Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 30

Vokietija palengvins teisinį lyties keitimą

Ketvirtadienį (birželio 30 d.) Vokietijos vyriausybė pristatė planus, kaip palengvinti translyčiams asmenims oficialiai pasikeisti vardą ir lytį, pripažindama, kad galiojantys teisės aktai yra pasenę ir "žeminantys".

"Teisė gyventi savarankišką gyvenimą yra esminė visiems žmonėms", - Berlyne surengtoje spaudos konferencijoje sakė šeimos reikalų ministrė Lisa Paus.

Siūlomas įstatymas pakeistų 40 metų Vokietijoje galiojantį "transseksualumo įstatymą", pagal kurį prieš teisiškai pripažįstant vardą ir lytį, su kuriais jie tapatinasi, reikia kreiptis į teismą ir pateikti dvi ekspertų, dažniausiai psichoterapeutų, išvadas.

Oponentai jau seniai ragina atsisakyti šio teisės akto, nes pareiškėjai skundžiasi dėl sunkios administracinės naštos ir įkyrių asmeninių klausimų, įskaitant klausimus apie ankstesnį seksualinį elgesį.

Tai "mažas žingsnis biurokratijai, bet didelis šuolis laisvai visuomenei", - sakė Nyke Slawik iš Žaliųjų partijos, viena iš dviejų translyčių asmenų įstatymų leidėjų Vokietijos Bundestage.

Pagal naująjį "apsisprendimo" įstatymą suaugusiam pareiškėjui pakaktų nueiti į vietos registro įstaigą ir oficialiuose dokumentuose tiesiog deklaruoti norimą pasikeitimą.

Translyčiai ar nebinariniai nepilnamečiai nuo 14 metų taip pat galėtų pasinaudoti supaprastinta procedūra, jei tam leistų jų tėvai ar teisėti globėjai.

Senoji procedūra yra "ne tik ilga ir brangi, bet ir labai žeminanti", - sakė Pausas.

"Gyvename laisvoje ir įvairialypėje visuomenėje, kuri daug kur jau yra pažengusi toliau nei mūsų įstatymai. Pats laikas pritaikyti teisinę sistemą prie visuomenės realijų", - pridūrė ji.

Vokietija šiuo klausimu atsilieka nuo kitų Europos šalių: Belgijoje, Danijoje, Norvegijoje ir Šveicarijoje jau pripažįstamas savęs deklaravimas siekiant teisiškai pakeisti lyties statusą.

Tikimasi, kad koalicinė vyriausybė patvirtins naująjį teisės aktą iki metų pabaigos. Tuomet jį dar turės priimti parlamentas.

Pastaraisiais metais LGBTQ aktyvistai ir žmogaus teisių grupės ne kartą ragino Vokietiją modernizuoti "transseksualų įstatymą", o jo aspektus kritikavo net šalies Konstitucinis Teismas.

Socialdemokratų kancleris Olafas Scholzas (Olaf Scholz) ir jo partneriai valdžioje - žalieji ir liberalioji FDP - atėję į valdžią praėjusių metų gruodį pažadėjo panaikinti šį įstatymą.

Jie taip pat pažadėjo panaikinti prieštaringai vertinamą nacių laikų abortų įstatymą, kuriuo buvo ribojama gydytojų ir klinikų teikiama informacija apie abortus. Praėjusią savaitę parlamentas balsavo už šio įstatymo panaikinimą.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2018 laikas 07:49 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo hemorojaus
Hemorojus liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo hemorojaus, hemorojus, hemorojo gydymas, hemorojo receptai, hemorojaus vaistažolės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažo...

Skaityti daugiau

16.09.2018 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, profilaktikai
Katarakta liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, kataraktos gydymas, receptai kataraktai, profilaktikai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip ...

Skaityti daugiau

06.07.2019 laikas 13:13 Receptai – Patiekalai “Bounty” – nekeptas varškės tortas
Nekepto varškės torto receptas.15 minučių, ir švelniausias desertas paruoštas! Išimti tortą iš formos, nuimti plėvelę ir galima gerti arbatą. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau