Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Birželio » 17

Emocinio ir mentalinio susijungimo etapai poroje

Du žmonės poroje jungiasi trimis aspektais: fiziniu, emociniu ir mentaliniu. Su fiziniu ryšiu viskas daugiau mažiau paprasta – jis arba yra arba ne. Tuo tarpu emocinis ir mentalinis ryšiai kartais reikalauja šiek tiek pastangų.

Kai du svetimi žmonės susitinka ir tarp jų atsiranda trauka, paprastai ji atsiranda fiziniame lygmenyje. Tai labiausiai išreikšta pas vyrus, pas moteris paprastai kiek subtiliau, tačiau būna labai įvairiai. Porai pradėjus bendrauti užsimezga ryšys ir emociniame bei mentaliniame lygmenyse, apie ką pakalbėkime plačiau.

Mentalinis lygmuo yra pakankamai nesudėtingas. Tai kalbėjimas apie orą, pasidalinimas faktais apie kitus ar apie save, lengvas pokalbis nuo kurio paprastai prasideda dviejų žmonių bendravimas. Užtenka, kad sutaptų viena kita nuomonė, būtų pasidalinta įdomiomis istorijomis ar tiesiog bendrauti būtų malonu ir ryšys pradeda megztis.

Mentalinį ryšį turime su žmonėmis, su kuriais “yra apie ką pakalbėti”. Sekantis šio ryšio žingsnis – sugebėjimas dalintis ir priimti priešingas vienas kito nuomones. Paprastai bendravimo pradžioje žmonės ieško panašumų ir stengiasi vengti prieštarauti vienas kitam, ypač jei jaučia trauką ir bijo išgąsdinti kandidatą į partnerius.

Santykiams judant poros link, ateina laikas, kai nuomonės susikerta ir santykiai patiria pirmus išbandymus. Jei abi pusės sugeba toleruoti vienas kito nuomones ir kartu rasti tinkamiausius sprendimus, susikuria paskutinis mentalinio ryšio etapas – partnerystė. Tokiu atveju du žmonės poroje yra vienas kito ir bendros naudos labui, o kilus konfliktinei situacijai kartu ieško sprendimo.

Emocinis ryšys yra sudėtingiausias ir keliantis daugiausia pavojų. Daugelyje porų partneriai taip ir nepasiekia gilaus emocinio ryšio ir santykius palaiko daugiau fiziniu ir mentaliniu ryšiais. Emocinio ryšio užmezgimas prasideda pirmais pasidalinimais apie tai, kas žmogui yra asmeniška ir kelia kokias nors emocijas. Paprastai pradedame nuo gerų emocijų, nes tokie pasidalinimai saugesni.

Sekantis etapas – dalintis tuo, kas kelia neigiamas emocijas ties kuo sustoja dauguma moterų, o dauguma vyrų nenukeliauja net iki čia. Jei pora visgi pakankamai atvira ir pasiruošusi eiti gilyn, toliau seka pasidalinimai savo baimėmis, silpnumo akimirkomis, gėda ir paskutinis etapas – savo tamsiausių pusių atskleidimas vienas kitam. Tai labai pavojingas etapas kuriame žmogus rizikuoja būti pasmerktas savo antros pusės. Kita galimybė, kad vienas ar abu partneriai bus psichologiškai per silpni toliau gyventi poroje su tuo, ką išgirdo.

Kalbėdami apie emocinį ryšį kalbame apie draugystę. Artimas draugas yra tas, kuriam galime atsiverti ir nebijoti, jog būsime nuteisti. Poroje didelė dovana antrą pusę turėti taip pat ir kaip artimą draugą, nes kuo santykiai asmeniškesni, tuo sunkiau palaikyti švarų ir gilų emocinį ryšį.

Atsiverdami mes parodome savo lengvai pažeidžiamas vietas, turime patys eiti į savo baimes ir tamsiasias puses ir toli gražu ne kiekvienas nori tą daryti. Dalis žmonių, daugiausia vyrų, taip atitrūkę nuo savo jausmų ir emocijų, kad patys nežino ką ir kada jaučia, tad tokiam žmogui užmegsti emocinį ryšį yra labai sunku.

Paprasčiausia emocinį ryšį užmegsti lengvai ir linksmai leidžiant laiką kartu. Net turintiems gilų ryšį ir galintiems atsidengti vienas kitam iki galo, gerų emocijų doze yra būtina, kitaip sunkios emocijos paskandins santykius.

Santykių pradžioje, norint užmegsti stipresniu emocinį ir mentalinį ryšius, patartina labai greitai nesileisti į intymius santykius. Tai daugiau taikoma moterims, kadangi vyras paprastai labiausiai susidomi fiziniu aspektu ir gali būti nesunteresuotas giliau pažinti moterį jei ši per greitai nueina į fizinį ryšį su vyru. Laikas susitikinėjant, bendraujant ir gerai leidžiant laiką kartu, padės susiformuoti emociniam ir intelektimia ryšiui ir pora turės daugiau šansų sukurti stabilius santykius.

www.santykiuabc.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Naminis kondensuotas pienas per 15 minučių

Ar vis dar perkate kondensuotą pieną parduotuvėse? Sužinojęs apie šį receptą nustojau tai daryti. Gaunasi labai skanus, o ruošiau tik 15 minučių. Be to, jis labai panašus į sovietinį sutirštintą pieną, kurio, deja, tokio parduo...

Skaityti daugiau

02.11.2019 laikas 16:40 Receptai – Patiekalai Vištienos kepsneliai pievagrybių ir Marsala vyno padaže
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai ir išmuškite iki plonų kepsnelių, pagardinkite druska bei pipirais. Kepsnelius išvoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abie...

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 22:00 Receptai – Patiekalai Pyragaičiai su kumpiu ir sūriu prie arbatos!

Aš myliu skanius ir paprastus receptus! Išsamų maisto gaminimo receptą rasite trumpame vaizdo įraše

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau