Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Birželio » 27

9 gudrybės, kad maistas ilgiau išliktų šviežias

Jei išmoksite tinkamai laikyti maisto produktus, pailginsite jo galiojimo laiką. Taip neleisite jiems sugesti.

Pirkdami produktus į atsargą, žinoma, norite, kad jie ilgiau išliktų švieži.

Kai kurie maisto produktai išlieka visiškai švieži ir tinkami laikyti kelias savaites, tačiau kiti gali lengvai sugesti, jei juos laikysite netinkamomis sąlygomis.

Naudingos gudrybės jūsų maisto produktams

Dažnai elgdamiesi su jais nesame labai atsargūs, o jei nekreipiame į juos dėmesio, gali paaiškėti, kad tam tikri maisto produktai nebetinka vartoti.

Todėl pravartu nepamiršti kelių gudrybių, padėsiančių ilgiau išlaikyti maistą šviežią.

Šiandien norime pasidalyti 9 geriausiais būdais, kaip tai padaryti. Įsidėmėkite arba užsirašykite juos!

1. Pieno šaldymas.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Nusipirkote daug pieno ir neturėjote laiko jo išgerti? Neleiskite, kad jis būtų rūgštus! O, gal jūs norite rūgpienio?

Jei neketinate jo naudoti maistui gaminti, tiesiog supilkite jį į švarų indą ir užšaldykite, laikydamiesi šių taisyklių:

  • Užšaldykite tik šviežią pieną.
  • Jei ketinate užšaldyti pieną originalioje pakuotėje, prieš dėdami jį į šaldiklį šiek tiek išpilkite, nes užšaldžius skysčio tūris padidėja.
  • Stenkitės nelaikyti užšaldyto pieno ilgiau nei 6 savaites.

2. Salotas suvyniokite į popierių.

Salotos greitai genda, tačiau jas galima ilgiau išlaikyti paprasčiausiai suvyniojus į popierių.

Šiam tikslui galite naudoti laikraštį ar ką nors panašaus. Popierius sugers drėgmę ir taip neleis plisti grybeliui ir bakterijoms. 

3. Maisto plėvelė bananams laikyti.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Bananai taip pat yra vienas iš tų maisto produktų, kurie greitai genda. Net jei juos nusipirkote visai žalius, netrukus jie subręs ir jų tekstūra labai pasikeis.

Jei norite bananus išlaikyti ilgiau, paimkite maistinę plėvelę ir apvyniokite jų "uodegas".

Tačiau jei bananai jau prinokę ir tapo per vėlu kažką daryti, geriau iš jų išimti minkštimą ir užšaldyti. Tuomet jį galite naudoti kokteiliams ar desertams gaminti.

4. laikykite padažus sandariuose maišeliuose.

Kad nereikėtų išmesti namuose pagamintų padažų, įsigykite kelis maišelius su sandariu uždarymu (sandarikliu) ir laikykite juos šaldiklyje

Šis būdas padės išlaikyti produktą nesugadintą, be to, jo galėsite lengvai dėti į troškinius, sriubas ir pan.

5. Į stiklinę vandens įdėkite žalių svogūnų.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Žaliuosius svogūnus ilgiau išlaikysite šviežius, jei įdėsite juos į puodelį vandens. 

  • Nuplėškite nereikalingas dalis, nulupkite jas ir įdėkite į vandenį. Taip jis gali išlikti šviežias iki 2 savaičių.

6. Laikykite žalumynus stikliniame inde.

Norėdami ilgiau išlaikyti žalumynus, paimkite švarų stiklinį indą ir įsitikinkite, kad jo vidus visiškai sausas (drėgmė sugadins jūsų pastangas).

  • Supjaustykite žalumynus ir sudėkite juos į vidų. Taip jis nepraras skonio ir tekstūros.

7. Avokadai padės išsaugoti... svogūnas.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Avokadus rekomenduojama valgyti, kai jie prinoksta. Tačiau yra paprastas triukas, kuris leis jums išsaugoti šį vaisių, jei dėl kokių nors priežasčių nenorite jo valgyti viso.

Tam avokadą tiesiog sudėkite į tą patį indą su svogūnu (pusę) ir sandariai uždarykite dangteliu.

8. Laikykite medų stikliniame inde

Ar žinojote, kad natūralaus bičių medaus galiojimo laikas nesibaigia? Dėl sudėtyje esančių sudedamųjų dalių produktas išlieka šviežias ir neužkrėstas įvairiais mikroorganizmais. Taigi, medų galima laikyti tiesiogine prasme daugelį metų, ir jis nepraras savo savybių.

Vienintelė problema, susijusi su jo laikymu, kyla tada, kai tai darome neteisingai (pavyzdžiui, laikome jį šaldytuve). Žemoje temperatūroje medus kristalizuojasi ir tada jį sunku išimti iš stiklainio.

Taip pat nerekomenduojama naudoti aliuminio ar kitų metalinių indų, nes dėl oksidacinių procesų medus gali sugadinti savo skonį.

Geriausia medų supilti į stiklinį indą ir laikyti kambario temperatūroje.

9. Laikykite obuolius šaldytuve

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Obuoliai apskritai gerai laikosi, tai vienas iš tų produktų, kurie ilgai nepraranda savo tekstūros, kvapo ir skonio.

Tačiau šaldytuve jų galiojimo laikas gali pailgėti iki kelių mėnesių. 

Šiuo atveju svarbu palikti tuščią tarpą tarp obuolių, kad jie nesiliestų (galite uždengti laikraščiu). Nes jei vienas pradės gesti, jis šiuo procesu "užkrės" kitus.

Ar norite prailginti savo produktų galiojimo laiką? Tada nepamirškite šių gudrybių ir patarimų.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.10.2019 laikas 14:24 Receptai Cukinijų Blynai Su Grietine + Receptas/Video

Jeigu dievinate cukinijas ir ieškote vis naujų jų paruošimo būdų, štai jums puikus receptas. Cukinijų blynai – vienas geriausių sezoninių užkandžių. Juos galima patiekti su grietinės padažu. O galima į blyną įvynioti mėso...

Skaityti daugiau

20.12.2017 laikas 15:58 Receptai Receptai lieknėjantiems (šunobelės, mėtų)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: šunobelės šaknų, mėtų lapų, dilgėlių lapų, ajero šaknų.

Skaityti daugiau

09.09.2019 laikas 17:35 Receptai Smėliniai sausainiai su riešutais
Pagaminti skanius sausainius iš smėlinės tešlos gana paprasta. Patiekalo paruošimui reikia nedidelio kiekio ingredientų ir laiko. Tokie sausainiai taps puikia bet kokio stalo puošmena, o svarbiausia – kiekvienas, kuris jų paragaus...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau