Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Vasario » 27

Teiginiai apie naują, mirtiną ŽIV atmainą gali būti bandymas įbauginti žmones, kad jie sutiktų su dar viena plandemija

Galimai bus/yra "pučiamas" naujas naratyvas. Neapsigaukite. Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę.

Neseniai paskelbti teiginiai, kad aptiktas naujas ŽIV variantas, gali būti tik bandymas sukelti dar vieną pandemiją.

Taip teigia televizijos laidų vedėjas ir prodiuseris Delas Bigtree (Del Bigtree), kuris apie tai kalbėjo vasario 22 d. savo laidos "The Highwire" epizode kartu su tiriamuoju žurnalistu Džeferiu Džeksenu (Jefferey Jaxen).

Pranešimai apie naują ŽIV atmainą pradėjo rodytis vasario pradžioje. Tai teigiama žurnale "Science" paskelbtame tyrime, kuriame teigiama, kad ŽIV mutavo ir sukūrė "sunkesnę ligą", kuria "greičiau plinta".

Tyrimo pagrindinis autorius, Oksfordo universiteto Didžiųjų duomenų instituto vyresnysis tyrėjas Krisas Wymantas (Chris Wymant) dirbo su duomenų baze, kurioje kaupiami ŽIV mėginiai iš Ugandos ir kelių Europos šalių. Wymantas ištyrė 17 mėginių su neįprastomis mutacijomis. Penkiolika iš šių mėginių buvo iš Nyderlandų.

Tyrimo duomenimis, duomenų bazėje iš viso aptikta 109 žmonės, kurie turėjo pavojingesnį variantą ir niekada apie tai nežinojo. Kai kurie iš šių asmenų ŽIV užsikrėtė nuo 1992 m., todėl Wymantas ir jo bendraautoriai padarė išvadą, kad šis variantas galėjo atsirasti kažkada devintojo dešimtmečio pabaigoje, pagreitį įgavo maždaug 2000-ųjų pradžioje, o 2010-aisiais sulėtėjo.

"Net ir po 100 metų, kai ŽIV užkrečia žmones, jis vis dar gali vystytis ir keistis, - sakė Kalifornijos universiteto San Diege medicinos docentas Džoelis Vertheimas (Joel Wertheim). "Niekada neturėtume nuvertinti viruso evoliucijos galimybių. Tegul šis tyrimas tampa ryškiu kontrastu teiginiui, kad visi virusai neišvengiamai evoliucionuos ir taps nekenksmingi."

Teiginiai apie variantus galėtų būti būdas siekti privalomo ŽIV testavimo

Jaxen ir Bigtree neįtikina mintis, kad potencialiai šimtai ar tūkstančiai žmonių nuo 1980-ųjų ar 1990-ųjų metų turėjo pavojingesnį ŽIV variantą, tačiau jis buvo atrastas tik neseniai.

"Kai tai skaitome, pradedame kraipyti galvą, nes galvojame: "Palaukite minutėlę, šie žmonės 30 metų nešiojo šį labai užkrečiamą variantą, kuris labai greitai pereina į sunkią ligą, ir jie to nežinojo?" - klausė Jaxenas.

Tai patvirtina ir naujausios žinios, pasklidusios pagrindinėse žiniasklaidos priemonėse, kuriose teigiama, kad ŽIV dabar labiau paplitęs tarp heteroseksualių žmonių nei tarp gėjų ar biseksualių asmenų. Po šios žinios pasirodė raginimas, kad daugiau žmonių tikrintųsi dėl ŽIV - šis raginimas buvo sustiprintas pasitelkus tokias įžymybes kaip princas Haris.

"Kiekvienas iš mūsų turime pareigą ar bent jau galimybę pasitikrinti patys, kad visiems kitiems būtų lengviau pasitikrinti", - sakė princas Harry viename interviu. "Ir tada tai taps įprastu dalyku, kaip ir bet kas kita. Bet jei mes nesitikriname ir galvojame: "O, žinote, ŽIV, tai ne - bet kaip tai galėtų mane paveikti? Tai turi įtakos, žinote, žmonėms ten. O jis sako, kad ne, tai gali paveikti tave". (Susiję: Gydytojai liudija, kad COVID-19 vakcinos žmonėms sukelia vėžį ir AIDS).

"Kas atsitiko su saugaus sekso kampanijomis ir panašiais dalykais? Dabar mes imsimės bandymų? Ką tik išsivadavome iš [privalomo] COVID testavimo, o dabar pereisime prie ŽIV testavimo? Galbūt [jiems] pavyks sukurti pandemiją", - pastebėjo Bigtree.

Pagrindinėse žiniasklaidos priemonėse jau pasirodė straipsnių, kuriuose teigiama, kad ŽIV testai turėtų būti tokie pat įprasti, kaip ir Vuchano koronaviruso (COVID-19) testai. Net Wymantas ir jo kolegos tyrėjai paskelbė pareiškimus, kuriais remia visuomenės sveikatos strategijas, kuriose pabrėžiama, kad reikia kuo anksčiau pasitikrinti dėl ŽIV ir pradėti vadinamąjį "gydymą".

"Visuomenės sveikatos intervencijos, kurios buvo diegiamos ir plečiamos Nyderlanduose per pastarąjį dešimtmetį, t. y. gydymo prieinamumo gerinimas, kuo greitesnis žmonių testavimas, kuo greitesnis jų gydymas, padėjo sumažinti šio varianto atvejų skaičių, nors dar nežinojome, kad jis egzistuoja", - teigė Wymantas.

Jaxen ir Bigtree teigė, kad naujasis ŽIV variantas gali būti tiesiog nepageidaujamas COVID-19 vakcinų poveikis. Jie atkreipė dėmesį, kad dar 2020 m. mokslininkai įspėjo, jog tuo metu dar tik pradėtos kurti vakcinos gali padidinti riziką žmogui užsikrėsti ŽIV.

"Ir dabar visoje šalyje - visame pasaulyje - matome antraštes: "Atsargiai, pas mus gali padaugėti ŽIV atvejų, galbūt norėtumėte išeiti ir pasitikrinti", - komentavo Bigtree. "Ar matote užrašą ant sienos? Ar tai susiję? Mes nežinome."

Klausykitės šio laidos "The Highwire" epizodo su Deliu Bigtriu ir svečiu Džefrey Jaxenu, kuriame jie kalba apie numanomą ŽIV atmainos atsiradimą.

Šis vaizdo įrašas yra iš "The HighWire with Del Bigtree" kanalo svetainėje Brighteon.com.

Tarp šaltinių yra ir:

Brighteon.com

NPR.org

Komentaras: norime pasakyti, kad tai kalba, ne šiaip "žurnalistai", o žmonės, turintys tam tikrą išsilavinimą ir laipsnį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.08.2019 laikas 17:42 Receptai – Patiekalai Čirviniai blynai

Maišome, iš pradžių šaukštu, po to plaktuvu. Čirvinių blynų tešla paruošta, kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje. Pagal šį receptą kepti čirviniai blynai saldoki, tad gali būti tiekiami tiesiog ...

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:33 Receptai – Patiekalai Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai
Gaminame. Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 20:03 Receptai – Patiekalai Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų!
Pabandykite pasigaminti patys! Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų! Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau