Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2016 » Gruodžio » 13

Po 18-tos valandos - nevalgyti

Šį kartą paanalizuosime  šią daugelį kankinančią procedūrą (neliesti šaukšto po 18-tos val.) visai kitokiu požiūriu. Daugelį domina tik šio apribojimo atsakas į liemens apimties parametro kitimą, bet kur kas svarbesnis yra  jo poveikio mechanizmas, susijęs su organizmo fermentų veikla. Fermentas (enzimas, lot. fermentum), išvertus į žemišką lietuvišką kalbą, yra raugas. Fermentacija – rūgimo procesas. Fermentai – tai biologinės kilmės katalizatoriai (skatintojai), o mokslas apie juos vadinasi enzimologija. Mūsų organizmuose kas sekundę įvyksta tūkstančiai cheminių reakcijų. Jei tos reakcijos vyktų ne organizme, jų trukmė būtų labai ilga – kai kurioms prireiktų dešimčių, kitoms šimtų, o kai kurioms ir tūkstančių metų. Ne organizme jos lėtos ir dažnai keičia kryptį – vyksta ne ta linkme, kaip vyktų organizme, veikiant fermentams. Bet kuri sąlyginai sudėtinga molekulė gali patirti dešimtis virsmų. Jeigu nebūtų fermentų, visos reakcijos organizme vyktų tik viena kryptimi – entropijos didėjimo kryptimi. Fermentai dažniausiai yra baltymai (kartais fermentų rolę gali atlikti pvz. ribonukleininės rūgšties fragmentas). Kai kada fermentai savo sudėtyje turi metalų jonų, kartais – angliavandenių, ne baltyminės kilmės organinių junginių, vadinamų kofermentais. Bet kuriuo atveju fermentas – tai konkrečių biocheminių reakcijų greitintojas.

dieta

Jeigu perskaitėte straipsnelį „Kaip gyja žaizda“, tai turėjote suprasti, kad negyvų audinių perdirbime ir pašalinime iš organizmo labai svarbūs yra organizmo hidroliziniai fermentai. Kai jų trūksta, tuomet  jau ima daugintis mikroorganizmai ir jų fermentų pagalba toliau vykdoma negyvų audinių utilizacija. Defektuota ar negyva ląstelė žaizdoje išorėje ar organizmo viduje šiuo požiūriu niekuo nesiskiria – jos pašalinimo mechanizmas toks pats.

  Gamta taip mus sutvėrė, kad tuo metu, kai mes nesimaitiname (tik žmogaus namuose šaldytuvai lūžta nuo maisto gausos nuolat – didžioji dauguma gyvūnų maisto nekaupia) ir šaukšto į ranką neimame apie 4-6 valandas, tuomet organizme pagamintų fermentų dalis, skirtų virškinimui žarnyne, pakliūna į kraują ir keliauja ten, kur gali savo aktyvumą neutralizuoti – arba suvirškinti kolegą fermentą, arba suvirškinti baltymą, kuris organizmui yra svetimas arba jau „atidirbęs“ savo valandų skaičių. Be to, šiame procese dar dalyvauja ir kraujo ląstelių gaminami fermentai, kurie nesutikdami pakliuvėlių į kraują iš organizmo išorės, keliauja virškinti vidinių priešų ir atitarnavusių audinių. Kitaip sakant –  kai sumažėja medžiagų iš organizmo išorės, imuninė sistema tampa daug aktyvesnė, nes padidėja aktyvių fermentų kiekis kraujyje. Sveikos ląstelės turi antifermentus ir dėl to fermentų virškinamojo poveikio išvengia. Yra dar vienas momentas – padaugėjus  fermentų kiekiui kraujyje,  organizmas jų kompensavimui gamina daugiau antifermentų, o kai kurie iš jų yra ir antikūnais antigenams – taip stiprinamas nespecifinis imuninis atsakas.

  Badavimo stebuklas būtent šituo reiškiniu ir remiasi – jo metu organizmas savo fermentais virškina save. Negaudamos reikiamos mitybos, bet pakankamai oksidacijai deguonies, pirmiausia nelygioje kovoje krenta tos ląstelės, kurios buvo ligotos ir pasenę. Štai jas ir suvirškina fermentai, paversdami jas medžiaga organizmui išgyventi badavimo sąlygomis – jos keliauja į skrandį, ten dar kartą virškinamajame trakte perdirbamos ir pateikiamos organizmui, kad šis kaip nors išgyventų šį stresą (jis gi nežino, kad jūs gydotės :) ). Esant didesniam kiekiui fermentų kraujyje, geriau tirpinamas vėžinių ląstelių fibrinas (medžiaga, kuria  vėžinės ląstelės  atsiriboja nuo organizmo) ir taip sudaromos sąlygoms kraujo ląstelėms T-kileriams sėkmingiau atakuoti vėžines ląsteles.
 
 Ir vėl  dualistinis visatos principas IN-JAN pasitvirtina ir fermentų veikloje. Dalį laiko jie turi virškinti tai, kas pakliūva iš išorės, kitą dalį – tai, kas nereikalinga viduje. Kai išlaikoma ši pusiausvyra – sudaromos sąlygos organizmui normaliai funkcionuoti. Jei krauname skystoje ir kietoje būsenoje maistą į save be atvangos, nepadės ir brangiausi fermentai įmantriausioje pakuotėje nuo vaistinės prekystalio. Jie šio balanso neatstato – tik sumažina jus perspėjantį dujų kaupimąsi žarnose, tuo užmaskuodami artėjančias „griešname“ kūne mini, o vėliau ir maxi katastrofas.

  Maitinkimės kas 4-6 valandos,  darykime šiame procese vieną 12-14 valandų trukmės  ilgąją pertrauką ir nereikės ne tik „Espumizano“, bet ir skaityti šia tema mūsų rašomų straipsnių.

Perspėjimas:
Žmonės, turintys problemų su virškinamuoju traktu, riebaus maisto valgymą turi perkelti į vakarą. Jie valgyti turi ir po 18 valandos, o pertrauką enzimų pasidarbavimui sveikatos labui jie gali perkelti į kitą paros metą, pavyzdžiui, nevalgyti pusryčių.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/mityba/Po_18_tos_valandos__nevalgyti

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-07-09 laikas 18:42 Receptai „Gietininiai“ sausainiai
Gaminu juos sūnui labai dažnai! Kepk juos nors kasdien, taip skanu ir paprasta. Norisi naminių sausainių. Tokių, žinote, lengvų,paprastų, greitai paruošiamų. Ir į galvą ateina grietininių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

2019-11-13 laikas 19:34 Receptai Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
Sviestą kaitinkite puode, kol ištirps. Suberkite cukrų, kakavos miltelius, supilkite pieną. Viską išmaišykite ir pakaitinkite minutę laiko. Puodą nukelkite nuo kaitlentės. Į dubenį suberkite smulkintą šokoladą ir ant jo užpilkite ...

Skaityti daugiau

2019-11-09 laikas 15:11 Receptai Karka Aluje. Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis

Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau