Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2022 » Birželio » 24

"X failų" kūrėjas paaiškina, kodėl nepasitiki JAV vyriausybės ataskaita apie NSO

Ataskaita apie amerikiečių pilotų pastebėtus NSO ne tik nieko nepaaiškino visuomenei, bet ir gali sukelti naujų sąmokslo teorijų, nes kai kurios jos dalys buvo nutylėtos, teigia populiaraus serialo "X failai" kūrėjas Krisas Karteris (Chris Carter) straipsnyje

Kaip pažymi Karteris, dabartinėje "postkonspiracijų eroje" sparnuotos jo kūrinio frazės tapo šiurkščia realybe, tačiau vyriausybė ir toliau meluoja savo piliečiams ir slepia nuo jų informaciją.

"Kai dirbome prie "X failų" ir ruošėme pirmuosius agento Mulderio biuro komplektus, sugalvojau plakatą su NSO nuotrauka ir užrašu "Noriu tikėti". Manau, tai atspindi daugumos žmonių požiūrį į nežemiškos gyvybės egzistavimą - jie nėra tikri, kad ji egzistuoja, bet vis dar laukia tai patvirtinančio ženklo", - rašo amerikiečių prodiuseris ir serialo "X failai" kūrėjas Krisas Karteris (Chris Carter).

Kaip pabrėžia Karteris, "Visata yra tiesiog per didelė, kad joje būtume vieni". Tuo tarpu viešojoje erdvėje ne taip seniai pasirodė bene pirmieji įrodymai, kad žmonės pagaliau susidūrė su ateiviais, - JAV karinio jūrų laivyno pilotų nufilmuoti vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti "neatpažinti oro reiškiniai" - taip dabar Amerikoje paprastai vadinami NSO. Praėjusį penktadienį JAV Kongresui buvo pristatytas vyriausybės organizuotas surinktos filmuotos medžiagos apie neatpažintus objektus tyrimas.

"Mums, kaip visada, buvo pažadėti atsakymai", - rašo jis.

"Kad ir kaip norėčiau, pats niekada nemačiau NSO ar ateivių", - prisipažįsta Karteris. "Tačiau dėl "X failų" sutikau nemažai žmonių, kurie teigia matę viską. Mačiau neryškią filmuotą medžiagą, kurioje matyti pilki ateiviai, vaikštinėjantys po kieno nors kiemą."

"Asmeniškai pažįstu vieną apdovanojimą pelniusį režisierių, kuris kartą rimtu veidu man pasakė, kad būdamas koledže matė NSO. Annie Jacobsen, nuostabios knygos "Area 51" autorė, supažindino mane su žmogumi, kuris daug metų dirbo šioje slaptoje vietoje ir matė, kaip iš ten esančios karinių oro pajėgų bazės įskrenda ir išskrenda keistoki lėktuvai. Taigi dešimt metų buvau tikras tokių dalykų magnetas", - sakė Karteris.

"X failų" siužetas buvo paremtas sąmokslo teorija, kad vyriausybė nuo piliečių slepia nežemiškos gyvybės egzistavimą, tęsė prodiuseris.

"Ar manau, kad vyriausybė mums meluoja? Na, žinoma, esu iš Votergeito skandalo kartos", - teigia Karteris. "Ar tikiu sąmokslo teorijomis? Žinoma, kad taip. Pavyzdžiui, esu įsitikinęs, kad kažkas atakuoja CŽV agentus ir Baltųjų rūmų darbuotojus mikrobangų spinduliavimu (dar vadinamu "Havanos sindromu"), nors mūsų vyriausybė tai neigia. Tačiau ar ši nauja NSO ataskaita - arba bet kuri kita vyriausybės pareigūnų ataskaita - gali duoti aiškius atsakymus į visus mums rūpimus klausimus? Štai ir viskas, esu toks pat skeptiškas kaip visada."

Kaip prisimena Karteris, 1996 m. Harvardo universiteto psichiatras Džonas Mackas (John Edward Mack) pakvietė jį stebėti hipnozės seansą, kuriame dalyvavo moteris, teigianti, kad ją pagrobė ateiviai.

"1996 m. buvau pakviestas į Harvardo universiteto psichiatro Džono Macko kliniką stebėti regresyvios hipnozės, kurią atliko viena save pagrobusia ateiviu pasiskelbusi moteris. Pirmą kartą su daktaru Macku, kuris tyrinėjo ir galiausiai patikėjo ateivių pagrobimu, susipažinau, kai jis atvyko į "Fox" studiją aptarti savo darbo.

"Taigi aš žinojau kai ką apie tai, ką pamatysiu. Ėjau su abejonėmis, nepasiruošęs dramai, kai šalia manęs sėdėjo moteris, ašarodama ir išsigandusi dėl jos aprašyto susitikimo su ateiviais Meksikos paplūdimyje. Patirtis buvo stipri ir šiek tiek neraminanti."

Po kelerių metų Karteris atsitiktinai dalyvavo San Mateo, Kalifornijoje, vykusioje konferencijoje apie kažkokią slaptą JAV vyriausybės programą - renginio dalyviai manė, kad, be kita ko, JAV valdžia naudoja iš pagrobtų NSO "atgautą" technologiją kosminiams ginklams kurti.

"Iš pirmo žvilgsnio šie žmonės atrodė gana garbingi ir garbingi profesionalai - tarp jų buvo net buvusių karininkų ir teisininkų, - tačiau kai kurie iš jų tiki, kad kariuomenė tolimojoje Mėnulio pusėje turi slaptas bazes, kuriose slapta susitinka su reptiloidais", - rašo prodiuseris.

Pasak Karterio, žmonija įžengė į neapibrėžtumo amžių, kuriame tiesa kartais tampa sunkiai pasiekiama, ir dėl to atsirado įvairių sąmokslo teorijų, "nuo dokumentinio filmo apie koronavirusą, pavadinto "Pandemija", iki idėjos, kad visi gyvename juodojoje skylėje, kurią sukūrė Didysis hadronų greitintuvas, atradęs Higso bozoną". 

"Tiesa yra ten", "Netikėk niekuo", "Viską neigk" - provokuojančios "X failų" frazės, bet tai buvo dešimtajame dešimtmetyje, kai dar gyvenome gana gerai pažįstamoje realybėje. Dabar šie šūkiai tapo žiauria gyvenimo realybe", - rašo jis.

Pilotų vaizdo įrašai nebuvo vienintelė priežastis, dėl kurios NSO vėl atsidūrė dėmesio centre - prie to prisidėjo ir laikraštis "The New York Times", 2017 m. paskelbęs sensacingą straipsnį apie slaptą JAV gynybos departamento programą, kuria siekiama rasti tikros informacijos apie "lėkštes".

Gamintojo teigimu, viskas paaiškėjo naujoje vyriausybės ataskaitoje. Vis dėlto, pasak autoriaus, ataskaita buvo nesėkminga - joje nėra konkrečių išvadų, iš kur atsirado neatpažinti skraidantys objektai ir ar jie yra nežemiškos prigimties, o tai, kad dalis dokumento buvo įslaptinta, tik paskatins naujas sąmokslo teorijas.

"Visa tai labai panašu į "X failų" stilių. Tačiau tai taip pat yra priežastis užduoti keletą svarbių klausimų", - pabrėžia Karteris. 

"Kaip JAV Gynybos departamentui pavyko dešimt metų išlaikyti biudžetinį projektą, kurio pagrindinis rėmėjas 2007 m. buvo senatorius Harry Reidas? Kodėl J. Reidas buvo atmestas, kai bandė siekti dar didesnio slaptumo ir prašė pateikti fizinių NSO įrodymų? Galiausiai, kodėl iniciatyvai, kuria siekiama atsakyti į klausimus apie protingus ateivius, atvykstančius pas mus iš kosmoso, buvo skirta tik 22 mln. dolerių (tiek, kiek kainuotų trijų "Netflix" serialo "Stranger Things" epizodų filmavimas)?" - klausia Karteris.

"Užsispyrę skeptikai" anksčiau teigė, kad karinio jūrų laivyno pateiktuose vaizdo įrašuose NSO yra "optinė apgaulė", nors objektus matę pilotai juos išsamiai aprašė, teigdami, kad jie neturėjo nei sparnų, nei išmetamųjų dujų ir kad hipergarsiniu greičiu atliko neįmanomus manevrus.

Jis primena, kad toks netikėjimas - nesvarbu, ar jis moksliškai pagrįstas, ar ne - egzistuoja nuo 40-ųjų metų, kai amerikiečių pilotas Kennethas Arnoldas virš Rainiero kalno pamatė devynias "skraidančias lėkštes". Tačiau skeptikai užduoda bent vieną pagrįstą klausimą: kodėl per visus šiuos metus neatsirado nė vieno buvusio ar esamo pareigūno, kuris būtų pasirengęs parodyti savo ranką mirties patale? (Teisybės dėlei noriu pažymėti, kad šiuo atveju prudencialistas klysta ir tokių prisipažinimų mirties patale būta).

"Ar gali būti, kad vyriausybė, teigdama, jog nežino, ką galvoti apie šiuos reiškinius, iš tikrųjų sako mums tiesą? O gal tiesa yra dar toliau nei visiškai slapta?" - klausia Karteris.

Kaip pastebi prodiuseris, Barackas Obama, kuris kadaise per televiziją sarkastiškai juokavo apie NSO, dabar pripažįsta, kad danguje pasirodo neatpažintų objektų, ir net Donaldas Trumpas, kurio nurodymu buvo pradėta rengti naujausia ataskaita, to neneigia.

"Manau, kad greičiausiai ši ataskaita pasirodys ir išnyks, o kartu su ja ir visos kalbos apie NSO, kol atsiras galutinių įrodymų. Planeta, kuri nesugeba susivienyti dėl klimato kaitos ar pasaulinės pandemijos, gali nekreipti daug dėmesio net jei bus aptikta ateivio nuolauža ar lavonas. Paprastas tarpkultūrinis karas tarp žemiečių ir ateivių gali iš karto patraukti paprastų žmonių dėmesį.

"O kas, jei turėtume tiesioginį kontaktą? Su tikrais ateiviais iš egzoplanetos, kurie keliavo šviesmečius, kad mus surastų? Kurie turi atsakymus į visus mūsų kada nors užduotus klausimus?

"Rezultatas neabejotinai pakeistų žmonijos raidą. Bet ar tai mus pakeis?

"Noriu tikėti.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

19.12.2017 laikas 13:22 Receptai – Patiekalai Receptas lieknėjantiems (gervuogių, beržo, šalpusnio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: gervuogių lapų, beržo lapų, ankstyvojo šalpusnio lapų

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau