Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Balandžio » 23

6 rytinio galvos skausmo priežastys

Jei taip nutinka daugiau nei vieną kartą, kuo greičiau kreipkitės į neurologą ir išsiaiškinkite skausmo priežastį!

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo)

Galvos skausmas rytais nėra neįprastas reiškinys. Priežasties nustatymas yra pusė kovos su skausmu. Kas gali sukelti šiuos priepuolius ir ką svarbu žinoti, kad jų išvengtumėte. Štai šešios priežastys, dėl kurių gali skaudėti galvą.

Kodėl ryte skauda galvą

1. Apsinuodijimas cheminėmis medžiagomis (alkoholiu, anglies monoksidu ir kt.).

Atsipalaiduoja smegenų kraujagyslės ir kraujagyslėse atsiveria daugybė skylučių (porų). Iš kraujagyslių lavina išsiskiria skystis ir plūsta į aplinkinį smegenų audinį. Atsiranda aplinkinių audinių edema ir patinimas, kuris spaudžia kietuosius smegenų dangalus su daugybe nervų galūnių į vidinį kaukolės paviršių ir sukelia difuzinį galvos skausmą, dažnai nepakeliamą.

2. Netinkama galvos padėtis miego metu 

Dažnai žmonės po sunkios darbo dienos užmiega sėdėdami prie pietų stalo arba žiūrėdami televizorių patogioje kėdėje, kai galva yra nepatogioje padėtyje - atlošta atgal arba palinkusi į priekį. Kai kurie žmonės yra įpratę miegoti be pagalvės arba su maža pagalvėle, pakišta po kaklu ar ant pilvo.

Neurokraujagyslių pluoštas, kurį sudaro slankstelinė arterija, slankstelinis nervas, dvi venos ir viena arterija, einantys iš viršutinės kaklinės stuburo dalies, normaliomis fiziologinėmis sąlygomis, pakreipus galvą į šoną, visiškai suspaudžiami iš tos pačios pusės.

Galvą atlošus atgal ir ypač tuo pat metu pakėlus rankas į viršų, suspaudžiamas pakinklinės arterijos nervų ir kraujagyslių pluoštelis, todėl kraujotaka slankstelinėse arterijose gali sumažėti iki 80 %!

Visose šiose padėtyse sutrinka veninis arba smegenų skysčio nutekėjimas iš kaukolės ertmės. Jei taip atsitinka jaunam žmogui, turinčiam pakankamai jėgos atsargų, žalos nėra, o tokia galvos padėtis gali būti netgi mokymo veiksnys.

Tačiau jei turite aukštą kraujospūdį arba smegenų kraujagyslių aterosklerozę, tokia galvos padėtis sukelia papildomą smegenų aprūpinimo krauju nepakankamumą (smegenų audinio išemiją) ir gali sukelti kraujagyslių avariją iki pat mirties.

Griežtai draudžiama miegoti ant atramų, nes jos suspaudžia kaklinės stuburo dalies minkštuosius audinius ir gali trukdyti venų nutekėjimui arba smegenų skysčio nutekėjimui iš kaukolės ertmės.

galvos skausmas, kraujas, masažas, žmonės, sveikata

Gulėdami ant šono miegokite atsirėmę petimi į sofą. Tarpas tarp galvos ir sofos turi būti užpildytas stačiakampio formos pagalvėle, kurios storis lygus jūsų peties ilgiui. Apverskite ant nugaros - aukštis išlieka toks pat.

3. Apykaklės zonos masažas

Masažuojant apykaklės zoną kraujas iš kaukolės pamato kraujagyslių (bazinių sričių) juda žemyn į apykaklės zoną. Jauniems žmonėms šie kraujo judesiai sukelia nepakankamą kraujotaką (išemiją) pailgosiose smegenyse, o pacientams, sergantiems hipertenzija ir galvos smegenų kraujagyslių ateroskleroze, tai gali sukelti kraujagyslių nelaimingus atsitikimus - galvos smegenų insultą ar miokardo infarktą.

Įspėjimas! Kaklo masažas ypač pavojingas, jei atliekamas prieš miegą. 

4. Nenormalus smegenų vystymasis

Kai kuriems žmonėms dalis smegenų audinio (smegenų smilkininė skiltis) gali nugrimzti į didžiąją pakaušio angą (Arnoldo Chiari patologija), o kai galva yra kraštutinėse padėtyse, gali atsirasti smegenų skysčio nutekėjimas iš kaukolės ertmės ir difuziniai galvos skausmai.

5. Nenormalus stuburo vystymasis

Kai kuriems asmenims antrojo kaklo slankstelio atauga gali išsikišti į didįjį pakaušio plyšį (ventrobaziliarinis suspaudimas). Ekstremali galvos padėtis, ypač galvos pasvirimas į priekį, gali suspausti nugaros smegenis ir apsunkinti smegenų skysčio nutekėjimą iš kaukolės ertmės, sukeldama difuzinius galvos skausmus.

6. Smegenų ir smegenėlių navikai

Smegenų ir smegenėlių navikai sukuria papildomą tūrį uždaroje ertmėje, todėl atsiranda nenormalus venų ir smegenų skysčio nutekėjimas iš kaukolės ertmės, todėl atsiranda difuziniai galvos skausmai.

Difuzinis galvos skausmas gali būti rimtos smegenų ligos požymis, todėl, jei jis nuolat kartojasi, turite skubiai apsilankyti pas neurologą ir išsiaiškinti priežastį.

Bet kokiu atveju galvos skausmas yra įvairaus laipsnio nepalankaus smegenų aprūpinimo krauju požymis. Neleiskite, kad šis simptomas liktų nepastebėtas. Galvos skausmas niekada neturėtų būti toleruojamas. Jį reikia malšinti bet kokiomis priemonėmis.

P komentaras: tiesa slypi kažkur anapus, todėl tiesos ieškokite duonos trupiniais...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.09.2019 laikas 19:30 Receptai – Patiekalai Karališkas obuolių pyragas: stulbinančiai skanus
Skanus pyragas su trapia tešla, grietinėle ir traškiu pabarsimu. Tikrai karališkas.

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:11 Receptai – Patiekalai Oriniai varškėčiai su grietine orkaitėje: tiesiog stebuklingas skonis!

Sumaišome varškę su vanilinu, cukrumi ir kiaušiniais. Paskui dedame manus, grietinę ir kepimo miltelius. Viską permaišome iki vienalytės masės. Dedame tešlą į formeles ir kepame 180-200 laipsnių temperatūroje pusę valandos. Ata...

Skaityti daugiau

20.08.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Virtinukai su bulvėmis ir šonine

Gaminame namuose. Virtinukai su bulvėmis ir šonine. Virtinukai su bulvių ir šoninės įdaru tiekiami su grietinės-sviesto arba grietinės-spirgučių padažais. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau