, – sakė vienas tyrėjų Paulas Wigley iš Australijos nacionalinio universiteto.

Pasak jo, paprastai kompiuterinei programai būtų prireikę daugiau laiko, nei Žemės amžius, kad ji surastų visas įmanomas kombinacijas ir išsiaiškintų sprendinį.

Australijos mokslininkai sukūrė internetinį optimizavimo procesą, paremtą mašininiu mokymusi, kuris turėjo rasti geriausią būtą pagaminti Bose-Einsteino kondensatus (BEC).

Mokslininkai BEC nori panaudoti kaip šaltais atomais paremtus sensorius ir tirti daugelio kūnų fiziką. Yra ir kitų BEC pritaikymo būdų.

Kadangi BEC yra itin jautrūs išoriniams trikdžiams, jie gali padėti atlikti itin tikslius matavimus, pavyzdžiui, Žemės magnetinio lauko arba gravitacijos pokyčių.

Dirbtinis intelektas

Padedant dirbtiniam intelektui BEC sistemos gali būti įrengtos labai greitai kiekvieną rytą, o mašina gali kompensuoti visus nakties svyravimus.

„Veikiantį gravitacijos matavimo įrenginį galima įdėti į automobilio galą, ir dirbtinis intelektas persigraduos ir susitaisys, kad ir kas benutiktų, – sakė vienas tyrėjų dr. Michaelas Hushas. – Tai kur kas pigiau, nei su savimi visur imti po fiziką.“

Tyrėjai taip pat teigia, kad dirbtinio intelekto pasirinkti būdai gaminti BEC juos nustebino.

„Dirbtinis intelektas darė tokius dalykus, kurių žmogus nė nenuspėtų, pavyzdžiui, padidindavo arba sumažindavo vieno lazerio galią, ir kompensuodavo su kito, – sakė Wigley‘is. – Jis galėjo surasti komplikuotus būdus, kaip eksperimentus atšaldyti arba atlikti tikslesnius matavimus, apie kuriuos žmonės nepagalvotų.“

Mokslininkai jų mašininio mokymosi optimizavimo algoritmą paviešino internete. Tyrėjai mano, kad algoritmas gali būti taikomas kvantinės chemijos, femtosekundinės fizikos ir kvantinės kompiuterijos srityse.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.11.2017 laikas 17:40 Receptai – Patiekalai Medus, kiaušinis gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Sviesto, Kiaušinio trynių, Miltų, Medaus

Skaityti daugiau

07.07.2019 laikas 19:43 Receptai – Patiekalai Traškūs vištienos sparneliai

Gaminame. Traškūs vištienos sparneliai. Į keptuvę pilame nemažai aliejaus (turi būti apsemta bent puse sparnelio). Kai aliejus įkaista, ugnį primažiname, nes viršus apdegs, o sparneliai dar bus neiškepę. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

28.08.2018 laikas 09:02 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai reumato gydymui

Reumatas liaudies medicinoje, Reumatas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo reumato, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 12:57 Tikro draugo požymiai. Patikrinkite save
Ne visi žmonės, kuriuos pavadiname ar laikome draugais, yra tikri draugai. Dauguma jų būna tiesiog geri pažįstami, laisvalaikio pasilinksminimų ir vakarėlių bendrininkai, kolegos ar šiaip žmonės, su kuriais kažkuriame gyvenimo etape suvedė likimas. P...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau