Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Gruodžio » 11

Molekulinis biologas: COVID vakcinomis galimai sterilizuosime visą kartą

Žymus molekulinis biologas ir toksikologas paragino Ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) Imunizacijos praktikos patariamąjį komitetą (ACIP) nedelsiant sustabdyti vakcinos nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19) gamybą ir platinimą.

Šių metų pradžioje vykusiame ACIP posėdyje per viešiems komentarams skirtą laiką daktarė Janci Chun Lindsay paaiškino mokslinius įrodymus, kad koronavirusinės vakcinos sukelia vaisingumo problemas, širdies uždegimus, kraujo krešulius ir imuninės sistemos pažeidimus.

J. Lindsay pažymėjo, kad nė vienas tyrimas nepaneigė jos hipotezės, kad COVID-19 mRNA ir DNR vakcinos kryžmiškai reaguoja su retrovirusinio apvalkalo baltymu, vadinamu sincitinu, ir reprodukciniais baltymais spermoje, kiaušialąstėse ir placentoje taip, kad gali "pabloginti vaisingumą ir reprodukcinius rezultatus".

Ji įspėjo: "Mes galime sterilizuoti visą kartą."

Lindsay taip pat citavo CDC sergamumo ir mirtingumo savaitinę ataskaitą, kurioje po skiepijimo Pfizer COVID-19 vakcina 12-17 metų amžiaus paauglių stebėjimo po skiepijimo metu buvo pastebėtas miokarditas.

Visuomenė atlieka svarbų vaidmenį užtikrinant vaistų saugą

Nepageidaujamų reakcijų į vaistus (NPR) stebėsena yra labai svarbi kuriant vaistus. 1968 m. pradėta kurti tarptautinė vaistų stebėsenos sistema, kai 10 šalių sujungė savo nacionalinių sistemų duomenis apie nepageidaujamas reakcijas į vaistus.

2015 m. balandį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), pripažindama vis svarbesnį visuomenės vaidmenį farmakologinio budrumo ir vaistų saugos srityje, pradėjo vykdyti "VigiAccess".

VigiAccess suteikia viešą prieigą prie VigiBase - PSO pasaulinės duomenų bazės, kurioje kaupiami pranešimai apie galimą vaistų šalutinį poveikį. Ši iniciatyva suteikė galimybę visuomenei būti geriau informuotai apie nepalankų vaistų poveikį ir aktyviau dalyvauti savo gydyme.

Kinijos ligoninių farmakologinio budrumo sistema (CHPS), sukurta Kinijos nacionalinio nepageidaujamų reakcijų į vaistus stebėsenos centro (CNCAM), rinko ir analizavo informaciją, automatiškai gautą iš sarginių ligoninių, kad būtų galima įvertinti COVID-19 pacientų nepageidaujamų reakcijų į vaistus dažnumą, tipą ir rizikos veiksnius, susijusius su nepageidaujamomis reakcijomis į vaistus.

Nepageidaujamų reakcijų į vaistą rizikos veiksniai buvo klasifikuojami pagal PSO ir Upsalos stebėsenos centro (PSO-UMC) sistemą.

Gegužės mėnesį Nacionalinis alergijos ir infekcinių ligų institutas (National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAID) prie Nacionalinio sveikatos instituto (NIH) parėmė daktaro Iano Wilsono (Ian Wilson) vadovaujamą tyrimą Skripso tyrimų institute, kurio tikslas - ištirti, kaip ir kodėl tam tikros mutacijos apsaugo SARS-CoV2 virusą, sukeliantį COVID-19.

Masinis skiepijimas lemia pavojingesnių variantų atsiradimą

Nepageidaujamas poveikis nėra vienintelė su COVID-19 vakcinomis susijusi problema. Šių metų pradžioje vakcinų tyrimų ekspertas paskelbė atvirą laišką, kuriame paragino PSO nedelsiant sustabdyti visus masinius COVID-19 skiepijimus.

Dr. Geertas Vanden Bossche'as, patyręs vakcinų kūrėjas, koordinavęs Ebolos vakcinos programą Pasauliniame vakcinų ir imunizacijos aljanse (GAVI), teigė, kad dėl masinio skiepijimo gali atsirasti pavojingesnių viruso formų.

"Aš nesu nusiteikęs prieš skiepus. Priešingai, galiu jus patikinti, kad kiekvieną iš dabartinių vakcinų sukūrė, išplėtojo ir pagamino puikūs ir kompetentingi mokslininkai", - rašė daktaras Vanden Bossche.

"Tačiau tokio tipo profilaktinės vakcinos yra visiškai netinkamos ir net labai pavojingos, kai naudojamos masinio skiepijimo kampanijų metu virusinės pandemijos metu."

Profilaktine arba prevencine vakcina į žmogaus organizmą įvedamas antigenas (paprastai susilpnintas virusas). Tikslas - paskatinti asmens imuninę sistemą sukurti antikūnus tam konkrečiam antigenui, kad išsivystytų imunitetas prieš susijusią ligą.

"Kuo dažniau naudosime šias vakcinas žmonių imunizacijai pandemijos metu, tuo užkrečiamesnis taps virusas", - rašė Vanden Bossche. "Didėjant užkrečiamumui didėja viruso atsparumo vakcinoms tikimybė."

Esant tokiam scenarijui, gamintojai bus priversti tobulinti arba gerinti vakcinas, o tai padidins atrankos spaudimą. (Susiję: NEĮMANOMAS MOKSLAS: "Novavax" teigia, kad vos per dvi savaites parengs naują "vakciną" nuo "Omicron" varianto, kuris pasirodė tik praėjusią savaitę).

Atrankos spaudimas - tai terminas, vartojamas apibūdinti procesui, kuris padeda organizmui ar patogenui vystytis taip, kad jis geriau prisitaiko prie kintančios aplinkos. Geras atrankos spaudimo pavyzdys yra atsparumas antibiotikams, kurį sukelia per didelis antibiotikų vartojimas.

Virusas veiksmingai įveiks labai specifinius antigenais pagrįstus skiepus, kurie yra naudojami ir tobulinami.

Sekite Immunization.news, kad sužinotumėte daugiau naujienų, susijusių su COVID-19 vakcinomis.

Šaltiniai:

TheExpose.uk

CDC.gov

NCBI.NLM.NIH.gov 1

NCBI.NLM.NIH.gov 2

NIH.gov

Dryburgh.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 11:31 Receptai – Patiekalai Žirnelių kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Virtų žirnelių, Grietinėlė

Skaityti daugiau

12.06.2019 laikas 21:57 Receptai – Patiekalai Švelnus mėsos pyragas be terlionės su tešla

Tortas yra labai minkštas, švelnus ir sultingas, neužima daug laiko jį paruošti. Išsamų maisto paruošimo procesą žiūrėkite vaizdo įraše

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau