Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Kovo » 12

Liaudies medicina. Kvėpavimo organų ligos: angina (tonzilitas)

Liaudies medicinos receptai:

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo)

Angina (nepainioti su krūtinės angina) arba tonzilitas yra bakterinės ar virusinės kilmės tonzilių uždegimas. Į žmogaus organizmą pro nosį ir burną patekus bakterijoms ar virusams, tonzilės veikia kaip su infekcija kovojantis filtras. Kartais mikroorganizmai įveikia tonzilių filtrą ir sukelia jų uždegimą.

Angina pasireiškia ryklės skausmu, karščiavimu ir silpnumu. Skauda galvą, kartais raumenis, sąnarius. Padidėja kaklo limfmazgiai.

Tonzilės parausta ir paburksta. Ant paraudusių tonzilių gali būti gelsvi taškeliai ar baltai gelsvos apnašos. Kartais liga gali prasidėti vienoje pusėje, o po kurio laiko uždegimas gali išplisti į kitą pusę.

Anginos simptomai:

● ryklės skausmas, skausmingas rijimas
● karščiavimas, šaltkretys ir silpnumas
● kaklo limfmazgių padidėjimas ir skausmas
● tonzilių paraudimas ir paburkimas
● rausvos arba baltos tonzilių apnašos
● galvos skausmas
● raumenų skausmas
● užkimimas

Anginos atsiradimui įtakos turi peršalimai bei skersvėjai Ja dažniau serga vaikai ir suaugusieji iki 35-40 metų amžiaus. Sergamumas šia liga ypač padidėja šaltuoju metų laiku, kai organizmas yra nusilpęs.

Jeigu dėl kokių nors priežasčių žmogus priverstas kvėpuoti pro burną, tai nuo infekcijos sukėlėjų jį saugo vien gerklės limfinis audinys (migdolai).

Savaime angina nėra labai pavojinga liga. Tinkamai gydantis ji greitai įveikiama, Bet dėl netinkamo gydymo gali išsivystyti komplikacijos – reumatas, inkstų arba sąnarių uždegimas.

Receptai:

● Vienas iš veiksmingiausių anginos gydymo būdų: į emaliuotą indą įdėti 100 g medaus ir 1 valgomąjį šaukštą aviečių uogienės, nuolatos maišant kaitinti iki užvirimo. Truputi atvėsinti ir viską išgerti iškart. Vėliau atsigulti į lovą ir šiltai užsikloti. Išgijimui užtenka vieno karto.

● Anginą galima išgydyti per parą, jei ne mažiau 10 kartų per dieną gerklę skalauti arbatinio grybo užpilu po 10-15 min.

● Natūralus anginos gydymas: įpilti į puodą 400 ml pieno ir įdėti 3-4 gelsvės šakeles. Pieną užvirinti, truputį palaukti ir gerti karštą 7-10 dienų.

● Anginos gydymas namuose: 1 valgomąjį šaukštą debesylo šaknų užpilti stikline šalto vandens, laikyti per naktį. Ryte gerai išmaišyti ir leisti nusistovėti. Gerti po 1 gurkšnį kas 2 val. Vartoti 6-7 dienas.

● Sumaišyti 1 dalį liepžiedžių ir 2 dalis ąžuolo žievės arba 2 dalis liepžiedžių ir 3 dalis ramunėlių žiedų. 1 valgomąjų šaukštą mišinio užplikyti stikline verdančio vandens, laikyti ant silpnos ugnies 5 min., palaukti 1 val. ir perkošti. Įdėjti į nuovirą medaus ir skalauti gerklę.

● 2 valgomosius šaukštus siauralapio gauromečio žolės užpilti puse litro šalto vandens, kaitinti iki užvirimo, palaukti 1 val. Gerti po 1/3 stiklinės 3-4 kartus per dieną esant gerklės uždegimui.

● Emaliuotame inde su dangčiu virinti pusę litro medaus ir tokį pat kiekį spanguolių 2-3 min. Ataušusį nuovirą vartoti po 1-2 arbatinius šaukštelius 3-4 kartus per dieną.

● Gera priemonė nuo anginos. Stiklinę kraujažolės sulčių sumaišyti su 1 litru karšto alaus. Vartoti po 1 stiklinę 3 kartus per dieną. Kiekvieną kartą po vaistų vartojimo šiltai užsikloti.

