Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Gegužės » 14

5 patikimos naminės priemonės nuo skrandžio skausmo

Naminės priemonės skrandžio skausmui malšinti yra tokios žolelės kaip pipirmėtės, ramunėlės ar šventagaršvės, skrandį saugantys mišiniai, šilti kompresai ir vonios. Natūralūs metodai daugeliu skrandžio skausmų atvejų yra veiksmingi ir paprastai nesukelia šalutinio poveikio. Vis dėlto prieš pradedant juos taikyti rekomenduojama pasitarti su savo gydytoju.

Skrandžio skausmo priežastys

Skrandžio skausmas yra skausmas, kuris kyla viršutinėje pilvo dalyje. Tai labai dažna būklė, turinti daugybę galimų priežasčių. Skrandžio skausmą dažniausiai sukelia:

  • virškinimo sutrikimai,
  • rėmuo,
  • gastroezofaginis refliuksas,
  • skrandžio opos,
  • skrandžio gleivinės pažeidimas po vaistų vartojimo,
  • stresas,
  • gastritas (kilęs dėl apsinuodijimo, žarnyno infekcijos),
  • tulžies takų ligos.

Retesnės skausmo priežastys skrandžio srityje yra vėžys, aneurizma ar, pavyzdžiui, infarktas, kurio simptomus pacientai kartais apibūdina kaip pilvo skausmą. Skrandžio skausmas paprastai yra atsitiktinis, o natūralūs gydymo būdai yra labai veiksmingi jį malšinant. Taigi, pirmiausia išbandykite šiuos metodus.

1) Pipirmėtės nuo skrandžio skausmo

Pipirmėtė turi analgetinį ir atpalaiduojantį poveikį virškinamojo trakto raumenims, taip pat didina skrandžio ir tulžies sulčių išsiskyrimą, palengvina virškinimą. Šaukštelį džiovintų pipirmėčių lapelių užpilti puse stiklinės verdančio vandens, uždengti, palaukti 5 min., kol pritrauks, atvėsinti ir išgerti. Per dieną galima išgerti 3 – 4 stiklines mėtų antpilo, kuris padės atsikratyti skrandžio skausmų, sergant tokiais negalavimais kaip virškinimo sutrikimai, apsinuodijimas, skrandžio gleivinės dirginimas po vaistų, pilvo pūtimas ir stresas. Jei pilvą skaudą dėl tulžies problemų, į mėtų arbatą, galima įdėti šiek tiek dirvuolių, šventagaršvių ar cikorijų (palengvina tulžies nutekėjimą ir padeda funkcionuoti kepenims).

2) Linų sėmenų košė nuo skrandžio skausmo

Linų sėmenys padeda apsaugoti skrandžio gleivinę nuo uždegiminių reakcijų. Linų sėmenys neturi šalutinio poveikio ir gali būti vartojamos reguliariai. Linų sėmenis svarbu vartoti bent valandą prieš valgį, nes vartojant su maistu jos gali sumažinti maistinių medžiagų pasisavinimą. Kaip vartoti? Šaukštelį linų sėmenų užpilti stikline karšto vandens, gerai išmaišyti ir po 15 min. išgerti mažais gurkšneliais. Šį kiekį galima padalyti į mažesnes porcijas ir suvartoti per 4 – 5 kartus, kad neapkrautumėte virškinimo sistemos.

3) Valerijonų lašai nuo skrandžio skausmo dėl streso

Valerijonų lašai arba tinktūra gaminama iš augalų, kurie turi raminančių ir atpalaiduojančių savybių. Tokį poveikį suteikia augale esantys valepotriatai, terpeno junginiai (valerijonų rūgštis) ir eteriniai aliejai. Valerijonų lašus vartoti taip, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakuotės. Iš valerijonų šaknų galima ruošti užpilus, kurie taip pat veiksmingai mažins pilvo skausmus. Bet kokie nusiraminimo ir atsipalaidavimo metodai yra naudingi, esant įtemptam pilvo skausmui. Pavyzdžiui, rekomenduojama vonia su levandų eteriniu aliejumi (į vandenį įlašinti 10 – 15 lašų eterinio aliejaus), kitais raminančiu poveikiu pasižyminčiais augalais, pavyzdžiui, melisų lapais, apyniais ir ramunėlių žiedais.

4) Soda nuo skrandžio skausmo

Soda yra šarminė, todėl rekomenduojama nuo acidozės ir rėmens, kurie dažnai sukelia skrandžio skausmą. Sumaišyta su vandeniu soda neutralizuoja skrandyje esančią druskos rūgštį ir dujas. Norėdami atsikratyti skrandžio skausmo  galite pusę stiklinės drungno vandens sumaišyti su puse šaukštelio maistinės sodos, išmaišyti ir išgerti. Jei skausmas grįžo, galima tokio mišinio išgerti dar kartą, bet ne anksčiau nei po 2 val. Dėmesio! Sodos, kaip priemonės nuo skrandžio negalavimų, negalima naudoti per dažnai ir per daug. Sodos gėrimo nevartoti, kai skrandis pilnas maisto ir gėrimų, nes ji gali pažeisti jūsų kūno audinius.

5) Šildantis kompresas pilvui

Viršutinės pilvo dalies pašildymas gali padėti sumažinti skrandžio skausmą. Tam prireiks plaukų džiovintuvo. Tereikia šilto oro srovę nukreipti į skrandžio sritį, bet ne per arti, kad nenudegintumėte odos. Kelias minutes palaikyti kūną šiltai. Taip pat galima naudoti karšto vandens buteliuką. Ant pilvo uždėkite rankšluostį, o ant viršaus – karšto vandens buteliuką. Taip 15 – 30 min. pagulėti. Taip atpalaiduosite įsitempusius raumenis, todėl skausmas gali sumažėti.

priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.07.2019 laikas 16:30 Receptai – Patiekalai Pynės receptas

Man tai ne tik šventinė duona, bet ir malonumas pasimėgauti skoniu, medaus aromatu ir visu kepimo procesu. Šia duona mes valgome su arbata ar kava, tepame uoginės, džemo ar sviesto ... ir ant viršaus dar tarkuoto sūrio, labai s...

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 11:26 Receptai – Patiekalai Morkų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Morka

Skaityti daugiau

19.12.2017 laikas 13:08 Receptai – Patiekalai Receptai lieknėjantiems (šaltekšnio, kiaulpienių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: antsvoris. Ingredientai: šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknų, petražolių vaisių, pankolio, pipirmėtės lapų. šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknys, petražolių vaisiai, pankolis, pipirmėtės la...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau