Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Gegužės » 29

Kroatiją užklupo smarki audra - užfiksuota teniso kamuoliuko dydžio kruša

Kroatijos šiaurėje Varaždino, Čakovaco ir Koprivnicos vietovėse praūžė stiprus uraganas, kuris išvertė medžius, sutrikdė apšvietimą ir užtvindė gatves. Iš anksto įspėti Varaždino gyventojai automobilius statė požeminiuose garažuose.

Nauja audra šalies šiaurėje, vėjas Bukovac mieste išrovė medį

Praėjusį vakarą po 22 val. šiaurės Kroatiją užklupo stiprus vėjas, lydimas liūčių ir žirnio dydžio krušos, praneša Index.hr.

Iš įvykio vietos matyti, kad blogiausia buvo Štrigovo, Liudbrego ir vėl Veliki Bukovaco vietovėse, kur stiprus vėjas nuvertė medį šalia NK "Bukovcian" žaidimų aikštelės. Kruša buvo nedidelė, tačiau smarkiai lijo, pūtė stiprus vėjas, kuris trečiadienio popietę nuplėšė kai kurias stogų dalis nuo žmonių, bandžiusių apsaugoti savo namus nuo žalos, kurią padarė teniso kamuoliuko dydžio kruša.

Liudbrego gyventojai praneša, kad jautėsi taip, tarsi "dangus ir žemė būtų susilieję", tačiau apie žalą kol kas nieko nežinoma. Gornji Medjimurje taip pat krito kruša, tačiau kol kas nežinoma, ar buvo padaryta kokia nors žala.

Praėjusią naktį Varaždino gyventojai karštligiškai slėpė savo automobilius požeminiuose garažuose, baimindamiesi krušos ir dar didesnės žalos, kurią daugelis patyrė trečiadienį. Tačiau Varaždine nebuvo jokių pranešimų apie žalą, išskyrus smarkų griaustinį ir liūtį, ir, laimei, nebuvo krušos.

Perkūnija smogė Koprivnicai ir aplinkinėms vietovėms. Apie 23.30 val. Podraviną užklupo vėjo gūsiai ir smarkus lietus, kuris kai kur peraugo į krušą ir griaustinį. Koprivnicos mieste škvalas išvertė medžius, o dėl smarkaus lietaus kelias tapo nepravažiuojamas, praneša "Glas Podravine".

Minėtame vietos portale teigiama, kad vėjas sunaikino ne tik medžius, bet ir viešojo apšvietimo infrastruktūrą. Taip pat buvo apsemti metro, keliai ir šaligatviai. Į įvykio vietą greitai atskubėjo gelbėjimo tarnybos ir nuvalė kelius.

Vėjas nulaužė daugybę medžių, o kai kurie keliai laikinai tapo nebenaudojami. Ugniagesiai vis dar šalina nuo kelių nuvirtusius medžius. Iki atskiro pranešimo buvo sustabdytas eismas Koprivnicos metro, kuris taip pat buvo visiškai užlietas.

Koprivnicoje vienam kvadratiniam metrui teko 16 litrų kritulių, o kai kuriuose kaimuose, pavyzdžiui, Torchec, dar daugiau. Įvykio vietoje dirba avarinės tarnybos, kad būtų užtikrintas netrukdomas eismas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.06.2019 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vasariškas tortas su braškėmis

Gaivinantis nekeptas vasariškas tortas su braškėmis. Greitas ir skanus!

Skaityti daugiau

09.11.2019 laikas 15:11 Receptai – Patiekalai Karka Aluje. Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis

Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią...

Skaityti daugiau

11.10.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Kiaušiniais ir sūriu įdarytos orkaitėje keptos bulvės (video)

Bulves nuplaukite, subadykite šakute ir dėkite į 200°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 – 40 minučių. Keptuvėje ant aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Bulves dėkite atgal į orkaitę ir kepkite da...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau