Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Technologijos, Mokslas » 2023 » Liepos » 31

Baideno administracija remia iš vėžio ląstelių laboratorijoje užaugintą mėsą kaip "ateities maistą"

Baideno administracija remia iš vėžio ląstelių laboratorijoje užaugint

Bideno administracija, akivaizdžiai siekdama išspręsti klimato kaitos ir apsirūpinimo maistu problemas, remia laboratorijoje užaugintą mėsą ir kitas biotechnologijas kaip ateities maistą.

Dar 2022 m. rugsėjo mėn. prezidentas Džo Baidenas išleido įsaką, kuriame pabrėžė, kad JAV vyriausybė yra pasiryžusi investuoti į biotechnologijas, padėsiančias didinti JAV apsirūpinimo maistu saugumą. Įsakyme pripažintas biotechnologijų vaidmuo "auginant alternatyvius maisto šaltinius" ir "siekiant pagerinti apsirūpinimą maistu bei skatinti žemės ūkio inovacijas pasitelkiant naujas technologijas".

Investicijos į laboratorijose užaugintą mėsą patenka į šio EĮ tikslus, o "Newsweek" komentuoja, kad plieninėse talpyklose užauginta mėsa "laikoma "mėsos gamybos ateitimi", atsižvelgiant į "klimato kaitą".

Ankščiau rašėme: CNN ragina žiūrovus pereiti prie kancerogeninės Billo Gateso laboratorijoje užaugintos mėsos

Viena iš tokių bendrovių, kuri turėtų gauti naudos iš administracijos įsakymo, yra Alamedoje, Kalifornijoje, įsikūrusi bendrovė "Eat Just". Jos generalinis direktorius ir vienas iš įkūrėjų Džošas Tetrikas (Josh Tetrick) sveikino "drąsų Baltųjų rūmų žingsnį".

"Amerika turi galimybę pirmauti pasaulyje kuriant naują, sveikesnį ir tvaresnį požiūrį į mėsos gamybą", - sakė jis žurnalo "Farm Progress" leidėjui. "Tai labai svarbu mūsų apsirūpinimo maistu saugumui, mūsų gamybos ir technologijų bazei ir mūsų moralinei lyderystei."

Tetrikas - ne vienintelis privataus sektoriaus veikėjas, skatinantis sintetinės mėsos kūrimą. Net technokratas ir vienas iš "Microsoft" įkūrėjų Bilas Geitsas (Bill Gates) skatina gaminti laboratorijoje užaugintą mėsą, o ne tikrą. Remiantis keliais pranešimais, B. Gatesas daug investavo į sintetinės mėsos gamintojus.

Dar 2021 m. "Microsoft" įkūrėjas "MIT Technology Review" sakė, kad visos šalys turėtų atsisakyti tikros mėsos ir pradėti naudoti sintetinę mėsą.

"Manau, kad visos turtingos šalys turėtų pereiti prie 100 proc. sintetinės jautienos. Prie skonio skirtumo galima priprasti, o teigiama, kad laikui bėgant jie padarys ją dar skanesnę", - sakė jis. "Ilgainiui ši ekologiška priemoka bus pakankamai nedidelė, kad būtų galima tarsi pakeisti žmonių [elgesį] arba pasitelkus reguliavimą visiškai pakeisti paklausą."

Kiekvienas laboratorijoje užaugintos mėsos kąsnelis yra su VĖŽIU

Matematikos svetainės savininkas Igoris Chudovas (Igor Chudov) vasario 23 d. straipsnyje "Substack" pateikė savo nuomonę apie laboratorijoje užaugintą mėsą. Jis citavo "Bloomberg" straipsnį, kuriame aiškinama, kaip tai gaminama - "auginant mėsą iš ląstelių laboratorijoje, neauginant jokių gyvų gyvulių skerdimui".

"Tinkamomis sąlygomis gyvūnų ląsteles galima auginti Petri lėkštelėje ar net nerūdijančio plieno statinėse įrengtuose fabrikuose", - tęsė Džo Fassleris (Joe Fassler). "Tokios bendrovės kaip "Pfizer Inc." ir "Johnson & Johnson" jau dešimtmečius augina didelius kiekius ląstelių vakcinoms, monokloniniams antikūnams ir kitiems bioterapijos preparatams gaminti."

Tačiau, pasak Chudovo, laboratorijoje užauginta mėsa yra bjaurastis, kurią reikia sustabdyti, kol ji netapo mūsų visuomenės norma. Joje ne tik trūksta maistingumo, bet ir yra pranešimų, kuriuose nurodoma, kad šie produktai gali kelti pavojų sveikatai. Tokia rizika apima alergines reakcijas, kurias sukelia juose esančių svetimų baltymų poveikis.

Ankščiau rašėme: Tyrimas: Bilo Gateso laboratorijoje užaugintos mėsos anglies dvideginio pėdsakas "blogesnis nei gyvulininkystės ūkiuose"

Jis pridūrė, kad, priešingai nei teigiama, laboratorijoje užaugintos mėsos gamybos procesas vis dar susijęs su žiauriu elgesiu su gyvūnais. Taip yra todėl, kad perdirbimo metu kamieninės ląstelės turi būti paimtos iš gyvų gyvūnų audinių, o tam etikos požiūriu negali pritarti nė vienas sąmoningas žmogus.

"Jei visi pradės valgyti šiuos produktus, o ne ekologiškus, tiesiogiai iš gamtos gautus produktus, rizikuojame prarasti ir gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, reikalingų optimaliai sveikatai ir gerovei", - užbaigė jis.

"Laimei, šiandien vis dar yra daug sveikų alternatyvų, pavyzdžiui, ekologiška mėsa ir daržovės, užaugintos natūraliai, be jokių pridėtinių hormonų, cheminių medžiagų ir pan. - todėl pasirūpinkime, kad, kai tik įmanoma, rinktumėmės juos."

Žiūrėkite šį vaizdo įrašą apie tai, kad JAV Žemės ūkio departamentas patvirtino laboratorijoje užaugintos vištienos pardavimą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-12-17 laikas 08:18 Receptai Viskas, ką turite žinoti apie miltus – 5 populiariausios rūšys ir joms būdingi kepiniai
Pirmojo karantino metu net du trečdaliai lietuvių kepė namuose, dalis iš jų – atrado kepimą, todėl miltų paklausa šiandien ir toliau auga kaip ant mielių. Tai kone pigiausias, paprasčiausias ir universaliausias ingredientas, kurį ...

Skaityti daugiau

2020-07-23 laikas 08:46 Receptai Trešnių padažas. Kaip pasigaminti trešnių padažą?
Mums patinka uogų padažai, todėl gaminu jų daugokai, kad galėtumėm iki pat sekančio derliaus mėgautis skonių įvairove. Jei ir jus norite pasigaminti trešnių padažą, jums reikės

Skaityti daugiau

2020-12-22 laikas 23:10 Receptai Riešutinis-Karamelinis Pyragas Šventėms
Toks Kalėdinis pyragas labai patiks karamelės bei riešutų gerbėjams. Jis taip pat gali būti ideali Kalėdine dovana. Jį galima išsikepti iš anksto, nes toks pyragas labai ilgai galioja. Šį pyragą subrandinti yra tikrai būtina, nes ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau