Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Spalio » 26

Švedijoje ir Jungtinėje Karalystėje nuo COVID dažniausiai miršta visiškai paskiepyti asmenys

(Paranormal) Vyriausybės duomenimis, visiškai paskiepyti asmenys sudarė didžiąją daugumą praėjusį mėnesį Švedijoje ir Jungtinėje Karalystėje mirusių nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19) atvejų. Tai atitinka proveržio atvejų ir mirčių skaičiaus augimą Vakarų šalyse.

Švedijos visuomenės sveikatos agentūra anksčiau pranešė, kad iš 130 COVID-19 mirusiųjų rugsėjo 1-24 d. 70 proc. yra visiškai paskiepyti.

Galimos mirčių skaičiaus didėjimo priežastys yra laikui bėgant mažėjantis vakcinos veiksmingumas, apribojimų sušvelninimas ir delta padermės protrūkis.

Švedijoje susirgimų skaičius sumažėjo po to, kai birželio pradžioje sveikatos apsaugos pareigūnai sumažino apribojimus, o liepos ir rugpjūčio mėnesiais šalyje nebuvo užregistruota nė vieno mirties atvejo. Tačiau rugsėjo viduryje, kai beveik 75 proc. vyresnių nei 16 metų švedų buvo visiškai paskiepyti, mirčių skaičius ėmė augti.

Pastaruoju metu išaugęs užsikrėtimo atvejų skaičius taip pat lėmė didžiausią nuo vasario mėn. senjorų globos namų gyventojų susirgimų skaičių.

Tačiau Švedijos valdžios institucijų paskelbtas naujas tyrimų protokolas gali sumažinti proveržio atvejų skaičių ateityje. Praėjus vos kelioms dienoms po to, kai agentūra pranešė apie mirčių po skiepų šuolį, Švedijos sveikatos agentūra paskelbė, kad visiškai paskiepytiems asmenims, kuriems pasireiškė ligos simptomai, nebus taikomi tyrimų reikalavimai.

Jungtinėje Karalystėje buvo užfiksuoti panašūs proveržio atvejai. Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos agentūros (UKHSA) ataskaitoje pažymima, kad dauguma mirčių nuo COVID-19 Didžiojoje Britanijoje taip pat buvo tarp visiškai paskiepytų asmenų, kaip ir hospitalizacijų.

Nuo rugsėjo 6 d. iki spalio 3 d. 70 proc. mirtinų COVID atvejų įvyko tarp visiškai paskiepytų asmenų. Per 28 dienas nuo teigiamo testo buvo užregistruotas 2281 mirties atvejis tarp paskiepytų asmenų, palyginti su 611 mirties atvejų tarp neskiepytų asmenų.

Nuo rugpjūčio mėn. mirčių nuo COVID-19 tarp visiškai paskiepytų asmenų smarkiai padaugėjo. Pranešimai parodė, kad nuo rugpjūčio 9 d. iki rugsėjo 5 d. tarp neskiepytų gyventojų buvo užregistruota 600 mirčių nuo COVID-19, o tarp visiškai paskiepytų - 1 659 mirtys.

Naujausi duomenys taip pat parodė, kad skiepyti pacientai sudarė didžiąją dalį hospitalizuotų dėl COVID-19. Nuo rugsėjo 6 d. iki spalio 3 d. buvo hospitalizuota 3 910 paskiepytų pacientų, palyginti su 2 400 neskiepytų pacientų.

Protrūkių atvejų skaičiaus didėjimas Jungtinėje Karalystėje atspindi tendencijas kitose didelio skiepijimo lygio šalyse, įskaitant Jungtines Amerikos Valstijas. Gynybos departamento pristatyme nustatyta, kad apie 60 proc. pagyvenusių Medicare pacientų, hospitalizuotų dėl COVID-19 iki rugpjūčio 7 d., buvo "visiškai paskiepyti".

Vermontas pranešė, kad visiškai paskiepyti asmenys sudaro 76 proc. mirčių nuo koronaviruso, o Merilandas pranešė, kad daugiau kaip 40 proc. neseniai valstijoje mirusių nuo viruso pacientų buvo visiškai paskiepyti.

Vieši duomenys taip pat parodė, kad daugelis kitų šalių šiuo metu kovoja su COVID-19 proveržio atvejais, įskaitant Australiją, kur 36 iš 49 slaugos namų gyventojų, mirusių nuo viruso, buvo visiškai paskiepyti. (Susiję: Kaip CDC manipuliavo duomenimis, kad sukurtų pasakojimą apie "nevakcinuotų asmenų pandemiją").

Proveržio atvejai pasitaiko dėl įvairių priežasčių

Pirmasis juodaodis JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas (Colin Powell) neseniai mirė nuo COVID-19 komplikacijų, nors buvo visiškai paskiepytas. Toks pat likimas ištiko ir apie 7 000 amerikiečių. Tačiau gydytojai vis dar teigia, kad visiškai paskiepytų asmenų mirtis išlieka reta, nes jie ir toliau ragina žmones skiepytis COVID-19 vakcina.

Infekcinių ligų specialistas ir medicinos mikrobiologas Donas Vinhas (Don Vinh) teigė, kad lūžio atvejai pasitaiko dėl įvairių priežasčių. Delta variantas yra labiau užkrečiamas nei ankstesni viruso variantai, ir tai gali būti kai kurių mirčių priežastis. Imunitetas po skiepijimo taip pat gali silpnėti laikui bėgant. O kai kurių žmonių imuninė sistema paprasčiausiai nėra pakankamai stipri.

"Yra grupė žmonių, kurie serga arba yra gydomi nuo ligų, kurios pažeidžia jų imuninę sistemą ir neleidžia jiems net tinkamai reaguoti į vakciną", - sakė Vinh, dirbanti McGill universiteto Sveikatos centre.

Pavyzdžiui, vyresnio amžiaus žmonės gali silpniau reaguoti į vakciną. Memorialo universiteto virusologijos ir imunologijos profesorius Rodas Raselas (Rod Russell) sakė, kad vyresnio amžiaus žmonės kelia susirūpinimą. "Dabar pripažįstame, kad antikūnų lygis mažėja. Ir tada vyresnio amžiaus žmonėms yra tikimybė, kad jie gali būti nepajėgūs kovoti su infekcija, jei ja užsikrės".

Remiantis Ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenimis, 85 proc. visiškai paskiepytų amerikiečių, mirusių nuo COVID-19, buvo 65 metų ar vyresni.

Daugiau skaitykite svetainėje Pandemic.news, arba prenumeruokite paranormal.lt naujienas, kad gautumėte pirmi naujienas prisijunkite prie Telegram.

Šaltiniai:

LifeSiteNews.com

RioTimesOnline.com

GlobalNews.ca

CDC.gov

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.07.2019 laikas 12:35 Receptai – Patiekalai Stulbinančios spurgos iš stebuklingos tešlos! Minkštos, lengvos ir beprotiškai skanios!
Gaminame namuose. Spurgų receptas. Išsamią informacija apie paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše.

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 19:34 Receptai – Patiekalai Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
Sviestą kaitinkite puode, kol ištirps. Suberkite cukrų, kakavos miltelius, supilkite pieną. Viską išmaišykite ir pakaitinkite minutę laiko. Puodą nukelkite nuo kaitlentės. Į dubenį suberkite smulkintą šokoladą ir ant jo užpilkite ...

Skaityti daugiau

26.10.2019 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Labai Skanūs Sausainiai Iš Varškės

Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau