Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Birželio » 27

9 gudrybės, kad maistas ilgiau išliktų šviežias

Jei išmoksite tinkamai laikyti maisto produktus, pailginsite jo galiojimo laiką. Taip neleisite jiems sugesti.

Pirkdami produktus į atsargą, žinoma, norite, kad jie ilgiau išliktų švieži.

Kai kurie maisto produktai išlieka visiškai švieži ir tinkami laikyti kelias savaites, tačiau kiti gali lengvai sugesti, jei juos laikysite netinkamomis sąlygomis.

Naudingos gudrybės jūsų maisto produktams

Dažnai elgdamiesi su jais nesame labai atsargūs, o jei nekreipiame į juos dėmesio, gali paaiškėti, kad tam tikri maisto produktai nebetinka vartoti.

Todėl pravartu nepamiršti kelių gudrybių, padėsiančių ilgiau išlaikyti maistą šviežią.

Šiandien norime pasidalyti 9 geriausiais būdais, kaip tai padaryti. Įsidėmėkite arba užsirašykite juos!

1. Pieno šaldymas.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Nusipirkote daug pieno ir neturėjote laiko jo išgerti? Neleiskite, kad jis būtų rūgštus! O, gal jūs norite rūgpienio?

Jei neketinate jo naudoti maistui gaminti, tiesiog supilkite jį į švarų indą ir užšaldykite, laikydamiesi šių taisyklių:

  • Užšaldykite tik šviežią pieną.
  • Jei ketinate užšaldyti pieną originalioje pakuotėje, prieš dėdami jį į šaldiklį šiek tiek išpilkite, nes užšaldžius skysčio tūris padidėja.
  • Stenkitės nelaikyti užšaldyto pieno ilgiau nei 6 savaites.

2. Salotas suvyniokite į popierių.

Salotos greitai genda, tačiau jas galima ilgiau išlaikyti paprasčiausiai suvyniojus į popierių.

Šiam tikslui galite naudoti laikraštį ar ką nors panašaus. Popierius sugers drėgmę ir taip neleis plisti grybeliui ir bakterijoms. 

3. Maisto plėvelė bananams laikyti.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Bananai taip pat yra vienas iš tų maisto produktų, kurie greitai genda. Net jei juos nusipirkote visai žalius, netrukus jie subręs ir jų tekstūra labai pasikeis.

Jei norite bananus išlaikyti ilgiau, paimkite maistinę plėvelę ir apvyniokite jų "uodegas".

Tačiau jei bananai jau prinokę ir tapo per vėlu kažką daryti, geriau iš jų išimti minkštimą ir užšaldyti. Tuomet jį galite naudoti kokteiliams ar desertams gaminti.

4. laikykite padažus sandariuose maišeliuose.

Kad nereikėtų išmesti namuose pagamintų padažų, įsigykite kelis maišelius su sandariu uždarymu (sandarikliu) ir laikykite juos šaldiklyje

Šis būdas padės išlaikyti produktą nesugadintą, be to, jo galėsite lengvai dėti į troškinius, sriubas ir pan.

5. Į stiklinę vandens įdėkite žalių svogūnų.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Žaliuosius svogūnus ilgiau išlaikysite šviežius, jei įdėsite juos į puodelį vandens. 

  • Nuplėškite nereikalingas dalis, nulupkite jas ir įdėkite į vandenį. Taip jis gali išlikti šviežias iki 2 savaičių.

6. Laikykite žalumynus stikliniame inde.

Norėdami ilgiau išlaikyti žalumynus, paimkite švarų stiklinį indą ir įsitikinkite, kad jo vidus visiškai sausas (drėgmė sugadins jūsų pastangas).

  • Supjaustykite žalumynus ir sudėkite juos į vidų. Taip jis nepraras skonio ir tekstūros.

7. Avokadai padės išsaugoti... svogūnas.

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Avokadus rekomenduojama valgyti, kai jie prinoksta. Tačiau yra paprastas triukas, kuris leis jums išsaugoti šį vaisių, jei dėl kokių nors priežasčių nenorite jo valgyti viso.

Tam avokadą tiesiog sudėkite į tą patį indą su svogūnu (pusę) ir sandariai uždarykite dangteliu.

8. Laikykite medų stikliniame inde

Ar žinojote, kad natūralaus bičių medaus galiojimo laikas nesibaigia? Dėl sudėtyje esančių sudedamųjų dalių produktas išlieka šviežias ir neužkrėstas įvairiais mikroorganizmais. Taigi, medų galima laikyti tiesiogine prasme daugelį metų, ir jis nepraras savo savybių.

Vienintelė problema, susijusi su jo laikymu, kyla tada, kai tai darome neteisingai (pavyzdžiui, laikome jį šaldytuve). Žemoje temperatūroje medus kristalizuojasi ir tada jį sunku išimti iš stiklainio.

Taip pat nerekomenduojama naudoti aliuminio ar kitų metalinių indų, nes dėl oksidacinių procesų medus gali sugadinti savo skonį.

Geriausia medų supilti į stiklinį indą ir laikyti kambario temperatūroje.

9. Laikykite obuolius šaldytuve

maistas, maisto produktai, avokadai, obuoliai, pienas, svogūnai

Obuoliai apskritai gerai laikosi, tai vienas iš tų produktų, kurie ilgai nepraranda savo tekstūros, kvapo ir skonio.

Tačiau šaldytuve jų galiojimo laikas gali pailgėti iki kelių mėnesių. 

Šiuo atveju svarbu palikti tuščią tarpą tarp obuolių, kad jie nesiliestų (galite uždengti laikraščiu). Nes jei vienas pradės gesti, jis šiuo procesu "užkrės" kitus.

Ar norite prailginti savo produktų galiojimo laiką? Tada nepamirškite šių gudrybių ir patarimų.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-11-21 laikas 17:17 Receptai Meduoliai Kalėdoms, kitą dieną nesudžiūva ir yra itin skanūs
Šie kalėdiniai meduoliai nėra kieti, kitą dieną nesudžiūva ir yra itin skanūs. Tikrai noriu rekomenduoti Jums šį receptą. :)

Skaityti daugiau

2020-05-26 laikas 13:41 Receptai Mėsos kukuliai su kario padažu
Sumaišykite mėsą su kitais kukuliams skirtais ingredientais, gerai išmaišykite. Šaukšto pagalba formuokite kukulius ir virkite juos pasūdytame vandenyje apie 8 min. Išvirtus kukulius išsemkite kiaurasamčiu ir nusausinkite....

Skaityti daugiau

2020-12-20 laikas 23:15 Receptai Žuvies kukuliai (tefteliai) su perlinėmis kruopomis kepti orkaitėje
Man tokie žuvies kukuliai (tefteliai) yra tikra repeticija prieš Kūčių vakarienę. Su šeima nusprendėme, kad Kūčioms norėsime žuvies kotletų ir gimė tokia mintis, kad imsime ir pasigaminsime teftelius su perlinėmis kruopomis pomido...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-12-18 laikas 14:18 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Šokiruojantys Metalai ir Paslaptys
Ar įsivaizduojate kometą, atskriejusią iš tolimų žvaigždžių gelmių, slepiančią metalų lobius, kurie sukelia ugnikalnių išsiveržimus kosmose? Tai ne fantazija – tai realybė, kuri kelia šiurpą ir žavesį!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:33 Paslaptingas Triukas su Aliejumi: Amžinai Atsikratykite Burokėlių Dėmių!
Ar žinojote, kad burokėliai – ne tik sveikas maistas, bet ir tikras virtuvės košmaras dėl savo dėmių? Šiame straipsnyje atskleisime paslaptingą triuką su augaliniu aliejumi, kuris akimirksniu pašalins raudonas dėmes nuo pjaustymo lentos. Papildysime ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24 Paslaptis: Kaip Rasti Tikrą Meilę Pradėjus Nuo Savęs!

Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio e...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 08:26 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 18 d.

2025 m. gruodžio 18 d. horoskopas visiems zodiako ženklams lietuviškai. Venera trigone su Chironu skatina gydymą santykiuose, savivertei ir finansuose. Naujausia: trys ženklai (Avinas, Liūtas, Ožiaragis) pradeda gydymo erą dėl šio aspekto 

Skaityti daugiau