Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 30

JAV Aukščiausiasis Teismas leido Bidenui nutraukti Trumpo laikų imigracijos taisyklę

JAV Aukščiausiasis Teismas ketvirtadienį suteikė prezidento Joe Bideno (Joe Biden) administracijai žalią šviesą nutraukti vadinamąją "pasilik Meksikoje" politiką, kurią įvedė Donaldas Trumpas (Donald Trump), įgyvendindamas savo griežtą požiūrį į imigraciją.

Pagal šią politiką kai kurie ne meksikiečiai, neteisėtai patekę į Jungtines Valstijas per pietinę sieną, buvo siunčiami atgal į Meksiką laukti, kol jų imigracijos bylos bus išnagrinėtos teisme, o ne sulaikomi ar laikinai paleidžiami.

Nuo pat savo kadencijos pradžios J. Bidenas stengiasi panaikinti šią politiką, nes, jo teigimu, imigracijos klausimas sprendžiamas humaniškiau.

Migrantų gynėjai teigė, kad dėl šios politikos prieglobsčio prašytojai patenka į pavojingas sąlygas Meksikoje, nes perpildyti JAV teismai lėtai nagrinėja užsitęsusias bylas.

Ketvirtadienį Bideno administracijai palankus sprendimas buvo padalytas 5:4. Vyriausiasis teisėjas Johnas Robertsas prisijungė prie kolegos konservatoriaus Bretto Kavanaugh ir trijų liberalių teismo teisėjų.

Robertsas, kuris buvo daugumos nuomonės autorius, teigė, kad federaliniai imigracijos įstatymai leidžia vykdomajai valdžiai grąžinti prieglobsčio prašytojus į Meksiką, tačiau neįpareigoja jos tai daryti.

"Kongresas suteikė gretimos teritorijos grąžinimo įgaliojimus aiškiai diskrecinėmis sąlygomis", - teigiama nuomonėje.

Bideno bandymą nutraukti 2019 m. D. Trumpo įvestą politiką užginčijo respublikonų valdomų valstijų grupė, vadovaujama Teksaso.

Šios valstijos teigė, kad jo žingsnis pažeidžia JAV imigracijos įstatymus, nes verčia valdžios institucijas paleisti sulaikytus migrantus į JAV teritoriją. Jos taip pat teigė, kad Bideno pareigūnai nesilaikė tinkamos administracinės procedūros.

2021 m. rugpjūčio mėn. žemesnės instancijos teismas priėmė Bideno administracijai nepalankų sprendimą, o byla galiausiai atsidūrė šalies aukščiausiajame teisme.

Iš pradžių Aukščiausiasis Teismas tiesiog atsisakė įšaldyti žemesnės instancijos teismo sprendimą, priversdamas administraciją iš naujo pradėti vykdyti politiką, oficialiai vadinamą Migracijos apsaugos protokolais (MPP), o ji toliau tęsė apeliacinio skundo nagrinėjimą.

Amerikos imigracijos tarybos duomenimis, nuo politikos pradžios 2019 m. sausio mėn. iki jos sustabdymo valdant J. Bidenui į Meksiką buvo išsiųsta beveik 70 000 žmonių.

Nuo pastarojo jos atnaujinimo pagal šią programą buvo išsiųsta atgal kur kas mažiau migrantų.

J. Bidenui einant prezidento pareigas, kiekvieną mėnesį pasienyje buvo sulaikyta ir išsiųsta atgal daugiau kaip 200 000 žmonių, bandžiusių nelegaliai patekti į šalį, pagal MPP arba pagal atskirą su Kovidu susijusią politiką, pagal kurią žmonės blokuojami pasienyje.

Nelegalus sienos kirtimas dažnai yra pavojingas tiek dėl fizinių sąlygų regione, tiek dėl netinkamo prekeivių žmonėmis elgesio. Šią savaitę 53 žmonės mirė, kai buvo sukrauti į vilkiko priekabą be oro kondicionieriaus, kuri vėliau buvo palikta San Antonijuje, Teksaso valstijoje.

Amerikos pilietinių laisvių sąjunga pagyrė ketvirtadienį priimtą teismo sprendimą.

"Aukščiausiasis Teismas teisingai atmetė melagingą argumentą, kad ši žiauri politika yra privaloma pagal įstatymus", - sakė ACLU Imigrantų teisių projekto atstovė Džudi Rabinovic (Judy Rabinovitz).

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.09.2018 laikas 08:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo karščiavimo

Karščiavimas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo karščiavimo, karščiavimas, karščiavimo gydymas, karščiavimo receptai, vaistažolės karščiavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kai...

Skaityti daugiau

21.07.2019 laikas 09:47 Receptai – Patiekalai Virti vėžiai su krapais

Gaminame namuose. Virti vėžiai su krapais. Puode užviriname vandenį, beriame druską, dedame svogūną, česnako skilteles, lauro lapus, krapus ir sudedame vėžius. Uždengus dangtį verdame apie 15-25 minutes nuo užvirimo (priklausom...

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Šviežios bulvės kepimo popieriuje. Kažkas naujo tavo virtuvėje!
Skanus šviežių bulvių patiekalas. Jis labai paprastas ir labai skanus. Aš savaite valgau tokias bulves ir dar neatsibodo. Kvapnios bulvės su apskrudusia odele ir minkštu vidumi. Labai skanu!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau