Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2016 » Birželio » 3

Toksiški žmonės – kaip nebūti vienu iš jų?

Žmonių yra labai įvairių. Vieni visada yra malonūs, kiti net patys nesupranta, kad savo elgesiu atstumia visus, kurie pasirodo jų gyvenimo kelyje. Tokie žmonės kartais vadinami toksiškais (nuodingais). Netinkamas elgesys gali sugriauti santykius su artimaisiais, kliudyti asmeniniam ar profesiniam tobulėjimui. Išvengti nuotaikų svyravimų nepajėgus joks žmogus, bet kai kurie moka labiau save kontroliuoti, geba paprasčiau reaguoti į komplikuotas situacijas. Visai nesvarbu, kaip dažnai žmogus bjauriai elgiasi (tik per pilnatį ar nuolatos), tai gali turėti liūdnų pasekmių. Todėl reikia mokytis, kaip to išvengti. Manoma, kad dažniausiai pasitaiko 12 scenarijų, kai žmonės elgiasi blogai.

Visko pavydėti. Pavydas sunaikina gražiausius jausmus. Nereikia lyginti savo gyvenimo kelio su kitų. Kiekvienas gyvenimas yra unikalus, tad neverta varžytis, kurio geresnis. Varžytis galima tik su pačiu savimi – tai gali padėti tapti geresniu žmogumi. Lyginti save galima tik su ankstesniu savimi.

Toksiški žmonės – kaip nebūti vienu iš jų? Priimti viską per daug asmeniškai. Daugelį vargina ilgai būti greta žmonių, kurie viską, kas vyksta, suvokia kaip puolimą ar asmeninį įžeidimą. Iš tikrųjų tai, ką kiti žmonės sako ir daro yra labiau apie juos pačius, o ne apie kažką kitą, esantį su jais. Žmonės į aplinkinius reaguoja per savo asmeninę patirtį. Todėl, jeigu žmonės galvoja apie kažką labai gerai arba labai blogai, tai taip pat yra labiau apie juos, o ne apie kažkokį konkretų žmogų. Kita vertus, nereikia pulti į kraštutinumus ir nereaguoti į jokius komentarus. Tiesiog reikia stengtis, kad žodžiai mažiau žeistų ir liūdintų. Reikia išmokti neimti visko į širdį.

Elgtis kaip auka. Įsivaizdavimas, kad nieko neįmanoma pakeisti, nuveda į aklavietę, iš kurios išėjimo nėra. Reikia nustoti skųstis, nevaidinti aukos ir ilgainiui atsiras daugiau jėgų, energijos gyventi taip, kaip norisi.

Slėpti skausmą ir netektis. Vienas svarbiausių dalykų gyvenime – išmokti paleisti pyktį, kaltę, meilę, netektis ir kt. Tai padaryti nėra lengva – tarsi kažkas viduje neleidžia atsikratyti senų nuoskaudų ir prisiminimų. Tačiau tai išlaisvina iš praeities, kankinančių minčių ir leidžia gyventi toliau.

Įkyrios neigiamos mintys. Labai sunku būti tarp žmonių, kurie nuolatos kalba apie baisius dalykus, kurie nutiko ar dar tik nutiks jiems, apie kančią, kurią patyrė ir gyvenimo neteisybę. Šie žmonės nė nemėgina įžvelgti nieko pozityvaus. Toks elgesys dar labiau kankina, todėl jie patenka tarsi į uždarą ratą. Norėdami iš jo ištrūkti, jie turėtų kasdien pabandyti rasti nors vieną dalyką, kuris yra teigiamas ir kelia nuotaiką.

 Nemokėjimas kontroliuoti savęs. Tokių žmonių apstu. Jie pratrūksta iš pykčio parduotuvėje, kad reikia stovėti ilgą eilę; ašaroja dėl menkiausios klaidos darbe ir t. t. Šiems žmonėms reikėtų suvokti savo vidinio pykčio priežastis (paprastai jos būna daug didesnės nei atrodo iš pirmo žvilgsnio) ir sužinoti, kaip jas galima sumažinti.

Susidaryti paviršutinišką nuomonę apie kitus. Žmonės – sudėtingos būtybės, todėl niekada nereikia susidaryti įspūdžio iš pirmo žvilgsnio. Jie parodo tai, ką nori parodyti, arba elgiasi vienaip, nes pateko į stresines situacijas.

 Žiaurumas (empatijos ir užuojautos stoka). Regis, tokių žmonių yra ant kiekvieno kampo. Šie žmonės dažniausiai linkę slėptis po anonimų kauke ir rašyti piktus komentarus internete. Jie turėtų atrasti savyje bent kruopelę užuojautos ir pasistengti suprasti, kad jie, kaip ir visi kiti, gyvena viename pasaulyje, todėl turi būti pakantesni vieni kitiems.

 Apgaudinėti ir nepaisyti moralės normų. Apgaulė – tai ne klaida ar pasiteisinimas. Ji skaudina žmones. Reikia būti sąžiningiems pirmiausiai sau patiems.

 Slėpti tiesą. Nesvarbu, kiek metų turi, kokios rasės, lyties ir seksualinės pakraipos yra, kiekvienas žmogus yra nuostabus. Nereikia slėpti to, koks esi, ar bandyti tai pakeisti. Laimingi žmonės to nedaro.

 Nuolatos norėti, kad kas nors pripažintų, patvirtintų. Žmonės, kurie nori, kad juos nuolatos, kažkas įvertintų, pagirtų, labai vargina. Ilgainiui su tokiais asmenimis niekas nebenori palaikyti ryšių. Be to, ne nuo kitų įvertinimų priklauso kito žmogaus vertė, o tik nuo jo paties.

 Būti atkakliu perfekcionistu. Pasaulis yra nuostabus, nes nėra tobulas. Kodėl norime mes būti tobuli? Tai paprasčiausiai prieštarauja pagrindiniams visatos dėsniams.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://priekavos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.06.2019 laikas 21:22 Receptai – Patiekalai Tai įspūdinga! Patys skaniausi pyragaičiai, kuriuos bandžiau

Pabandykite pasigaminti – jūs nepasigailėsite! Jūsų šeima juos dievins! Skanaus!

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:11 Receptai – Patiekalai Oriniai varškėčiai su grietine orkaitėje: tiesiog stebuklingas skonis!

Sumaišome varškę su vanilinu, cukrumi ir kiaušiniais. Paskui dedame manus, grietinę ir kepimo miltelius. Viską permaišome iki vienalytės masės. Dedame tešlą į formeles ir kepame 180-200 laipsnių temperatūroje pusę valandos. Ata...

Skaityti daugiau

09.08.2019 laikas 21:59 Receptai – Patiekalai Klasikinio minkšto sūrio sūryme receptas namuose

Rekomenduojame paruošti klasikinį minkštą sūrį sūryme, kurį paskui galima panaudoti kuriant daržovių salotas, taip pat jis bus geras ingredientas rytiniam sumuštiniui. Paskrudinkite skrebutį ir mėgaukitės!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau