Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 5

Trudeau planuoja iki 2023 m. kelionėms naudoti veido atpažinimo skaitmeninę tapatybę

Justino Trudeau (Justin Trudeau) vyriausybė paskelbė, kad bendradarbiauja su didžiausiomis Kanados oro linijų bendrovėmis, siekdama iki kitų metų oficialiai įdiegti skaitmeninę tapatybę, veido atpažinimą ir biometrinius kelionės dokumentus kelionėms lėktuvu.

Pasiūlymas pateiktas prisidengiant Kanados apsauga nuo teroristų ir tobulinant keleivių apsaugos programą.

Pranešama, kad keturi neįvardyti oro vežėjai yra prisijungę prie "novatoriškų tapatybės valdymo sprendimų".

The Counter Signal eports: Kaip teigiama straipsnyje iš "Canada Gazette", Vyriausybės leidinio, "pagal PS 2021-2023 m. perspektyvinį reguliavimo planą, per konsultacijas su suinteresuotosiomis šalimis taip pat buvo apsvarstytas poreikis atnaujinti [Saugaus oro susisiekimo taisykles], kad keliautojams ir pramonei būtų pasiūlyta daugiau galimybių įvykdyti tapatybės patikrinimo reikalavimus prieš įlaipinimą į orlaivį pasitelkiant naujoves".

"Tai apima skaitmeninius asmens tapatybės dokumentus, skaitmeninius asmens tapatybės dokumentus ir biometrinius kelionės dokumentus. Nors keturi oro vežėjai patvirtino ketinantys įgyvendinti novatoriškus tapatybės valdymo sprendimus trumpuoju ir vidutinės trukmės laikotarpiu, konkrečių neatidėliotinų SATR pakeitimų nenustatyta."

Straipsnio pabaigoje vyriausybė paaiškina, ką turi omenyje kalbėdama apie skaitmeninius asmens tapatybės dokumentus ir biometrinius kelionės dokumentus:

"Šiame pasiūlyme skaitmeniniai, skaitmeniniai ir biometriniai dokumentai atitinkamai reiškia nuskaitytas arba atnaujintas fizinių asmens tapatybės dokumentų skaitmenines kopijas, valdžios institucijos išduotus skaitmeninius asmens tapatybės dokumentus ir elektroninius asmens tapatybės dokumentus, kuriuose naudojami biometriniai identifikatoriai (pvz., veido atpažinimas)."

Pasiūlymas pateiktas prisidengiant siekiu apsaugoti Kanadą nuo teroristų stiprinant Keleivių apsaugos programą (PPP).

Vyriausybės teigimu, kanadiečiams potencialiai galėtų būti suteiktas Kanados kelionės numeris (CTN), susietas su visa jų asmenine informacija, kuris būtų susietas su Saugaus oro susisiekimo įstatymo (angl. Secure Air Travel Act, SATA) sąrašais, siekiant nustatyti, ar asmuo kelia pavojų nacionaliniam saugumui.

Jie priduria, kad CTN nustatymas "padės išvengti vėlavimų".

Siekdama patvirtinti, kad keliautojas tikrai yra tas, kuris nurodytas prie skaitmeninio CTN, vyriausybė siūlo naudoti biometrinių duomenų rinkimą, įskaitant veido atpažinimą, kaip galimą išankstinės patikros reikalavimą.

Vyriausybė taip pat siūlo dar labiau centralizuoti kelionių lėktuvu duomenis, kad visi oro transporto bendrovių surinkti duomenys būtų tiesiogiai siunčiami Kanados Vyriausybei per Kanados pasienio tarnybos agentūrą peržiūrėti.

"Centralizuota tikrinimo sistema atsakomybę už keleivių tikrinimą pagal SATA sąrašą oro vežėjai perduoda GC, t. y. visuomenės saugumo ir pasirengimo ekstremalioms situacijoms ministrui, padedant TC ir CBSA."

"Kad ministras galėtų vykdyti šią pareigą, pagal SATA sistemą oro vežėjai privalo ministrui (praktiškai CBSA, centralizuotai priimančiai visus elektroninius keleivių sąrašus) nustatytu laiku ir būdu pateikti nustatytus duomenis (vardą, pavardę, gimimo datą, lytį ir, jei numatyta, CTN) apie kiekvieną asmenį, kuris yra orlaivyje arba turėtų būti orlaivyje bet kurio skrydžio, užfiksuoto pagal SATR, metu, jei oro vežėjas tą informaciją turi, jeigu ji yra jo žinioje."

Siekis kelionėms įvesti nuolatinį skaitmeninį asmens tapatybės dokumentą atsirado po to, kai Trudeau vyriausybė pasirašė Pasaulio ekonomikos forumo ID skaitmeninio asmens tapatybės dokumento programą, vadinamą "Žinomo keliautojo skaitmenine tapatybe" (Known Traveller Digital Identity, KTDI), pagal kurią kelionėms būtų sukurta į socialinį kreditą panaši sistema.

"Pasaulio ekonomikos forumo suburtą bandomąją grupę sudaro Kanados ir Nyderlandų vyriausybės, oro bendrovė "Air Canada", oro bendrovė "KLM Royal Dutch Airlines", Monrealio-Trudo tarptautinis oro uostas, Toronto Pirsono tarptautinis oro uostas ir Amsterdamo oro uostas "Schiphol", - rašoma WEF interneto svetainėje.

KTDI vadinamas būdu "skatinti saugias ir sklandžias keleivių keliones, atsižvelgiant į besikeičiančią keliautojų elgseną ir lūkesčius, svarbų poreikį stiprinti tarpvalstybinį saugumą ir ateinantį dešimtmetį numatomą keleivių skaičiaus augimą".

Interneto svetainėje teigiama, kad ji grindžiama "decentralizuota skaitmenine tapatybe", kuri leis vyriausybėms patvirtinti pilietybės įrodymą ir kitus tapatybės aspektus. Kiekvieną kartą, kai vyriausybė tikrina asmens skaitmeninę tapatybę ID, ji įtraukiama į asmens įrašus, o tai gali turėti įtakos jo padėčiai.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.09.2018 laikas 07:37 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai artrito gydymui
Artritas liaudies medicinoje, Artritas, artrito gydymas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 14:42 Receptai – Patiekalai Greitai paruošiami sviestiniai sausainiai
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išsukite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Paruoštą sausainių tešlą dėkite į konditerinę rankovę ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite sausainius.

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau