Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Spalio » 27

Netoli žemės skriejantis kosminis objektas rėšis į Indijos vandenyną

Lapkritį į Žemę rėšis keistas kosminis objektas, tačiau mokslininkai nežino, kas tai. Tiesa, jiems pavyko apskaičiuoti, kad neidentifikuotas kosminis objektas, pavadinimu WTF1190F, į Indijos vandenyną už 65 km nuo pietinės Šri Lankos dalies nukris lapkričio 13 d., 8:20 val. Lietuvos laiku.

Objektas nėra didelis – tik kelių metrų skersmens. Tai gali būti kurios nors neseniai įvykdytos misijos į Mėnulį raketinė nuolauža. Neatmetama galimybė, kad į Indijos vandenyną minėtu laiku nukris daugiau kaip 40 metų atvirame kosmose klajojusi Apollo programos raketų nuolauža.

WTF1190F kritimo trajektorija pirmąkart apskaičiuota dar 2012 m. Neatpažintą objektą šį mėnesį dar kartą atrado Catalina Sky Survey astronomai iš Arizonos universiteto. ESA Netoli Žemės skriejančių

ESA Netoli Žemės skriejančių objektų skyriaus Noordwijke (Olandija) specialistai atidžiai stebi WTF1190F kelionę

objektų skyriaus Noordwijke (Olandija) specialistai atidžiai stebi kosminės šiukšlės kelionę.

ESA teigimu, "WTF1190F nekelia beveik jokio pavojaus, tačiau gali padėti mokslininkams suprasti, kaip bet koks objektas (dirbtinis ar natūralus) sąveikauja su Žemės atmosfera".

Savarankiškai dirbantis astronomijos programinės įrangos kūrėjas Billas Gray, kosmines nuolaužas stebėjęs iš NASA Reaktyvinio judėjimo laboratorijos Pasadenoje (Kalifornija, JAV) žurnalui Nature sakė, kad šis objektas skrieja keista elipsine orbita, kurios atokiausias taškas yra dvigubai didesnis už atstumą nuo Žemės iki Mėnulio. Be to, iš jo judėjimo galima spręsti, kad objektas yra tuščiaviduris.

Kiek kosminių objektų skrieja aplink Žemę ir Mėnulį nėra žinoma, tačiau WTF1190F yra retas ir unikalus egzempliorius. Anot Mažųjų planetų centro Kambridže (Masačiusetsas, JAV) astronomo Garetho Williamso, manoma, kad tai gali būti vienas iš tik maždaug dvidešimties dirbtinių objektų, skriejančių tokia tolima orbita.

Nežinia ir kaip šis objektas atsidūrė trajektorijoje, kuri kertasi su Žemės trajektorija taip, kad objektas susidurs su mūsų planeta. Harvardo-Smitsono astrofizikos centro Kambridže (Masačiusetsas, JAV)

Neidentifikuotas kosminis objektas, pavadinimu WTF1190F į Indijos vandenyną už 65 km nuo pietinės Šri Lankos dalies nukris lapkričio 13 d., 8:20 val. Lietuvos laiku

specialistas Jonathanas McDowellas sakė, kad, ko gero, WTF1190F yra "koks nors užmirštas kosminių skrydžių istorijos fragmentas, grįžtantis priminti apie save".

Nors labiausiai tikėtina, kad tai gali būti mūsų laikais surengtos kosminės misijos į Mėnulį techninė nuolauža, neatmestinas variantas, jog čia Žemėn grįžta daugiau kaip prieš 40 metų vykdytos Apollo programos fragmentas. Pavyzdžiui, 2002 m. pastebėta aplink Žemę tebeskraidanti 1969 m. pirmuosius žmones į Mėnulį nuskraidinusios raketos Saturn V detalė.

Jei WTF1190F iš tikrųjų yra raketos nuolauža, ji bus pirmoji savarankiškai Žemėn grįšiantis žmonių sukurtas dirbtinis objektas. B. Gray prognozuoja, kad didžioji jo dalis sudegs įskriejusi į atmosferą, tačiau "tai nereiškia, kad aš sutikčiau išplaukti žvejoti ton vieton, kur kris WTF1190F".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.08.2019 laikas 19:58 Receptai – Patiekalai Bandeles su obuoliais. Be orkaitės ir be mielių
Labai paprastos ir skanios keptos bandeles su obuoliais. Gaminame keptuvėje, orkaitė nereikalinga. Pabadykite pasigaminti! Išsamų bandelių su obuoliais paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše žemiau. Skanaus!

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 20:45 Receptai – Patiekalai Varškės bandelės – labai minkštos!
Pasigaminkite skanias bandeles su varške! Senų laikų bandelių receptas, primins vaikystę. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 10:02 Receptai – Patiekalai Kiaulienos muštiniai
Kiaušinius išplakame dubenėlyje. Imame muštą kiaulieną, apvoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į kiaušinį ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Jeigu norite, kad kiaulienos muštiniai būtų storesni, paniruokite du kartus. ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau