Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Spalio » 28

Dabar tai neginčijama: masinis skiepijimas COVID-19 buvo didžiulė nesėkmė

(Paranormal) Vuchano koronaviruso (COVID-19) pandemija jau išplito šešiuose žemynuose ir sukėlė daugiau kaip 4,9 mln. mirčių. Nuo šios ligos nukentėjo beveik visos šalys, o virusas ir toliau kamuoja daugelį.

Daugelyje šalių vėl įvestos uždarymo taisyklės, siekiant sulėtinti viruso plitimą žiemos mėnesiais, o kelionių apribojimai pradėti taikyti atradus naujus viruso variantus, ypač tuos, kurie pirmą kartą nustatyti Jungtinėje Karalystėje ir Pietų Afrikoje.

Nuo pat sveikatos krizės pradžios viso pasaulio vyriausybės tvirtino, kad skiepai gali padėti bendruomenėms įgyti bandos imunitetą ir grįžti prie normalaus gyvenimo. Kai kurios šalys, pavyzdžiui, Jungtinės Valstijos, taip pat apribojo laisvę judėti, bendrauti ir užsiimti laisvalaikio veikla, tikėdamosi sustabdyti pandemiją. Tačiau šios strategijos galiausiai nepasiteisino.

Vakcinos neapsaugo žmonių nuo COVID-19

Gibraltare, teritorijoje, kurioje gyvena apie 34 000 gyventojų, skiepijimas pradėtas 2020 m. gruodį, o patvirtintų COVID-19 atvejų buvo tik 1 040 ir penki mirties atvejai. Po išsamios vakcinacijos programos, kuri apėmė daugybę lankytojų, naujų užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo penkis kartus iki 5 314, o mirčių skaičius padidėjo 19 kartų iki 97.

Tai sudarytų apie 2 853 mirties atvejus milijonui gyventojų, o tai yra vienas didžiausių Europos mirtingumo rekordų.

Tačiau už skiepus atsakingi asmenys neigė bet kokį priežastinį ryšį. Po kelių mėnesių ramybės epidemija teritorijoje atsinaujino, parodydama, kad 115 proc. skiepijimo apimtys neapsaugo žmonių nuo pačios ligos.

Maltoje, kurioje vakcinacijos apimtys siekia 84 proc. ir 2021 m. liepą pandemija vėl pakilo, pasireikšdama mirtinais variantais. Islandijoje, kurioje vakcinacijos aprėptis siekia 75 proc. ir kurioje kasdienių užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo nuo maždaug 10 iki 120 per dieną ir stabilizavosi ties lygiu, kuris yra didesnis nei prieš vakcinaciją. Tai įtikino jos vyriausiąjį epidemiologą bandos imuniteto neįmanomumu.

Belgija gali pasigirti, kad visiškai paskiepyta 65 proc. jos gyventojų, tačiau 2021 m. birželio pabaigoje dėl delta varianto naujų kasdienių infekcijų skaičius išaugo nuo mažiau nei 500 iki beveik 2 000. (Susiję su šia tema: Rugsėjo mėn. beveik visi "kovidų" mirties atvejai įvyko tarp visiškai paskiepytų asmenų).

Izraelyje, kuris yra "Pfizer" vakcinų naudojimo šalininkas, yra 70 proc. visiškai paskiepytų gyventojų. Tačiau 2021 m. birželį "COVID-19" atvejai vėl padaugėjo, o rugsėjį per vieną dieną buvo užregistruota daugiau kaip 11 000 atvejų - tai viršijo 2021 m. sausį, protrūkio metu po pirmųjų "Pfizer" vakcinos injekcijų, užfiksuotus didžiausius rodiklius. Iki liepos pabaigos 71 proc. užregistruotų sunkiai sergančių izraeliečių buvo visiškai paskiepyti.

COVID-19 vakcinos neužkerta kelio hospitalizacijoms ir mirtims

Net ir tęsiant skiepijimo programas, mirtingumo rodiklis ir toliau išlaiko savo trajektoriją - daugėja naujų atvejų, hospitalizacijų ir mirčių. Džono Hopkinso universiteto išteklių centro duomenys toli gražu nėra galutiniai, nes skirtingų šalių informacijai įtakos turi ir skirtingi veiksniai, pavyzdžiui, jų tyrimų galimybės ir skirtingi apibrėžimai, kas yra COVID-19 mirtis.

Vis dėlto manoma, kad oficialus mirčių skaičius yra drastiškai per mažas - manoma, kad pasaulyje yra nuo 7 iki 13 milijonų perteklinių mirčių, t. y. maždaug 2-4 kartus daugiau nei oficialūs mirtingumo duomenys.

Perteklinis mirtingumas, arba papildomos mirtys, viršijančios įprastai priskiriamus veiksnius, plačiai laikomas objektyvesniu pandemijai priskiriamų mirčių rodikliu. Nuo 1665 m. Londone kilusio Didžiojo maro jis naudojamas mirčių skaičiavimams pandemijų ir kitų ekstremalių įvykių, pavyzdžiui, stichinių nelaimių, metu.

Dabartinės vakcinos neapsaugo nuo infekcijos ar pakartotinio užsikrėtimo, nesumažina hospitalizacijos ir ligos sunkumo bei neužkerta kelio mirčiai. Izraelyje ir Jungtinėje Karalystėje, dviejose šalyse, kuriose skiepijimų lygis yra aukštas, skiepyti asmenys patiria didesnę mirtingumo riziką, palyginti su neskiepytaisiais.

Daugiau informacijos apie tai, kas vyksta reaguojant į COVID-19 visame pasaulyje, rasite svetainėje Pandemic.news.

Šaltiniai:

Statista.com

GlobalResearch.ca

EuroNews.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.06.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Gardus šokoladinis pyragas

Paprastai pagaminamas, drėgnas ir gardus šokoladinis pyragas. Šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.01.2020 laikas 19:45 Receptai – Patiekalai Naujas Receptas: Vaisių Ir Riešutų Duona
Kol kepa pyragas, paruoškite užpilą. Dubenėlyje išmaišykite cukraus pudrą su vanilės ekstraktu, tarkuota apelsino žievele ir apelsinų sultimis. Užipilą tolygiai paskirstykite ant iškepto pyrago viršaus ir pabarstykite kepintomis p...

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:33 Receptai – Patiekalai Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai
Gaminame. Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau