- 27.06.2021
- 0.0 Reitingas
- 798 Peržiūros
- Komentarai
Jei išmoksite tinkamai laikyti maisto produktus, pailginsite jo galiojimo laiką. Taip neleisite jiems sugesti.
Pirkdami produktus į atsargą, žinoma, norite, kad jie ilgiau išliktų švieži.
Kai kurie maisto produktai išlieka visiškai švieži ir tinkami laikyti kelias savaites, tačiau kiti gali lengvai sugesti, jei juos laikysite netinkamomis sąlygomis.
Naudingos gudrybės jūsų maisto produktams
Dažnai elgdamiesi su jais nesame labai atsargūs, o jei nekreipiame į juos dėmesio, gali paaiškėti, kad tam tikri maisto produktai nebetinka vartoti.
Todėl pravartu nepamiršti kelių gudrybių, padėsiančių ilgiau išlaikyti maistą šviežią.
Šiandien norime pasidalyti 9 geriausiais būdais, kaip tai padaryti. Įsidėmėkite arba užsirašykite juos!
1. Pieno šaldymas.
Nusipirkote daug pieno ir neturėjote laiko jo išgerti? Neleiskite, kad jis būtų rūgštus! O, gal jūs norite rūgpienio?
Jei neketinate jo naudoti maistui gaminti, tiesiog supilkite jį į švarų indą ir užšaldykite, laikydamiesi šių taisyklių:
- Užšaldykite tik šviežią pieną.
- Jei ketinate užšaldyti pieną originalioje pakuotėje, prieš dėdami jį į šaldiklį šiek tiek išpilkite, nes užšaldžius skysčio tūris padidėja.
- Stenkitės nelaikyti užšaldyto pieno ilgiau nei 6 savaites.
2. Salotas suvyniokite į popierių.
Salotos greitai genda, tačiau jas galima ilgiau išlaikyti paprasčiausiai suvyniojus į popierių.
Šiam tikslui galite naudoti laikraštį ar ką nors panašaus. Popierius sugers drėgmę ir taip neleis plisti grybeliui ir bakterijoms.
3. Maisto plėvelė bananams laikyti.
Bananai taip pat yra vienas iš tų maisto produktų, kurie greitai genda. Net jei juos nusipirkote visai žalius, netrukus jie subręs ir jų tekstūra labai pasikeis.
Jei norite bananus išlaikyti ilgiau, paimkite maistinę plėvelę ir apvyniokite jų "uodegas".
Tačiau jei bananai jau prinokę ir tapo per vėlu kažką daryti, geriau iš jų išimti minkštimą ir užšaldyti. Tuomet jį galite naudoti kokteiliams ar desertams gaminti.
4. laikykite padažus sandariuose maišeliuose.
Kad nereikėtų išmesti namuose pagamintų padažų, įsigykite kelis maišelius su sandariu uždarymu (sandarikliu) ir laikykite juos šaldiklyje.
Šis būdas padės išlaikyti produktą nesugadintą, be to, jo galėsite lengvai dėti į troškinius, sriubas ir pan.
5. Į stiklinę vandens įdėkite žalių svogūnų.
Žaliuosius svogūnus ilgiau išlaikysite šviežius, jei įdėsite juos į puodelį vandens.
- Nuplėškite nereikalingas dalis, nulupkite jas ir įdėkite į vandenį. Taip jis gali išlikti šviežias iki 2 savaičių.
6. Laikykite žalumynus stikliniame inde.
Norėdami ilgiau išlaikyti žalumynus, paimkite švarų stiklinį indą ir įsitikinkite, kad jo vidus visiškai sausas (drėgmė sugadins jūsų pastangas).
- Supjaustykite žalumynus ir sudėkite juos į vidų. Taip jis nepraras skonio ir tekstūros.
7. Avokadai padės išsaugoti... svogūnas.
Avokadus rekomenduojama valgyti, kai jie prinoksta. Tačiau yra paprastas triukas, kuris leis jums išsaugoti šį vaisių, jei dėl kokių nors priežasčių nenorite jo valgyti viso.
Tam avokadą tiesiog sudėkite į tą patį indą su svogūnu (pusę) ir sandariai uždarykite dangteliu.
8. Laikykite medų stikliniame inde
Ar žinojote, kad natūralaus bičių medaus galiojimo laikas nesibaigia? Dėl sudėtyje esančių sudedamųjų dalių produktas išlieka šviežias ir neužkrėstas įvairiais mikroorganizmais. Taigi, medų galima laikyti tiesiogine prasme daugelį metų, ir jis nepraras savo savybių.
Vienintelė problema, susijusi su jo laikymu, kyla tada, kai tai darome neteisingai (pavyzdžiui, laikome jį šaldytuve). Žemoje temperatūroje medus kristalizuojasi ir tada jį sunku išimti iš stiklainio.
Taip pat nerekomenduojama naudoti aliuminio ar kitų metalinių indų, nes dėl oksidacinių procesų medus gali sugadinti savo skonį.
Geriausia medų supilti į stiklinį indą ir laikyti kambario temperatūroje.
9. Laikykite obuolius šaldytuve
Obuoliai apskritai gerai laikosi, tai vienas iš tų produktų, kurie ilgai nepraranda savo tekstūros, kvapo ir skonio.
Tačiau šaldytuve jų galiojimo laikas gali pailgėti iki kelių mėnesių.
Šiuo atveju svarbu palikti tuščią tarpą tarp obuolių, kad jie nesiliestų (galite uždengti laikraščiu). Nes jei vienas pradės gesti, jis šiuo procesu "užkrės" kitus.
Ar norite prailginti savo produktų galiojimo laiką? Tada nepamirškite šių gudrybių ir patarimų.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau