Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Spalio » 21

Izraelyje atliktas tyrimas kelia abejonių dėl COVID-19 vakcinos veiksmingumo ir atskleidžia stulbinantį vakcinų daromos žalos laipsnį

(Paranormal) Neseniai Izraelyje atliktame tyrime apie Wuhan koronaviruso (COVID-19) vakcinos veiksmingumą teigiama, kad šios injekcijos daro daugiau žalos nei naudos.

Praėjusį mėnesį medicinos žurnale "Eurosurveillance" paskelbtame tyrime išsamiai aprašomas hospitalinis SARS-CoV-2 protrūkis Izraelio Meiro medicinos centre. Nozokominis (Nosocomial) reiškia, kad protrūkis kilo ligoninėje.

Jis prasidėjo, kai visiškai paskiepytam dializuojamam ligoninės pacientui buvo nustatytas teigiamas viruso testas. Kilus protrūkiui, pacientas užkrėtė 42 iš 248 sąlytį turėjusių žmonių. Iš 42 asmenų, kurių COVID-19 testas buvo teigiamas, visi, išskyrus tris, buvo visiškai paskiepyti.

Dvidešimt trys iš užsikrėtusiųjų buvo pacientai, o 19 - ligoninės darbuotojai. Labiausiai nukentėjo visiškai paskiepyti pacientai: penki iš jų mirė, o devyni sirgo sunkiomis ligomis. Verta paminėti, kad dviem iš trijų neskiepytų pacientų pasireiškė tik lengvi simptomai.

Tyrimo autoriai išreiškė susirūpinimą dėl savo išvadų, teigdami, kad jos "kvestionuoja prielaidą, jog didelės visuotinės vakcinacijos apimtys užtikrins bandos imunitetą ir užkirs kelią COVID-19 protrūkiams".

Jie priduria: "Čia aprašomo protrūkio metu buvo paskiepyta 96,2 proc. sąlytį patyrusių gyventojų. Infekcija greitai progresavo (daugeliui atvejų simptomai pasireiškė per dvi dienas nuo užsikrėtimo), o viruso krūvis buvo didelis."

Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) iš tikrųjų patvirtino Izraelio tyrimą, teigdamas, kad COVID vakcinos ir stiprinamosios vakcinos negali visiškai apsaugoti žmogaus nuo užsikrėtimo šiuo virusu. Žmonės, turintys natūralų imunitetą virusui - tie, kurie pasveiko nuo COVID-19 - atrodo labiau apsaugoti nei visiškai paskiepyti asmenys.

Vakcina niekaip nesumažina COVID-19 perdavimo

Neurologas daktaras Maiklas Segalas (Michael Segal) paaiškino, kodėl žmonės, paskiepyti nuo COVID-19, vis dar dažnai užsikrečia ir platina ligą.

M. Segalas "Wall Street Journal" paskelbtame straipsnyje rašė, kad vakcinos tik stimuliuoja vidinį imunitetą, bet nieko nesprendžia. Vidinis imunitetas apsaugo organizmo vidų, o gleivinių imunitetas suteikia pirmąją gynybos liniją, apsaugodamas nosį ir burną, ir taip pat sumažina plitimą kitiems.

Jis teigė, kad visos COVID-19 vakcinos "iš esmės neveiksmingai skatina tam tikros formos antikūnų, vadinamų imunoglobulinu A (IgA), išsiskyrimą į nosį, kuris atsiranda po faktinio užsikrėtimo virusu".

Tuo tarpu tie, kurie užsikrėtė šia liga ir pasveiko, turi ir gleivinės, ir vidinį imunitetą. Dėl šios priežasties kai kurie ekspertai dabar rekomenduoja leisti virusui cirkuliuoti visoje populiacijoje, imantis atsargumo priemonių pažeidžiamiems asmenims.

"Mes tikrai negalime daryti nieko kito, kaip tik leisti virusui plisti, kad gyventojai įgytų bandos imunitetą", - sakė Islandijos sveikatos direktorato vyriausiasis epidemiologas Porolfuras Gudnasonas (Porolfur Gudnason). "Turime stengtis skiepyti ir geriau apsaugoti tuos, kurie yra pažeidžiami, bet leiskite mums toleruoti infekciją. Dabar skiepyti visus trečiąja doze nėra prioritetas".

Kai kurie klausia, ar dabar pasigauti COVID-19 yra geriau nei daugiau vakcinų. (Susiję: 95 proc. sunkių ligonių Izraelio ligoninėse yra paskiepyti, perspėja gydytojas).

"Jei tikrai persirgote infekcija, galite turėti geresnį imunitetą bet kokiems naujiems atsiradusiems variantams, nes turėsite imunitetą ne tik smaigaliui [baltymui], - sakė Edinburgo universiteto imunologė Eleonora Riley (Eleanor Riley). "Galime ilgam įsikasti į duobę, jei manysime, kad galime išvengti COVID tik kasmet stiprindami imunitetą."

Pasveikę COVID-19 pacientai išlaiko platų ir ilgalaikį imunitetą

Daugelio tyrimų metu nustatyta, kad dauguma žmonių, pasveikusių nuo COVID-19, išlaiko platų ir ilgalaikį imunitetą šiai ligai.

Žmonėms pasveikus po užsikrėtimo virusu, imuninė sistema išsaugo atmintį apie jį. Organizme cirkuliuojančios imuninės ląstelės ir baltymai gali atpažinti ir sunaikinti patogeną, jei su juo susiduriama dar kartą, taip apsaugodami nuo ligos ir sumažindami ligos sunkumą.

Emorio universiteto tyrime, paskelbtame žurnale "Cell Reports Medicine", nustatyta, kad dauguma pasveikusių pacientų stiprų ir platų imuninį atsaką į virusą išlaikė bent 250 dienų trukmės tyrimą.

Tyrime dalyvavo 254 COVID-19 pacientai nuo 18 iki 82 metų amžiaus, kurie nuo praėjusių metų balandžio mėnesio daugiau kaip aštuonis mėnesius įvairiais laikotarpiais teikė kraujo mėginius. Apie 71 proc. pacientų sirgo lengva liga, 24 proc. sirgo vidutinio sunkumo liga ir 5 proc. sirgo sunkia liga.

Kitame tyrime, kuris buvo paskelbtas sausio 6 d. žurnale "Science", buvo analizuojamos beveik 200 žmonių imuninės ląstelės ir antikūnai, kurie buvo užsikrėtę SARS-CoV-2 ir pasveiko.

Praėjus mėnesiui nuo simptomų pasireiškimo, antikūnų prieš SARS-CoV-2 baltymą smaigalį rasta 98 proc. dalyvių. Antikūnų skaičius tarp asmenų labai skyrėsi, tačiau laikui bėgant jų kiekis išliko gana stabilus, o praėjus šešiems-aštuoniems mėnesiams po užsikrėtimo tik nežymiai sumažėjo.

Daugiau naujienų ir informacijos, susijusios su vakcinomis nuo koronaviruso, sekite Immunization.news.

Šaltiniai:

NaturalHealth365.com

WSJ.com

NIH.gov

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.06.2019 laikas 09:57 Receptai – Patiekalai Gardžių kokosinių sausainių receptas
Gardžių kokosinių sausainių receptas. Pasigaminkime kokosinius sausainukus namuose. Skanaus!

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:42 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai klausos gerinimo gydymui
Klausos gerinimas liaudies medicinoje, klausos gerinimas, klausa, receptai klausai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

24.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Bandelės iš vaikystės! Tas pats skonis ir kvapas!

Būtent tokias bandeles gamino mano močiutė. Magiškas kvapas buvo... Net ir dabar jaučiu jį, per nuotrauką ... Sudėkite bandeles su varške ant kepimo skardos, sutepkite tryniu, kurį pasilikome ir kepame orkaitėje, kuri yra įkait...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau