Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Lapkričio » 7

Sveikatos patarimai nuo inkstų ligos

Ligos bijo spanguolių

Inkstų ligos bijo spanguolių. Taip sakau, nes spanguolių poveikį nesveikuojantiems inkstams patikrinau pati. Todėl, kai tik atsiranda spanguolių, pradedu stiprinti inkstus. Spanguolės veikia minkštai, jomis galima gydytis nuolat, šalutinių poveikių nėra. Prieš kelerius metus man patarė inkstus stiprinti spanguolėmis, o aš tada kaip tik gulėjau ligoninėje dėl pielonefrito. Gydymas - labai paprastas.

1 valgomąjį šaukštą sutrintų spanguolių uogų termose užpilti stikline verdančio vandens, palaikyti 2 valandas. Antpilą gerti po pusę stiklinės (galima ir po stiklinę) 4-5 kartus per dieną. Jei yra galimybė ir nėra kontraindikacijų (padidėjęs rūgštingumas, alergija), galima valgyti šviežias spanguoles be apribojimų, sergant bet kokiomis inkstų ligomis. Vietoje cukraus į antpilą dėti medaus - inkstams tai tik į naudą. Pastebėjau: kai tik pradedu vartoti spanguoles, inkstai greitai išsivalo, atsiranda lengvumas, pradingsta skausmai. Laikui bėgant, skausmai praeina visai. Rekomenduoju visiems, ir ne tik sergantiems: jei turite galimybę valgyti spanguoles, būtinai tai ir darykite. Sustiprinsite savo sveikatą.

inkstai, spanguolės, liaudies medicina, maistas

Gydytis reikia laiku

Praeitų metų žiemą persišaldžiau inkstus. Anksčiau niekada nepastebėjau jokių ligos požymių, apskritai sveikata niekada nesiskundžiau. O čia su vyru pradėjome statyti namo priestatą, aš, matyt, ir persistengiau, padėdama jam. Pas mus kaime nelabai priimta vaikštinėti pas daktarus, gydomės liaudiškomis priemonėmis. Vartojau žolelių nuovirą: reikia sumaišyti po valgomąjį šaukštą arbatinių inkstažolių, kraujažolių, miškinių žemuogių lapų, pusantro valgomojo šaukšto lakišių ir tris valgomuosius šaukštus medetkų žiedų. Vieną valgomąjį šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, vandens vonelėje laikyti 15 minučių, paskui nukošti. Tris kartus per dieną prieš valgį vartoti po tris valgomuosius šaukštus. Gydytis maždaug tris savaites, kol praeis ligos požymiai.

Mūsų vietinės žolininkės patarimu, gydžiausi tomis žolelėmis iškart, kai tik pasijutau blogai. Jau praėjo beveik metai, o daugiau savo inkstais nebesiskundžiau. Jai neignoruoti signalų, kuriuos siunčia mūsų organizmas ir iškart imtis gydymo, galima greitai išsigydyti, tik nereikia tikėtis, kad viskas «praeis savaime».

Maistas inkstams

Neseniai man diagnozuotas lėtinis pielonefritas. Gydytojas pasakė, kad inkstų nepakankamumo kol kas dar nėra, bet, jei nepradėsiu gydytis, tai ateityje gali būti problemų. Man išrašė šlapimo išsiskyrimą skatinančių ir dar kažkokių tablečių. Dar gydytojas pasakė, kad svarbu atkreipti dėmesį į dietą. Rimtai sunerimau - ir taip pinigų trūksta, o čia dar reikia kažkokius specialius produktus pirkti.

Tačiau paaiškėjo, kad nieko ypatingo mano dietai nereikia. Reikėjo tik šiek tiek kitaip ruošti maistą, atsisakyti mano inkstams netinkančių produktų ir riboti druskos kiekį.

Kai paūmėja inkstų ligos, rekomenduojama nevalgyti mėsos ir mėsos sultinių, nes tai apkrauna ir taip vargstančius inkstus. Aš mėgstu daržoves, bet ir į jų paruošimą reikia atkreipti ypatingą dėmesį. Jų negalima ruošti kartu su svogūnais ar česnakais, negalima valgyti rūgštynių, špinatų, ridikėlių ir ridikų, tai yra visko aštraus ir kartaus. Stengiausi valgyti mažiau kepto maisto, kad mažiau dirgintų inkstus. Daugiausia viriau ir troškinau vandenyje bulves, ropes, morkas, kartais kopūstus, dėjau žalumynų - petražolių, krapų ir truputį salierų.

Vietoje įprastų sriubų viriau ir iki šiol verdu daržovių nuovirus, vegetariškus barščius, į kuriuos, be daržovių, dar dedu kruopų-truputį ryžių, perlinių kruopų. Išeina gana sotūs nuovirai. Tokios vegetarinės sriubos, barščiai ir kopūstienės puikiai aprūpina mane mikroelementais, kurie labai reikalingi pakenktiems inkstams. Sriubas pagardinu grietine ar trupučiu augalinio aliejaus.

Parduotuvėje radau saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį, man tai buvo tiktas atradimas, nes vienas alyvuogių aliejus vis dėlto brangokas.

Pieną ir pieno produktus galima vartoti nedideliais kiekiais, todėl prieš miegą išgeriu stiklinaitę bifidokefyro ar jogurto. Juodosios arbatos beveik visai atsisakiau, nors galima gerti nestiprią. Aš reguliariai vartoju kursais šlapimo išsiskyrimą skatinančius vaistus, todėl tuo laiku paprastai geriu žolelių arbatas (tuo laiku stengiuosi valgyti kuo daugiau daržovių ir vaisių, nes šlapimo išsiskyrimą skatinantys preparatai ir žolelės išplauna iš organizmo kalį). Kitu metu labai mėgstu gerti kavą iš cikorijų, rugių ir kitų grūdinių kultūrų.

Inkstai problemų nekelia, bet gydytojų klausau ir vykdau visas rekomendacijas. Net ir dieta netapo tokia jau didele problema man.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.09.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Svečiai džiaugiasi, kad taip skanu. Bulvinė dešra. Nors kiekvieną dieną duokite

Užburia iš karto! Pasigaminkime namuose skanų patiekalą. Atrodo tikrai įspūdingai, net norisi valgyti ir valgyti...

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai plaukų priežiūrai

Plaukų priežiūra liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai plaukų priežiūrai, receptai plaukams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 18:11 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai dermatito gydymui

Dermatitas liaudies medicinoje, dermatitas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau