Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Birželio » 27

9 gudrybės, kad maistas ilgiau išliktų šviežias

Jei išmoksite tinkamai laikyti maisto produktus, pailginsite jo galiojimo laiką. Taip neleisite jiems sugesti.

Pirkdami produktus į atsargą, žinoma, norite, kad jie ilgiau išliktų švieži.

Kai kurie maisto produktai išlieka visiškai švieži ir tinkami laikyti kelias savaites, tačiau kiti gali lengvai sugesti, jei juos laikysite netinkamomis sąlygomis.

Naudingos gudrybės jūsų maisto produktams

Dažnai elgdamiesi su jais nesame labai atsargūs, o jei nekreipiame į juos dėmesio, gali paaiškėti, kad tam tikri maisto produktai nebetinka vartoti.

Todėl pravartu nepamiršti kelių gudrybių, padėsiančių ilgiau išlaikyti maistą šviežią.

Šiandien norime pasidalyti 9 geriausiais būdais, kaip tai padaryti. Įsidėmėkite arba užsirašykite juos!

1. Pieno šaldymas.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Nusipirkote daug pieno ir neturėjote laiko jo išgerti? Neleiskite, kad jis būtų rūgštus! O, gal jūs norite rūgpienio?

Jei neketinate jo naudoti maistui gaminti, tiesiog supilkite jį į švarų indą ir užšaldykite, laikydamiesi šių taisyklių:

  • Užšaldykite tik šviežią pieną.
  • Jei ketinate užšaldyti pieną originalioje pakuotėje, prieš dėdami jį į šaldiklį šiek tiek išpilkite, nes užšaldžius skysčio tūris padidėja.
  • Stenkitės nelaikyti užšaldyto pieno ilgiau nei 6 savaites.

2. Salotas suvyniokite į popierių.

Salotos greitai genda, tačiau jas galima ilgiau išlaikyti paprasčiausiai suvyniojus į popierių.

Šiam tikslui galite naudoti laikraštį ar ką nors panašaus. Popierius sugers drėgmę ir taip neleis plisti grybeliui ir bakterijoms. 

3. Maisto plėvelė bananams laikyti.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Bananai taip pat yra vienas iš tų maisto produktų, kurie greitai genda. Net jei juos nusipirkote visai žalius, netrukus jie subręs ir jų tekstūra labai pasikeis.

Jei norite bananus išlaikyti ilgiau, paimkite maistinę plėvelę ir apvyniokite jų "uodegas".

Tačiau jei bananai jau prinokę ir tapo per vėlu kažką daryti, geriau iš jų išimti minkštimą ir užšaldyti. Tuomet jį galite naudoti kokteiliams ar desertams gaminti.

4. laikykite padažus sandariuose maišeliuose.

Kad nereikėtų išmesti namuose pagamintų padažų, įsigykite kelis maišelius su sandariu uždarymu (sandarikliu) ir laikykite juos šaldiklyje

Šis būdas padės išlaikyti produktą nesugadintą, be to, jo galėsite lengvai dėti į troškinius, sriubas ir pan.

5. Į stiklinę vandens įdėkite žalių svogūnų.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Žaliuosius svogūnus ilgiau išlaikysite šviežius, jei įdėsite juos į puodelį vandens. 

  • Nuplėškite nereikalingas dalis, nulupkite jas ir įdėkite į vandenį. Taip jis gali išlikti šviežias iki 2 savaičių.

6. Laikykite žalumynus stikliniame inde.

Norėdami ilgiau išlaikyti žalumynus, paimkite švarų stiklinį indą ir įsitikinkite, kad jo vidus visiškai sausas (drėgmė sugadins jūsų pastangas).

  • Supjaustykite žalumynus ir sudėkite juos į vidų. Taip jis nepraras skonio ir tekstūros.

7. Avokadai padės išsaugoti... svogūnas.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Avokadus rekomenduojama valgyti, kai jie prinoksta. Tačiau yra paprastas triukas, kuris leis jums išsaugoti šį vaisių, jei dėl kokių nors priežasčių nenorite jo valgyti viso.

Tam avokadą tiesiog sudėkite į tą patį indą su svogūnu (pusę) ir sandariai uždarykite dangteliu.

8. Laikykite medų stikliniame inde

Ar žinojote, kad natūralaus bičių medaus galiojimo laikas nesibaigia? Dėl sudėtyje esančių sudedamųjų dalių produktas išlieka šviežias ir neužkrėstas įvairiais mikroorganizmais. Taigi, medų galima laikyti tiesiogine prasme daugelį metų, ir jis nepraras savo savybių.

Vienintelė problema, susijusi su jo laikymu, kyla tada, kai tai darome neteisingai (pavyzdžiui, laikome jį šaldytuve). Žemoje temperatūroje medus kristalizuojasi ir tada jį sunku išimti iš stiklainio.

Taip pat nerekomenduojama naudoti aliuminio ar kitų metalinių indų, nes dėl oksidacinių procesų medus gali sugadinti savo skonį.

Geriausia medų supilti į stiklinį indą ir laikyti kambario temperatūroje.

9. Laikykite obuolius šaldytuve

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Obuoliai apskritai gerai laikosi, tai vienas iš tų produktų, kurie ilgai nepraranda savo tekstūros, kvapo ir skonio.

Tačiau šaldytuve jų galiojimo laikas gali pailgėti iki kelių mėnesių. 

Šiuo atveju svarbu palikti tuščią tarpą tarp obuolių, kad jie nesiliestų (galite uždengti laikraščiu). Nes jei vienas pradės gesti, jis šiuo procesu "užkrės" kitus.

Ar norite prailginti savo produktų galiojimo laiką? Tada nepamirškite šių gudrybių ir patarimų.

paranormal.lt

Jei manai, kad ši informacija buvo naudinga, pasidalink, prenumeruok ir padėkok...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Prisjungus galite komentuoti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas.
avatar
PASKUTINĖS NAUJIENOS:
16.10.2021 laikas 22:04 Sveikas 16-metis berniukas Kalifornijoje mirė gavęs antrąją "Pfizer" vakcinos nuo koronaviruso dozę
Visiškai sveikas 16 metų berniukas Kalifornijoje mirė nepraėjus nė mėnesiui po to, kai jam buvo suleista antroji Pfizer-BioNTech kompanijos Wuhan koronaviruso (COVID-19) vakcinos dozė. Paauglys antrąją "Pfizer-BioNTech" vakcinos dozę gavo balandžio 3 d., o mirė balandžio 27 d....

Skaityti daugiau

16.10.2021 laikas 20:34 Kaip nustatyti žmogaus charakterį pagal valgį?
Mums taip tik atrodo, kad mes viską žinome apie save. Kiekvienas žmogus - tai atskiras pasaulis, kurį reikia pažinti visą gyvenimą. Apie kažkokius charakterio bruožus mums papasakos artimieji ir draugai, kažką savyje mes pastebime patys, kažką nustatyti padeda įvairūs psichologiniai testai....

Skaityti daugiau

16.10.2021 laikas 19:26 Su šeivamedžiu draugausi - ligų nežinosi!
Ne daug kas žino, kad, reguliariai vartojant juodauogius šeivamedžius, galima išgydyti mastopatiją, dusulį, krūtinės karkalus, kosulį, galvos skausmus, atkurti regėjimo ryškumą ir atmintį, išvalyti organizmą ir kraują, atsikratyti vidurių užkietėjimo, sulėtinti senėjimo procesus, įveikti pavasarinę ...

Skaityti daugiau

16.10.2021 laikas 18:33 Trečiojo Reicho skraidančios lėkštės

Iš įvairių informacijos šaltinių - liudininkų pasakojimų, istorinės ir mokslo populiarinimo literatūros, Trečiojo Reicho archyvinių dokumentų - galima sužinoti, kad prieš Antrojo pasaulinio karo pradžią ir per jį vokiečių mokslininkai ir inžinieriai sukonstravo, pagamino ir išbandė disko formos s...

Skaityti daugiau

16.10.2021 laikas 17:06 1993 metų filmas "Visa griaunantis" nurodė ateitį
Keista, bet dabar šis filmas, kažkaip įgauna naują prasmę apie ateitį, ir kur dabar valdžia keliauja ir kam tai naudinga. Štai keletas pastebėjimų iš daugelio. Jei pastebėsi, labai didelė policijos kontrolė. O, kaip vykdoma kontrolė?...

Skaityti daugiau

16.10.2021 laikas 16:27 Receptai | Patiekalai Kepta žuvis: Raudės ir kuojos keptos kepimo popieriuje (orkaitėje)
Kai tik mano virtuvėje atsiduria raudžių ar kuojų, iškart bėgu kepti žuvies pagal šį receptą. Jis mūsų šeimoje labai seniai pamiltas ir mes jo niekada nekeitinėjame. Didžiausią darbą už mane atlieka orkaitė, ingredientai visai paprasti ir man tai labai patinka. Mėginam!...

Skaityti daugiau

16.10.2021 laikas 16:27 Receptai | Patiekalai Perlinis kus kus arba kuskuso kruopų salotos su avinžirniais

Kadangi pasitaruoju metu sulaukiu prašymų pasidalinti ne tik įvairiais saldžiais ar rimtais patiekalais, bet ir kuo sveikesniu nuo šiol kartas nuo karto tą ir bandysiu padaryto. Aš savo virtuvėje tikrai labai mėgstu eksperimentuoti, išmėginti ne tik naujus kepinius, bet ir kitų patiekalų receptus...

Skaityti daugiau

14.10.2021 laikas 10:49 Receptai | Patiekalai Šaltalankių arbata su imbieru - nauda ir kaip paruošti?
Pirmiausia reikėtų žinoti, kad šaltalankio uogos yra itin naudingos ir savyje turi daugy gydomųjų savybių. Juose galite rasti įvairių vitaminų, mikroelementų bei organinių rūgščių.

Skaityti daugiau