● Smulkiai supjaustytą svogūno galvutę užplikyti 0,5 litro verdančio vandens, kaitinti ant silpnos ugnies 5 min., palaukti 2 val. Skalauti gerklę svogūno nuoviru arba sultimis sumaišius su medumi.

● Kelias valandas su pertraukomis kramtyti korius su medumi.

● Pašildyti žibalą, suvilgyti juo audinį, kruopščiai išspausti ir aprišti juo kaklą. Iš viršau apvynioti vilnone medžiaga arba šaliku. Šį kompresą laikyti kiek įmanoma. Paprastai pagijimui pakanka vieno karto. Vaikų gydyti tokiu būdu negalima.

● Užpildyti 2/3 puodo avižomis arba miežiais, pripilti kelis centimetrus žemiau puodo kraštų pieno, uždengti dangčiu ir įdėti į nelabai karštą orkaitę. Laikas nuo laiko pripilti pieno, jam išgaravus. Virti, kol grūdai išvirs. Gerti po 2-3 valgomuosius šaukštus 3 kartus per dieną.

● Nuvalyti 5-6 česnako skilteles, smulkiai sugrūsti ir išmaišyti stiklinėje pieno. Išvirti ir atvėsinti. Gerti po 1 arbatinį šaukštelį kelis kartus per dieną.

● Bičių pikio inhaliacija: į aliumininį 400 ml talpos indą įdėti 60 g bičių pikio ir 40 g bičių vaško. Aliumininį indą patalpinti į didesnį indą su verdančių vandeniu. Garuojantis pikis veikia gydančiai. Kai aromatas dings, reikia įdėti naują bičių pikio ir vaško porciją. Inhaliacijas atlikti 2 kartus per dieną, ryte ir vakare, po 10-15 min.

● Lygiomis dalimis sumaišyti obuolių actą su šiltu vandeniu ir šiuo mišiniu skalauti gerklę kas valandą.

● Į dubenį pripildyto karšto (40-42 °C) vandens įmerkti kojas ir laikyti jas ten 15-20 min. Pastoviai palaikyti reikiamą temperatūrą pilant karštą vandenį. Galima įdėti 1-2 valgomuosius šaukštus sausų garstyčių. Po procedūros sausai nusišluostyti kojas, užsidėti vilnones kojines ir šiltai apsiklojus atsigulti į lovą.

● Nuo chroniškos anginos: 2 savaites gomurio tonziles kasdien tepti alijošiaus sulčių ir natūralaus medaus mišiniu (1:3). Per kitas 2 savaites procedūrą kartoti kas antrą dieną. Gydytis rekomenduojama ryte prieš valgį.

● Nuo gerklės skausmo: sumaišyti 4 valgomuosius šaukštus juodųjų serbentų sulčių, valgomąjį šaukštą medaus, 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių ir gerti keletą dienų mažais gurkšneliais ryte ir vakare.

● Nuo gerklės skausmo: į stiklinę šilto vandens įberti pusę arbatinio šaukštelio sodos ir įlašinti kelis lašus jodo. Šiuo tirpalu skalauti gerklę. Skausmas gali išnykti po vieno skalavimo.

● Gerklės perštėjimo galima atsikratyti, jei garstyčias sugrūsti ir vartoti su pasaldintu medumi vandeniu.

Užkimimas.

● Jei užkimote, užvirinkite puodą pieno, nuimkite plėvę ir kol pienas garuoja, kvėpuokite jo garais.

● Užkimus vartojamas raudonėlio nuoviras. 30 g žolės užplikyti 1 litru verdančio vandens, palaukti 1 val. ir perkošti (nors tai nebūtina). Gerti po 1-1,5 stiklinės 3-4 kartus per dieną.

● Įpilti į puodą 1 stiklinę vandens, įberti 0,5 stiklinės anyžiaus vaisių ir virinti 15 minučių. Po to vaisius išimti, o nuovirą virinti su 1/4 stiklinės medaus (geriausia liepų) ir įpilti 1 valgomąjį šaukštą konjako. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą kas pusvalandį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Moteriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų, receptai nuo moteriškų ligų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgy...

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:40 Receptai – Patiekalai Pusryčiai tinginiams – nerealiai skanu

Kvapnus ir sotus patiekalas, kuriuo galite maitinti visą šeimą! Receptas tinginiams, specialiai savaitgaliui! Per kelias minutes paruošite skanų patiekalą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau