Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Spalio » 19

Kodėl ryte reikia gerti vandens su citrina: 8 teigiami efektai

Ryte gerti vandens su citrina - malonus būdas po nakties miego organizme atstatyti skysčių balansą. Ryte naudinga išgerti ir paprasto vandens, tačiau, jei į jį įpilsite šviežiai išspaustų citrinos sulčių, tai organizmą gausiau aprūpinsite vitaminais ir naudingomis mineralinėmis medžiagomis. Vanduo ne tik taps skanesnis, bet ir dėl įvairių priežasčių naudingesnis. Norėdami pasiekti maksimalų poveikį, į stiklinę turite išspausti ne mažiau nei 1 citrinos skiltelės sulčių ir šio vandens gerti reguliariai.

1. Imuninės sistemos stiprinimas

Citrinos yra labiausiai žinomos todėl, kad jose gausu vitamino C (askorbino rūgšties). Vitaminas C padeda malšinti uždegiminius procesus, organizmui padeda geriau įsisavinti geležį, o dėl šių savybių mus apsaugo nuo įvairių grėsmių sveikatai.

Be to, citrinose yra saponinų, kurie naikina žalinguosius mikrobus, todėl apsaugo ir padeda gydyti peršalimo ligas.

Jei sergate peršalimo ligomis ar gripu, tai citrinos padės gaminti daugiau viršutinius kvėpavimo takus, bronchus ir plaučius valančių gleivių.

2. Virškinamojo trakto gerinimas

Jei dažnai užkietėja viduriai, tai vanduo su citrina natūraliai laisvins vidurius. Verta atminti, kad citrinų cheminė sudėtis yra analogiška seilių ir druskos rūgšties, kurios yra virškinamajame trakte, sudėčiai. Dėl šių savybių citrinos skatina gausesnį tulžies sulčių, kurios reikalingos virškinamajam traktui, išsiskyrimą.

Citrinose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurios virškinamajame trakte neutralizuoja toksinus ir juos pašalina iš organizmo.

3. Gerina pH balansą

Iš pirmo žvilgsnio atrodo keista, kad rūgščios citrinos sultys žmogaus organizme turi šarminį poveikį, tačiau jose yra palyginti silpnas rūgšties tirpalas, todėl medžiagų apykaitos procesuose citrinos praranda savo rūgštingumą. Citrinose esančios mineralinės medžiagos kraujui turi šarminio poveikio. Verta atminti, kad susirgus pH balansas žmogaus organizme pakinta, todėl stiklinę vandens su citrinos sultimis galima vertinti kaip profilaktinę priemonę, pavyzdžiui, dantis apsaugant nuo ėduonies. Tyrimais nustatyta, kad citrinos sultys žmogaus organizme mažina sergančiųjų podagra organizme šlapimo rūgšties lygį, kuri sukelia uždegiminius procesus ir skausmus.

gėrimai, citrinos, vanduo, sveikatos patarimai

4. Maistinėmis medžiagomis aprūpina odą

Rytinė stiklinė vandens su citrinos sultimis - populiari gydymo priemonė tiems, kurių oda gausiai išberta spuogais, padengta tamsiomis dėmėmis ir t.t. Vitaminas C, kaip ir kiti antioksidantai, balina odos dėmes ir kovoja su žalingaisiais laisvaisiais radikalais. Šarminės citrinos savybės padeda naikinti spuogus sukeliančias žalingąsias bakterijas. Citrinų dėka dėmės ir randai tampa mažiau pastebimi. Citrinose esantis vitaminas E skatina kolagenų, kurie švarina ir gražina odą, gamybą. Vanduo su citrina žmogaus organizme saikingai padidina skysčių kiekį, todėl oda atrodo šviežesnė, drėgnesnė, stangresnė ir jaunesnė.

5. Hidratacija

Blogai, kai organizme yra pernelyg daug skysčių, bet lygiai taip pat blogai, kai jų trūksta. Geriausia priemonė organizme papildyti skysčių atsargas (ypač po ilgalaikio miego) - vanduo, tačiau vanduo su citrinos sultimis organizmą dienos pradžioje aprūpina reikiamais elektrolitais. Be to, vanduo su citrinos sultimis - skanesnis, todėl jo norisi gerti daugiau.

6. Organizmo valymas

Vanduo su citrinos sultimis efektyviai valo kepenis. Citrinos rūgštis padeda iš organizmo pašalinti toksines medžiagas, skatina gausesnę enzimų, kurie efektyviai valo kepenis, gamybą. Vanduo su citrinos sultimis pasižymi dar viena naudinga organizmą padedančia valyti savybe - ji skatina gausesnį šlapimo išsiskyrimą bei nuo įvairių infekcinių ligų apsaugo šlapimo pūslę bei šlapimtakius.

7. Padeda mažinti svorį

Ryte išgerta stiklinė vandens su citrinos sultimis padeda mažinti svorį, organizme pagreitina medžiagų apykaitą. Be to, citrinose esantys polifenoliniai antioksidantai neleidžia sparčiai augti svoriui žmonėms, kurie gausiai valgo riebaus maisto. Vanduo su citrina kraujyje taip pat mažina cukraus lygį. Svarbu, kad citrinos skaidulose gausu pektinų, kurie slopina alkio jausmą ir mažina potraukį nesveikam maistui.

8. Gaivus kvėpavimas

Citrinos sugeba numalšinti nemalonius kvapus ir juos neutralizuoja. Perdžiūvusioje burnoje gausu nemalonų kvapą sukeliančių bakterijų. Ryte, skatindami gausesnį seilių išsiskyrimą, gerkite vandens su citrinos sultimis ir kvėpavimas taps žymiai gaivesnis.

Vitaminas C pagerina virškinamojo trakto darbą. Jei ryte, prieš pusryčius, išgersite stiklinę vandens su citrinos sultimis, o po jų dar vieną stiklinę, kvėpavimas taps gaivus.

gėrimai, citrinos, vanduo, sveikatos patarimai

KAIP PAGERINTI VANDENĮ CITRINOS SULTIMIS?

Jei norite, kad vanduo su citrinos sultimis būtų dar naudingesnis, jį galite pagerinti įvairiomis priemonėmis.

• Ruošdami vandenį su citrinos sultimis, jų negailėkite. Į 250 ml vandens patariama supilti pusės išspaustos citrinos sulčių.

• Citrinos sultis galite supilstyti į ledo formeles ir jas užšaldyti. Tada paruošite patogius naudojimui citrinos sulčių ledo kubelius.

• Jei kubelį citrinos sulčių įmesite į puodelį virinto vandens, paruošite tinkamos temperatūros vandens su citrinos sultimis.

Papildomi produktai vandeniui su citrinos sultimis

Vandenį su citrinos sultimis galima papildomai paskaninti įvairiais produktais:

  • šviežiomis mėtomis;
  • šviežiais bazilikais;
  • klevų sirupu ar medumi;
  • cinamonu;
  • ciberžole;
  • raudonaisiais aitriaisiais (čili) pipirais;
  • šviežiu imbieru;
  • kitais citrusiniais vaisiais;
  • agurkais.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.06.2019 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Labai skanūs Žagarėliai
Gaminame. Žagarėliai Į dubenį mušame kiaušinį, suplakame, pilame kefyrą, dedame grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dalimis sijojame į dubenį ir maišome, kol bus galima min...

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 20:03 Receptai – Patiekalai Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų!
Pabandykite pasigaminti patys! Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų! Skanaus!

Skaityti daugiau

21.09.2018 laikas 09:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas

Batams nutrynus kojas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas, kojų nutrynimas, receptai kojoms, nutrintos, kojos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau