Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Dvasios, Vaiduokliai » 2021 » Gruodžio » 10

Niujorko namas, teisiškai pripažintas vaiduoklių gyvenamąja vieta

Šiame gražiame name XX amžiaus 8-ame dešimtmetyje vyko labai keisti įvykiai, pasireiškė poltergeistas, buvo matomi vaiduokliai, kurie gąsdino vaikus ir vaikščiojo po kambarius. tačiau svarbiausi įvykiai prasidėjo tada, kai buvo nuspręsta namą parduoti, o pirkėjas apie vaiduoklius nieko nežinojo.

Visa ši istorija prasidėjo 1973 metais, kai Helena Ekli kartu su vyru ir vaikais nusprendė persikelti gyventi į gražų Viktorijos epochos stiliaus namą Najako mieste Niujorko valstijoje.

Ankstesnė namo istorija nebuvo kažkuo išskirtinė. Tai buvo 3 aukštų pastatas, kuriame įrengti 5 miegamieji kambariai. Namas stovėjo šalia krantinės ir buvo nudažytas švelniai melsva spalva.

Iš pradžių Ekli šeima gyveno visiškai ramiai, tačiau po kurio laiko prasidėjo poltergeistas: ėmė judėti daiktai, savaime įsijungdavo ir išsijungdavo šviesa, buvo girdėti keisti garsai, grindų girgždėjimas, einant jomis nematomoms būtybėms.

Įdomu tai, kad ši nežinoma jėga, panašu, nebuvo priešiškai nusiteikusi Ekli šeimos atžvilgiu, netgi atvirkščiai, rodė savo draugiškumą, netgi dovanodavo nedideles dovanėles. Šios dovanėlės buvo maži vaikiški žiedai, monetos ar visokie mažmožiai, neaišku iš kur atsirandantys ir gana dažnai vėl dingstantys nežinia kur.

Vėliau poltergeistas tapo aktyvesnis, keletą naktų iš eilės vaikiška lovytė judėjo taip, tarsi ją kažkas stumdė visą naktį. Vieną dieną Helena Ekli dažė kambario lubas, kai netoliese pamatė vaiduoklį. Tai buvo vyras, apsirengęs Viktorijos epochos drabužiais. Jis tylėdamas atidžiai žiūrėjo į Heleną.

„Jis sėdėjo ore ir žiūrėjo, kaip svetainėje dažau lubas, siūbuodamas ir judėdamas pirmyn. Aš stovėjau ant 8 pėdų aukščio kopėtėlių. Aš paklausiau, ar jam patinka tai, ką mes darome name, ar patinka spalva. Jis tik nusišypsojo ir linktelėjo galva“, - pasakoja Helena.

Vėliau Helena name matė ir kitą vaiduoklį. Tai buvo vyras su Nepriklausomybės karo laikų leitenanto uniforma.

Keistenybes, vykstančias Ekli namuose, matė ne tik šeimos nariai, bet ir jų kaimynai, kurie, apimti smalsumo, kartais aplankydavo Ekli šeimą. Kartą pasisvečiuoti atvyko vyresnioji dukra Sintija su savo vyru. Ir štai kas nutiko:

„Sintija jau miegojo, o aš kol kas dar tik snaudžiau. Po to išgirdau, kaip sugirgždėjo miegamojo durys ir pasigirdo žingsniai. Mano nugara buvo atsukta į lovos kraštą. Netikėtai pajutau, kad lovos kraštas ties viduriu kažkiek nusileido žemyn ir kažkas prisiglaudė prie manęs. Aš tiesiog suakmenėjau!

Negalėjau nieko kalbėti ir vos galėjau pajudėti. Pavyko pakankamai pasukti kaklą, kad pamatyčiau moters figūrą su švelnia suknele. Man atrodė, kad moteris žiūri tiesiai į mane.

Maždaug po minutės ji išlipo iš lovos ir išėjo iš kambario. Kai atsigavau, ėmiau purtyti žmoną, kuri kietai miegojo, elgdamasis kaip mažylis, kuris ką tik susapnavo košmarą“, - pasakoja jaunas vyras.

Istorija apie namą su vaiduokliais Najake sudomino žurnalistus, netrukus straipsniai buvo pradėti spausdinti įvairiuose laikraščiuose ir žurnaluose, įskaitant „Reader’s Digest“. Po šių straipsnių namas tapo miesto įžymybe ir vieta, kurią galima aplankyti, norint pamatyti vaiduoklius.

poltergeistas, vaiduokliai

Suprantama, kad normaliai gyventi tokiomis sąlygomis nebuvo įmanoma, todėl Ekli šeima nusprendė parduoti namą. Helena sudarė sutartį su bendrove „Ellis Realty“, tačiau potencialiam pirkėjui Džefriui Stambovskiui apie vaiduoklius nieko neužsiminė, kol nebuvo sudaryta namo pirkimo-pardavimo sutartis 1989 metais.

Stambovskis buvo iš kito miesto, jis niekada negirdėjo apie tai, kas vyksta Ekli name, ir, savaime suprantama, net negalėjo įtarti, kad jam teks susidurti su vaiduokliais. Kai jis viską sužinojo, pateikė ieškinį, remdamasis tuo, kad buvo suklaidintas, taip pat tapo informacijos apie nekilnojamąjį turtą iškraipymo auka.

Stambovskis visą šį reikalą vadino „ektoplazmine apgavyste“ ir pareikalavo atšaukti pirkimo-pardavimo sutartį, taip pat kompensuoti nuostolius ir sugrąžinti jam pirminį 32 tūkstančių dolerių įnašą. Beje, sutartyje nurodyta namo pardavimo suma buvo 650 tūkstančių dolerių.

Ieškinį nagrinėjo Niujorko Aukščiausiojo teismo Apeliacinis skyrius, ir nuo pat pirmos dienos tai tapo tikru cirku žiniasklaidos priemonėse. Žurnalistai ypač aktyviai nušvietė šią bylą, naudodamiesi tuo, kad antraštė „Namas su vaiduokliais“ tikrai pritrauks skaitytojų dėmesį.

Stambovskio ieškinys buvo atmestas dėl vietinės doktrinos apie nuo-
savybės teisę ypatumų, tačiau vyras padavė apeliaciją. Tačiau vėl liko nieko nepešęs. Apeliacinis teismas pareiškė, kad „net pats kruopščiausias patikrinimas neleis nustatyti poltergeisto buvimo patalpose arba aptikti neigiamą nuosavybės reputaciją visuomenėje“.

Galutinis sprendimas rėmėsi tuo, kad valstija, nors to tiesiogiai nepareiškė, pripažįsta tikrų vaiduoklių egzistavimą. Teismas teisiškai pareiškė, kad namas yra „teisėta vaiduoklių buvimo vieta“, juo labiau, kad „apie vaiduoklių buvimą buvo pranešta tiek nacionalinėje spaudoje, tiek ir vietiniuose leidiniuose“.

poltergeistas, vaiduokliai

Šis sprendimas sulaukė kritikų komentarų. Vienas jų pasakė:

„Šiuo verdiktu Niujorko Aukščiausiasis teismas sukūrė pavojingą precedentą. Name prie Hudzono gyvena vaiduokliai. Dabar tai jau teisinis faktas“.

Formaliai Ekli namas pateko į juridinio termino, vadinamo „stigmatizuota nuosavybe“, veikimo apimtį. Šis terminas reiškia nuosavybę su niūria ar abejotina istorija, kuri įtakoja jos vertę be fizinės būsenos ir išorinio vaizdo. Tačiau šiuo atveju buvo nuspręsta, jog nesvarbu, ar name gyvena vaiduokliai, ar negyvena, nuosavybės savininkas potencialaus pirkėjo neprivalėjo informuoti apie vaiduoklius.

Taip Stambovskis ne tik negavo jokios kompensacijos, bet ir, kadangi neatvyko užbaigti sandorio, neteko pirminio įnašo.

Ši garsiai nuskambėjusi istorija nesutrukdė kitiems žmonėms įsigyti Ekli šeimos namą. Netrukus po teismo proceso pasipylė siūlymai įsigyti namą. O ši unikali byla, kuri plačiai žinoma kaip „Vaiduoklių medžiotojų sprendimas“, buvo atspausdinta sutarčių dėl nekilnojamojo turto teisės vadovėliuose ir gana dažnai minima JAV universitetų teisės fakultetuose.

Įdomu tai, kad naujieji namo savininkai nepranešė apie kokius paranormalius reiškinius. Beje, 2016 metų sausio 8 dieną namas buvo vėl parduotas - naujieji šeimininkai už jį sumokėjo 1,7 milijono dolerių.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.09.2018 laikas 08:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai lengvinantys atsikosėjimą
Atsikosėjimą lengvina liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai lengvinantys atsikosėjimą, atsikosėjimą lengvina, atsikosėjimas, atsikosėjimo gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

05.08.2019 laikas 13:01 Receptai – Patiekalai Varškėčiai be kiaušinių receptas
Turbūt visi vaikučiai mėgsta saldžius varškėčius. Bet ką ten vaikučiai, juos dievina net suaugę! Pradžiuginkite savo šeimą skaniais, sočiais, ir naudingais pusryčiais, paruošę aromatingus varškėčius be kiaušinių. Jie ir jums išeis...

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 08:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kraujavimo stabdymui
Kraujavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kraujavimo stabdymui, kraujavimas, receptai kraujavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau