Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Gruodžio » 11

Klinikinio tyrimo metu daugiau žmonių mirė po "Pfizer" COVID-19 vakcinos ir placebo

(Paranormal) Niekas negali teisingai teigti, kad klinikiniais tyrimais įrodyta, jog "Pfizer" vakcina nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19) gelbsti gyvybes. Nepaisant to, žmonės spaudžiami skiepytis šia vakcina grasinant karo lauko teismu, darbo praradimu, atsisakymu gydytis ir išstūmimu iš įprasto gyvenimo.

Lapkričio 8 d. Maisto ir vaistų administracija paskelbė ataskaitą, kurioje atnaujinti Pfizer mRNA pagrindu pagamintos COVID-19 vakcinos klinikinių tyrimų rezultatai. Tyrime dalyvavo apie 44 000 vyresnių nei 16 metų žmonių, kurie buvo vienodai suskirstyti į dvi grupes. Viena grupė gavo vakciną, kita - placebą.

Ataskaitos 23 puslapyje nurodyta, kad per visą tyrimo laikotarpį iš viso buvo 38 dalyvių mirtys: 21 vakcinuotos grupės ir 17 placebo grupės dalyvių. Kadangi mirčių skaičius skiepytųjų grupėje nebuvo reikšmingai mažesnis nei placebo grupėje (bet iš tikrųjų yra didesnis nei placebo grupėje), vakcina nepasitvirtino pagal mirtingumo dėl visų priežasčių standartą.

Mirtingumo dėl visų priežasčių standartas

Mirtingumas dėl visų priežasčių - tai mirčių dėl bet kokios priežasties skaičius tiek kontrolinėje, tiek gydomoje klinikinio tyrimo grupėse. Tai nėra pats patikimiausias klinikinis galutinis rodiklis vertinant medicininį gydymą, kuris turėtų sumažinti mirtingumą, nes jis yra objektyvus ir tinkamai atsižvelgia į nenumatytą poveikį, kuris gali atsverti numatomą gydymo naudą.

Nacionalinė mokslų akademija išleido leidinį, kuriame paaiškino visų priežasčių mirtingumo vertinimo pranašumą, pasitelkdama daug pamokų iš medicinos istorijos metraščių. Vienas iš šio leidinio autorių, garsus anesteziologas Džonas P. Bunkeris (John P. Bunker), teigė: "Tai, kas buvo padaryta, yra labai svarbu: B. Bunkeris (Bunkers Bunker), profesorius, kuris yra vienas iš svarbiausių mokslininkų, teigė: "Kai mirtingumas yra galutinis gydymo tikslas, tyrėjų ir visuomenės rizika yra ignoruojamas."

Statistinio reikšmingumo įrodymo našta tenka vakcinai, o ne placebui. Pagrindinė klinikinio tyrimo hipotezė buvo ta, kad vakcina išgelbės gyvybes, o kad hipotezė būtų patvirtinta, mirštamumas skiepytųjų grupėje turėjo būti reikšmingai mažesnis nei placebo grupėje - šiuo atveju taip neįvyko.

Šiuo metu nėra jokio mokslinio pagrindo laikytis hipotezės, kad "Pfizer COVID-19" vakcina gali išgelbėti gyvybę.

Tačiau yra ne tik skiepijimo, bet ir kitų priežasčių, dėl kurių mirtingumas nuo COVID vienoje visuomenėje gali būti didesnis nei kitoje, įskaitant gyventojų pasiskirstymą pagal amžių, skiepijimą ir net gydymo priemonių prieinamumą. Tačiau akivaizdžiausia problema yra gydytojo, kuris žino, ar pacientas buvo skiepytas nuo COVID, ar ne, šališkumo stiprinimas. Tarp kelių gretutinių ligų klinicistas gali būti labiau linkęs priskirti mirtį COVID, jei žino, kad pacientas neskiepytas.

Jei taip atsitiktų, tuomet populiacijose, kuriose yra didesnis skiepijimo lygis, gydytojai mažiau linkę priskirti mirties atvejus COVID nei gydytojai populiacijose, kuriose yra mažesnis skiepijimo lygis.

"Pfizer" vakcina COVID-19 vis dar yra eksperimentinė

Kadangi "Pfizer" vakcina COVID-19 nėra sėkmingai ištirta dėl visų mirties priežasčių, ji vis dar lieka eksperimentinė.

Nė vienas iš bandymų nebuvo skirtas nustatyti, ar sumažėjo kokių nors sunkių padarinių, pavyzdžiui, hospitalizacijų ir mirčių. Nors vakcinos vadinamos pandemijos sprendimu, klinikiniai tyrimai negalėjo įrodyti ir neįrodė, kad jos gali išgelbėti gyvybes. Nė viena iš tirtų vakcinų nebuvo pagrįsta konkrečiais įrodymais, kad jos gali nutraukti viruso perdavimą.

Iš dalies įtikinamų rezultatų trūkumo priežastis gali būti skaičius, nes daugumai žmonių, užsikrėtusių simptomine COVID-19 infekcija, pasireiškia tik lengvi simptomai, net ir atliekant tyrimus, kuriuose dalyvavo 30 000 ar daugiau pacientų.

"Hospitalizacijos ir mirtys nuo KOVID-19 tiesiog per retai pasitaiko tiriamoje populiacijoje, kad veiksminga vakcina galėtų įrodyti statistiškai reikšmingus skirtumus 30 000 žmonių tyrime. Tas pats pasakytina ir apie tai, ar ji gali išgelbėti gyvybes arba užkirsti kelią infekcijos plitimui. Tyrimai nėra skirti tam išsiaiškinti", - sakė pasaulinio sveikatos priežiūros žinių leidinio BMJ asocijuotas redaktorius Peteris Doshi.

Daugiau naujienų, susijusių su koronaviruso pandemija, skaitykite svetainėje Pandemic.news.

Šaltiniai:

LifeSiteNews.com

FDA.gov

BMJ.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.09.2018 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kirminų
Kirminai liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kirminų, kirminai, kirminų gydymas, receptai kirminams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

26.07.2018 laikas 20:56 Receptai – Patiekalai Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę?

Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę? Mišinys mažina ir naikina visceralinius riebalus.

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 19:27 Receptai – Patiekalai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau