Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2021 » Gruodžio » 6

NSO povandeninio branduolinio sprogimo epicentre 1958 m.

1958 m. gegužės 16 d. Enivetoko atole (Maršalo salos) Ramiajame vandenyne įvyko povandeninis atominis sprogimas. Bandymo kodinis pavadinimas - "Wahoo", o užtaisas - 9 kilotonų taktinė atominė bomba "Mark 7" 150 m gylyje.

Prieš pat sprogimą kadre pasirodo neatpažintas objektas, kuris užfiksuojamas sprogimo epicentre. Apie šį bandymą, kodiniu pavadinimu "Wahoo", nėra duomenų, kad virš sprogimo epicentro būtų naudojami orlaiviai ar bepiločiai orlaiviai.

Testo aprašymas:

1958 m. gegužės 16 d. Praėjus sekundei po sprogimo susidarė kupolas, kuris per septynias sekundes pasiekė 260 m aukštį. Bendra kupolo forma priminė kūgį, kurio šonai buvo pasvirę 45 laipsnių kampu. Po šešių sekundžių pro kupolą į visas puses išsiveržė dūmai. Vertikalus pliūpsnis kilo iki 12 sekundžių po detonacijos, o šoniniai pliūpsniai judėjo 20 sekundžių, kol sustojo.

20 sekundžių atkarpoje kupolo skersmuo buvo maždaug 3 800 pėdų (1 200 m). Bazinė banga per 1,7 sekundės pasiekė 8000 pėdų (2400 m) spindulį pavėjui. Vėjo krypties šuolis siekė 21 mazgą (24 mph; 39 km/h), pučiant 15 mazgų (17 mph; 28 km/h) vėjui.

Kai kupolas ir pagrindinė banga išsisklaidė, nuo vandens paviršiaus į daugiau nei 6 000 pėdų (1 800 m) aukštį išsiplėtė putota dėmė.

Branduolinis sprogimas buvo suprojektuotas taip, kad detonuotų 9 kilotonas trotilo (38 TJ). Visos iškritos liko numatytoje iškritų zonoje, o didžiausias jų kiekis buvo 0,030 R per valandą.

Originalus vaizdo įrašas

Į taikinio laivą, esantį 5900 jardų (3,4 mylios; 5,4 km) atstumu, smūginė banga smogė tiesiogiai, todėl visas laivas smarkiai vibravo ir drebėjo. 2 346 pėdų (715 m) aukštyje prisišvartavęs jūrų prekybos laivas "Moran" dėl smūginės bangos apgadintos pagrindinės ir pagalbinės įrangos nejudėjo, taip pat patyrė nedidelių korpuso pažeidimų. Praėjus valandai ir dešimčiai minučių po detonacijos, tiesiai virš sprogimo vietos paimtas penkių galonų vandens mėginys, kurio rodiklis buvo 5 R/val. Po valandos ir trisdešimt penkių minučių paieškos komanda nustatė 3,8 R/val.

NSO

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Nekeptas skanumėlis per 15 min.

Viskas labai paprasta, greita ir gardu. O ir prireiks vos 2 sudedamųjų dalių. Pažiūrėkite patys. Paprasta, ekonomiška, greita ir labai skanu. Saldainiai gaunasi neįkyriai saldaus skonio.

Skaityti daugiau

20.12.2017 laikas 16:10 Receptai – Patiekalai Trynių kaukė pleiskanojančiai, vystančiai odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trynys, Tamsaus medaus, Aliejaus, Citrinos sulčių, Avižinių miltų.

Skaityti daugiau

04.08.2019 laikas 17:42 Receptai – Patiekalai Čirviniai blynai

Maišome, iš pradžių šaukštu, po to plaktuvu. Čirvinių blynų tešla paruošta, kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje. Pagal šį receptą kepti čirviniai blynai saldoki, tad gali būti tiekiami tiesiog ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau