Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 1

Billas Gatesas užsitikrino teisinį patvirtinimą pirkti didžiulį plotą geriausios Šiaurės Dakotos žemės

Milijardierius Billas Gatesas (Bill Gates) užsitikrino teisinį patvirtinimą dėl prieštaringai vertinamo geriausios žemės ūkio paskirties žemės pirkimo Šiaurės Dakotoje, nepaisant valstijos gyventojų pasipiktinimo. 

B. Gateso įmonė "Red River Trust" už 13,5 mln. dolerių įsigijo 2 100 akrų žemės valstijoje.

Valstijos generalinis prokuroras Drew Wrigley (Drew Wrigley), kuris domėjosi žemės pardavimu, trečiadienį paskelbė laišką, kuriame teigiama, kad sandoris yra teisėtas, nes atitinka archajišką ūkininkavimo prieš korporacijas įstatymą.

Apie tai praneša "Mail Online": Pagal depresijos laikų įstatymą korporacijoms ar ribotos atsakomybės bendrovėms draudžiama turėti žemės ūkio paskirties žemės ar rančų žemės, tačiau atskiriems fondams leidžiama turėti žemės, jei ji išnuomojama ūkininkams, ką Gatesas ir ketina padaryti.

Gatesas yra didžiausias privatus dirbamos žemės savininkas Amerikoje, tyliai sukaupęs apie 270 000 akrų dešimtyse valstijų, kaip teigiama praėjusių metų "Land Report 100" leidime, kuriame kasmet apžvelgiami didžiausi šalies žemės savininkai.

Tačiau milijardieriaus valdos sudaro tik apie vieną procentą iš beveik 900 mln. visų JAV ūkių hektarų.

Žemės pirkimas Šiaurės Dakotoje sukėlė teisinių klausimų ir susirūpinimą, kad itin turtingi žemės savininkai nepritaria valstijos vertybėms.

V. Gateso įmonė "Red River Trust" iš turtingų Šiaurės Dakotos šiaurės rytų bulvių augintojų "Campbell Farms" įsigijo 13,5 mln. dolerių vertės žemės dviejose apygardose.

Sandorio metu buvo parduota apie 2100 akrų žemės, pranešė "AgWeek". 

Įdomus žingsnis - vasario mėnesį Kempbelų šeima Šiaurės Dakotos valstijos sekretoriui pateikė partnerystės pavadinimo sertifikatą, kuriame savo ūkininkavimo veiklą pavadino "Red River Trust" - tokiu pat pavadinimu kaip ir Geitso įmonė. 

Tačiau Gateso firmos advokatas parašė generalinei prokuratūrai, kad Kempbelų firma užregistravo pavadinimą be jo žinios.

Kempbeliai iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti. 

Šiaurės Dakotos žemės ūkio komisaras respublikonas Dougas Goehringas (Doug Goehring) anksčiau sakė, kad daugelis žmonių jaučiasi išnaudojami itin turtingų žmonių, kurie perka žemę, bet nebūtinai pritaria valstijos vertybėms.

Man tai labai girdėta visoje valstijoje, net ne iš tos apylinkės, - sakė D. Goehringas televizijai KFYR-TV. "Tie žmonės yra nusiminę, bet yra ir kitų, kurie dėl to tiesiog įsiutę".

Korporacijoms nuosavybės draudimas netaikomas, jei žemė reikalinga "gyvenamųjų arba komercinių pastatų statybai; korporacijos ar ribotos atsakomybės bendrovės pastatams, gamykloms, įrenginiams, pramoniniams parkams arba panašiems verslo ar pramonės tikslams; arba gretimai ne žemės ūkio paskirties žemei palaikyti ar papildyti, siekiant naudos abiem žemės sklypams", rašoma įstatyme.

Tai ne pirmas išbandymas 1932 m. priimtam įstatymui. 

Federalinis teisėjas 2018 m. nusprendė, kad įstatymas yra konstitucinis po to, kai konservatyvi ūkininkų grupė pareiškė, kad jis riboja gamintojų verslo galimybes ir trukdo tarpvalstybinei prekybai, nes draudžia nevalstybinėms korporacijoms dalyvauti Šiaurės Dakotos žemės ūkio pramonėje.

Šiaurės Dakotos gubernatorius respublikonas Dougas Burgumas (Doug Burgum), buvęs "Microsoft" vadovas, kurio rinkimų kampanija, kai 2016 m. Burgumas pirmą kartą laimėjo rinkimus, iš "Microsoft" bendraįkūrėjo Gateso gavo 100 000 JAV dolerių, atsisakė komentuoti žemės ūkio paskirties žemės pardavimą. 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.06.2019 laikas 15:27 Receptai – Patiekalai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:25 Receptai – Patiekalai Traškūs vaflių ritinėliai be vaflinės
Jei jums kilo noras prisiminti vaikystės skonį, pasigamini skanius, traškius susuktus vaflius, bet neturite po ranka vaflinės, šią problemą labai lengva išspręsti. O, ir vaflių kepimas keptuvėje užims mažai laiko....

Skaityti daugiau

23.09.2018 laikas 14:36 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai astmos gydymui

Astma liaudies medicinoje, astma, astmos gydymas, receptai astmai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 12:57 Tikro draugo požymiai. Patikrinkite save
Ne visi žmonės, kuriuos pavadiname ar laikome draugais, yra tikri draugai. Dauguma jų būna tiesiog geri pažįstami, laisvalaikio pasilinksminimų ir vakarėlių bendrininkai, kolegos ar šiaip žmonės, su kuriais kažkuriame gyvenimo etape suvedė likimas. P...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau