- 21.12.2016
- 0.0 Reitingas
- 2096 Peržiūros
- Komentarai
Parduotuvėse vadovaujamės pakuotės patrauklumu ar matyta reklama. Tačiau vis didesnė maisto pasiūla verčia galvoti, kaip pasirinkti tinkamą produktą.. Štai keletas patarimų.
Sužinokite duonos sudėtį. Nepasikliaukite tik neskaldytų grūdų pavadinimu ant pakuotės, tačiau paskaitykite informaciją, kokios dar žaliavos buvo naudojamos gamybos procese. Rekomenduočiau nesižavėti duona, kurios sudėtyje yra dirbtinių saldiklių, papildomų skonį ir spalvą gerinančių priedų, kurie dažniausiai gaminami iš naftos, sočiųjų rūgščių, monogliceridų, digliceridų, galinčių pakenkti sveikatai.
Dažniau rinkitės gaminius iš visadalių grūdų miltų. Visadalių grūdų miltai – tai rupiai malti miltai, išsaugoję visas grūduose esančias maistingąsias medžiagas: skaidulas, B grupės vitaminus, mineralus bei antioksidantus. Parduotuvėje reikėtų ieškoti raktinių žodžių: neskaldyti grūdai, pilno grūdo kviečiai, pilno grūdo rugiai.
Jei renkatės duoną su grūdais, būtinai apžiūrėkite ją iš arčiau. Tikrindami duonos kepalo pjūvius pamatysite, ar grūdų yra tik paviršiuje ir plutoje, ar ir pačiame gaminyje. Duona, kurios sudėtyje yra grūdų, apsaugos jus nuo cukraus pertekliaus.
Patikrinkite galiojimo terminą. Duona visuomet turėtų būti šviežia, o galiojimo laikas – skaičiuojamas dienomis. Duonos, kurios galiojimo terminas yra ilgesnis nei 9–10 dienų, sudėtyje yra konservantų. Rekomenduojama rinktis duoną be jų.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau