Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 1

Ukraina prašo Turkijos sulaikyti Rusijos krovininį laivą

Penktadienį Ukraina paprašė Turkijos sulaikyti su Rusijos vėliava plaukiojantį krovininį laivą, kuris, Kijevo teigimu, išplaukė iš Kremliaus okupuoto uosto.

Jūrų eismo interneto svetainėse buvo matyti, kad laivas "Zhibek Zholy" išmetė inkarą maždaug už kilometro nuo Turkijos Juodosios jūros Karasu uosto.

Iš jų taip pat matyti, kad laivas savo atsakiklius įjungė tik likus maždaug 12 valandų iki priartėjimo prie Turkijos.

Kijevo ambasadorius Ankaroje sakė, kad laivas išplaukė iš Ukrainos Kremliaus okupuoto Berdiansko uosto.

"Remdamiesi Ukrainos generalinio prokuroro nurodymu, paprašėme Turkijos pusės imtis atitinkamų priemonių", - socialiniame tinkle "Twitter" pareiškė ambasadorius Vasylis Bodnaras (Vasyl Bodnar).

"Esu įsitikinęs, kad (Turkijos) priemonės užkirs kelią bandymams pažeisti Ukrainos suverenitetą".

Interneto svetainėje Marinetraffic.com teigiama, kad 140 m ilgio (460 pėdų) generalinių krovinių laivas plaukė su Rusijos vėliava.

Bodnaras praėjusį mėnesį apkaltino Turkiją, kad ji perka grūdus, kuriuos Rusija per invaziją konfiskavo iš Ukrainos.

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevlut Cavusoglu) praėjusią savaitę sakė, kad Ankara tiria pranešimus apie Rusijos konfiskuotus Ukrainos grūdus, pasiekiančius jos Juodosios jūros krantus.

Tačiau jis pridūrė, kad Turkijai iki šiol nepavyko rasti jokių pavogtų ukrainietiškų grūdų siuntų.

Rusijos įvestos administracijos okupuotame pietryčių Ukrainos regione vadovas ketvirtadienį paskelbė apie naujo maršruto per Juodąją jūrą iš Berdiansko atidarymą.

"Po daugybės mėnesių delsimo iš Berdiansko komercinio uosto išplaukė pirmasis prekybinis laivas, 7 000 tonų grūdų keliauja į draugiškas šalis", - "Telegram" pranešė Jevgenijus Balickis (Evgeny Balitsky).

Marinetraffic.com teigė, kad "Zhibek Zholy" gali gabenti kiek daugiau nei 7 000 tonų krovinio.

Berdianską ir jo apylinkes prie Azovo jūros, kuri jungia Rusiją su Juodąja jūra, nuo pirmųjų Maskvos invazijos vasario mėnesį savaičių iš esmės kontroliuoja Kremlius.

Maskvos įvesti pareigūnai tvirtina, kad jie "nacionalizavo" valstybinę infrastruktūrą, o derlių superka iš vietos ūkininkų.

Ukraina teigia, kad Rusija iš vietos gyventojų konfiskuoja grūdus ir kitas prekes ir eksportuoja jas, kad finansuotų savo karo veiksmus.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.08.2019 laikas 16:20 Receptai – Patiekalai Minkščiausi ruletukai su obuoliais, skubant: ilgai neužsilaiko

Dalinuosiu skanių obuolių roletų receptu! Jų pagrindą sudaro tešla su grietine, kuris puikiai papildo sotų ir kvapnų obuolių įdarą. Būtinai išbandykite!

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 07:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai strazdanų gydymui
Strazdanos liaudies medicinoje, Strazdanos, receptai nuo strazdanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau