Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Rugsėjo » 4

Marse pastebėtas ore kybantis šaukštas

Ko tik nesame matę Marse! Marso gėlelių, Marso žiurkių, salamandrų, barakų obamų... Vis dėlto naujausias marsaeigio Curiosity fotohitas iš tiesų stulbina. Ir pareidolijos šįkart čia mažai kuo dėtos. Mat vienoje iš Marso paviršiaus fotografijų, kurią užfiksavo minėtas marsaeigis, pastebėtas iš tikrųjų unikalus objektas – uoliena, labai panaši šaukštą. Tiesa, labiausiai šioje fotografijoje glumina ne jos panašumas į šaukštą, o įspūdingas kybojimas ore.

Šį Marso paviršiaus fragmentą pastebėjo svetainės UnmannedSpaceflight.com lankytojai. Šią nuotrauką Curiosity darė praėjusį sekmadienį – rugpjūčio 30 d. Įsižiūrėkite į raudono apskritimo centre

esančią pailgą uolieną – ir patys suprasite, kad ji iš tikrųjų labai neįprasta.

Šaukštas kaip šaukštas – Marse matėme dar ne tokių pareidolijų. Bet kad tas "šaukštas" taip įspūdingai kybotų ore... Apie tai byloja "šaukšto" metamas šešėlis.

Žinoma, tai – visai ne šauktas, o ir kybo jis ne ore. Tačiau net ir loginis šio nuostabaus objekto paaiškinimas – gana stebinantis.

Ko gero, marsietišką šaukštą iš uolų taip meistriškai išskobė... Marso vėjai, prikišę savo nagus geologiniais procesais, kurie vadinami vėjo erozija. Ji ir Žemėje per milijonus metų formuoja neįtikėtinų formų uolų skulptūras.

Tačiau Marse atmosfera yra retesnė, o gravitacija silpnesnė nei Žemėje, todėl vėjo erozijos procesai gali sukurti dar elegantiškesnių skulptūrų nei mūsų planetoje. Juk Marse šėlsta tokios dulkių audros ir dulkių demonai – jie į retą orą pakeltomis smėlio dalelėmis savo kelyje pasitaikančias uolas nušlifuoja, kaip turime progą įsitikinti šiame kadre, iki neįtikėtinų šedevrų, kurie, iš pirmo žvilgsnio, nepaiso netgi gravitacijos.

Panašu, kad šauktas antigravitacinėmis ar levitacinėmis savybėmis tikrai nepasižymi. Paprasčiausiai tai yra neįprastai ilga horizontali uolos atšaka – savotiškas "liežuvis".

Ką gi, puikus ir išskirtinis eksponatas vis gausesnėje Marso kraštovaizdžio keistenybių galerijoje. Reikia tikėtis, jog šiuo eksponatu Marsas nepadėjo šaukšto ir jis – tikrai ne paskutinis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://technologijos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.09.2018 laikas 09:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų

Nudegimai liaudies medicinoje, Nudegimai, Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų, receptai nuo nudegimų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gyd...

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 22:43 Receptai – Patiekalai Švelnus tortas su varškės kremu, plakta grietinėle ir persikais

Ką šiandiena pas mus prie arbatos? Švelnus, aromatinis, skanus varškės-vaisių pyragas su persikais! Nuostabus desertas, su kuriuo susidoros net virėjas naujokas.

Skaityti daugiau

01.09.2019 laikas 13:33 Receptai – Patiekalai Nuostabūs sekmadienio pusryčiai - sotūs paplotėliai!

Lengvi ir skanūs! Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: cukrų, druską, miltus ir sodą. Atskirai suplakite kiaušinį su pienu mikseriu ir augaliniu aliejumi iki purių putų. Mišinio kiekis turėtų padidėti.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau