Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Spalio » 26

Nuotaiką pakeliantys maisto produktai

Kai žmogus jaučiasi nelaimingas ir įsitempęs, smegenys siunčia organizmui signalą apie pavojų ir kūnas ruošiasi natūraliam gynybos procesui. Būdų, kaip įveikti prastą nuotaiką yra daugybė. Vienas iš tokių būdų – tinkamo maisto pasirinkimas. Sveika ir subalansuota mityba padeda išlikti pozityviems. Tačiau nenusižengti sveikos mitybos principams gali būti sudėtinga tomis dienomis, kai nieko nesinori tik kabinti šokoladinį kremą šaukštais. Štai keletas maisto produktų, kurie padės pakelti nuotaiką ir išlaikyti stabilų svorį. Galima valgyti skaniai (net šokoladą, kavą ir makaronus) ir numesti svorio!

9 nuotaiką pakeliantys maisto produktai:

Šokoladas

  • Šokoladas. Vien mintis apie šokoladą skatina nusišypsoti. Atsisakote gabalėlio šokolado, nes bijote priaugti svorio? Tačiau viskas priklauso nuo pasirinktos šokolado rūšies ir nuo suvartojamo kiekio. Šokolade yra gausu antioksidantų, įskaitant magnį, kuris atpalaiduoja kraujagysles, mažina kraujo spaudimą ir gerina kraujotaką. Keli juodojo šokolado, turinčio ne mažiau nei 70 % kakavos, gabalėliai gali sumažinti nerimą ir palengvinti PMS, depresiją, nuovargį.
  • Kava. Kava padeda susikaupti, išlaikyti dėmesį ir išlikti žvaliems bei geros nuotaikos visą dieną. Kasdien geriant šį tonizuojantį gėrimą padidėja dopamino ir serotonino koncentracija organizme. Tai hormonai, kurie padeda atsikratyti negatyvių emocijų. Kofeinas pažadina rytą ir padeda pasiruošti naujai darbo dienai. Saikingai kavą vartoti galima be jokio kaltės jausmo.
  • Lašiša. Šiai žuviai tikra verta atsidurti ant kasdieninio pietų ar vakarienės stalo. Lašiša turtinga omega 3 riebiųjų rūgščių, kurios padeda sumažinti nuotaikų svyravimus ir depresiją. Omega 3, kurių taip pat yra graikiniuose riešutuose, gerina atmintį ir dėmesio koncentraciją. Lašišą rekomenduojama patiekti su garuose virtuose daržovėmis – tai tikras pozityvių emocijų užtaisas!
  • Kiaušiniai. Kiaušinius mėgsta daugelis. Juos galima virti (su lukštu ir be lukšto), kepti, gaminti plaktą kiaušinienę ar omletą. Kiaušiniai yra puikus baltymų šaltinis. Baltymų, kurie padeda raumenims atsigauti po didelio fizinio krūvio. Kiaušiniuose taip pat yra vitamino D, kuris stiprina imuninę sistemą, apsaugo nuo peršalimo infekcijų. Maisto produktų, turinčių vitamino D, vartojimas padeda atsikratyti depresinių minčių ir numesti svorio.
  • Uogos. Uogomis puošiami desertai, gardinamos košės, jogurtai ir kiti pusryčių maisto produktai. Uogose gausu antocianų, kurie sumažina organizmo uždegimą ir sumažina depresiją. Reikėtų į valgiaraštį įtraukti braškių, aviečių, šilauogių, gervuogių ir kitų. Šios gamtos gėrybės padeda stabilizuoti nuotaiką ir turi daug antioksidantų, kurie gerina odos būklę ir sulėtina odos senėjimo procesus.
  • Graikiniai riešutai. Riešutai ir sėklos, ypač graikiniai riešutai, turi daug kalorijų ir riebalų, tačiau jie yra labai svarbūs visavertei mitybai. Riešutus geriausiai valgyti priešpiečiams. Riešutuose yra melatonino, kuris ne tik sukelia mieguistumą, bet ir sumažina širdies ligų, diabeto riziką ir mažina streso hormonų koncentraciją kraujyje. Graikinių riešutų taip pat rekomenduojama vartoti, norint turėti skaisčią odą ir stiprius plaukus. Svarbiausiai neprarasti saiko.
  • Avokadai. Avokadai neatsiejami nuo meksikietiškos virtuvės patiekalų. Jų dedama į visame pasaulyje mėgstamą salsos padažą. Avokadai padeda sumažinti nuovargį, pakelia hormonų lygį ir gerina smegenų veiklą. Avokadai gerina odą būklę ir virškinimą. Ar reikia dar ką nors sakyti?
  • Bananai. Jų dažnai dedama į trintus, tirštuosius kokteilius, kurie suteikia energijos. Bananai turi daug kalio, kuris normalizuoja širdies ritmą, apsaugo nuo insulto ir artrito. Bananai taip pat yra puikus B grupės vitaminų šaltinis, kurių trūkumas yra siejamas su depresija. Kai nėra nuotaikos – suvalgykite bananą.
  • Makaronai. Angliavandeniai pakelia ne tik energijos lygį, bet ir nuotaiką. Makaronuose yra nedaug riebalų – tai geras sudėtinių angliavandenių šaltinis, kuris dar ir skatina serotonino išsiskyrimą. Nedidelė porcija visadalių miltų makaronų skatina endorfinų išsiskyrimą ir aprūpina organizmą B grupės vitaminais.
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://priekavos.lt/9-nuotaika-pakeliantys-maisto-produktai/

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2018 laikas 07:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant radikulito skausmams gydymui

Radikulitas liaudies medicinoje, Radikulitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo radikulito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 09:58 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Iškepusias bulvytes dedame į indą, ant viršaus sukrečiame voveraites ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus užbarstome pasmulkintų šviežių petražolių, krapų arba svogūnų laiškų. Skanaus!

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau