Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 5

Baidenas atsisako Dievo: "Ateizmas dabar yra amerikietiška svajonė

JAV prezidentas Joe Bidenas papiktino milijonus amerikiečių, paskelbęs apie planus atsisakyti Dievo ir vietoj jo "propaguoti ateizmą".

Grupė respublikonų, vadovaujamų respublikono Džimo Bankso (Jim Banks), reikalauja atsakymų dėl Baideno administracijos pradėtos programos, kuria siekiama "skatinti ateizmą visame pasaulyje".

Baideno Demokratijos, žmogaus teisių ir darbo biuro (DRL) dotacijų programa naudos mokesčių mokėtojų lėšas ateizmui ir "humanizmui" skatinti šalyje ir užsienyje.

Banksas, kuris pirmininkauja Respublikonų studijų komitetui, parašė laišką Bidenui ir valstybės sekretoriui Antonijui Blinkenui (Antony Blinken), reikalaudamas atsakymų apie šį planą.

"Rašome norėdami išreikšti didelį susirūpinimą, kad Valstybės departamentas naudoja tam skirtas lėšas ateizmui ir radikaliai, progresyviai ortodoksijai visame pasaulyje remti", - pareiškė grupė.

"2021 m. balandį Valstybės departamento Demokratijos, žmogaus teisių ir darbo biuras (DRL) paskelbė dotacijų programą, skirtą ateizmui visame pasaulyje skatinti."

"Pranešimas apie galimybę gauti finansavimą (NOFO) oficialiai vadinosi "DRL FY20 IRF Religijos laisvės skatinimas ir gynimas, įskaitant ateistus, humanistus, nepraktikuojančius ir nesusijusius asmenis".  

"Jame buvo paskelbta apie "konkurencingą" c procesą, pagal kurį bus skiriamos iki 500 000 JAV dolerių dotacijos organizacijoms, įsipareigojusioms praktikuoti ir skleisti ateizmą ir humanizmą, būtent Pietų / Centrinėje Azijoje ir Artimuosiuose Rytuose / Šiaurės Afrikoje."

"Kad būtų aišku, ateizmas ir "humanizmas" yra oficialios tikėjimo sistemos."

"Todėl iš pradžių norėtume sužinoti, kokios kitos Jungtinių Valstijų vyriausybės programos, remiamos iš tam skirtų lėšų, yra naudojamos bet kokiai oficialiai tikėjimo sistemai - ateistinei, humanistinei, krikščioniškai, musulmoniškai ar kitokiai - skatinti, skiepyti ar menkinti."

"Vienas dalykas yra tai, kad Departamentas yra tolerantiškas ir gerbia įvairias tikėjimo sistemas ir skatina vyriausybes gerbti savo piliečių religijos laisvės interesus."

"Visai kas kita, kai Jungtinių Valstijų vyriausybė aktyviai dirba, kad ateistams, humanistams, nepraktikuojantiems ir nepraktikuojantiems religijos suteiktų daugiau teisių priimant viešuosius sprendimus."

"Bet kokia tokia programa - skirta bet kokiai religinei grupei - Jungtinėse Valstijose prieštarautų Konstitucijai", - teigė grupė.

Foxnews.com praneša: "Be abejotino konstitucinio teisinio pagrindo, mes taip pat abejojame, kaip tokia dotacijų ar bendradarbiavimo susitarimų programa padeda įgyvendinti Jungtinių Valstijų užsienio politikos interesus", - tęsė grupė. "Jei apie tokias programas žinotų tikslinių šalių piliečiai, manytume, kad vietos gyventojai, interesų grupės ir vyriausybės pasipiktintų tuo, ką bet kuris "objektyvus stebėtojas" laikytų "slaptu" užsienio valstybės finansavimu, skirtu vietos religiniams ir kultūriniams santykiams griauti."

Respublikonai rašė, kad tai "nėra "religijos laisvė", o DRL NOFO šiuo klausimu "teikia pirmenybę ateistams ir humanistams, o ne visiems kitiems galimiems paramos gavėjams". Jie taip pat teigė, kad toks prioritetų nustatymas pažeidžia "tiek Konstitucijos įsteigimo, tiek jos laisvo vykdymo nuostatas", taip pat "Konstitucijos VI straipsnio nuostatą dėl religinių testų nebuvimo".

"NOFO Valstybės departamentas apibūdina ateistus kaip išskirtinę religinę grupę, o po to skatina kurti ateistų "tinklus ir propagavimo grupes", - rašoma laiške. "Tai būtų analogiška oficialiam Valstybės departamento religijos laisvės skatinimui "ypač krikščionims" Kinijoje, aiškiai siekiant sukurti atitinkamą misionierių tinklą."

"Akivaizdu, kad šis tikslas niekada nepraeitų konstitucinio patikrinimo ir būtų išjuoktas radikalių kairiųjų biurokratų jūsų agentūroje kaip visiškai peržengiantis ribas", - tęsė jie. "Tad kodėl šis ateistinis NOFO nėra vertinamas panašiai?"

Įstatymų leidėjai rašė, kad "amerikiečiai pagrįstai įžvelgia, jog tai yra platesnių Jūsų administracijos pastangų propaguoti radikalią, progresyvią ortodoksiją užsienyje dalis", ir pabrėžė, kad ateizmas "yra neatsiejama marksizmo ir komunizmo tikėjimo sistemos dalis".

"Prieš kelias savaites Jungtinių Valstijų ambasada Vokietijoje iškėlė "Black Lives Matter" vėliavą. Amerikiečiai dėl to turėtų labai sunerimti. Svarbu ne tik tai, kad "Black Lives Matter" (liet. "Juodųjų gyvybės svarbios") čia, Jungtinėse Valstijose, tebėra labai skaldantis ir vis labiau nepopuliarus judėjimas; ši iškaba taip pat reiškia konkrečios radikalios organizacijos propagavimą. Tarp kitų naujausių Valstybės departamento iniciatyvų - sukurti "specialųjį atstovą rasinės lygybės ir teisingumo klausimais", kurio misija bus skleisti kritinę rasių teoriją ir kitas progresyvias dogmas visame pasaulyje, taip pat stengtis panaikinti abortų apribojimus visame pasaulyje."

Banksas ir jo kolegos laiško pabaigoje pateikė 12 klausimų, susijusių su dotacijų programa ir tuo, kaip ji padeda JAV užsienio politikai.

Prie Bankso laiško prisijungė keli žinomi respublikonų įstatymų leidėjai, tarp jų - Atstovų atstovai. Danas Crenshaw iš Teksaso, Lisa McClain iš Mičigano ir Timas Walbergas iš Mičigano.

Bankso frakcija jau imasi veiksmų, kad išspręstų Bideno administracijos vykdomos kairiosios politikos klausimą.

RSC 2023 m. biudžeto pasiūlyme "būtų uždrausta skirti bet kokias lėšas bet kokiems Valstybės departamento bandymams propaguoti antiamerikietiškas idėjas, tokias kaip kritinė rasių teorija (CRT), arba leisti JT audituoti JAV žmogaus teisių padėtį".

"Praėjusiais metais Valstybės departamentas pakvietė JT specialųjį pranešėją šiuolaikinių rasizmo formų klausimais ir JT specialųjį pranešėją mažumų klausimais oficialaus vizito, kad jie patikrintų JAV žmogaus teisių padėtį", - rašoma RSC biudžete. "Specialioji pranešėja šiuolaikinių rasizmo formų klausimais E. Tendayi Achiume yra kritinių rasių studijų programos narė ir CRT šalininkė."

Respublikonų laiškas rašomas tuo metu, kai Bideno administracija sulaukia aistrų dėl daugybės liberalios politikos priemonių, kurios sukėlė rimtų abejonių.

Nuo nesėkmingo bandymo įsteigti dezinformacijos valdymo valdybą iki Valstybės departamento paskyrimo Desirée Cormier Smith specialiąja atstove rasinei lygybei ir teisingumui.

Baltieji rūmai ir Valstybės departamentas iš karto neatsakė į "Fox News Digital" prašymus pakomentuoti situaciją.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.08.2018 laikas 07:15 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Pūliuojančių akių gydymui
Pūliuojančios akys liaudies medicinoje, Pūliuojančios akys, receptas nuo pūliuojančių akių, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 09:57 Receptai – Patiekalai Gardžių kokosinių sausainių receptas
Gardžių kokosinių sausainių receptas. Pasigaminkime kokosinius sausainukus namuose. Skanaus!

Skaityti daugiau

13.08.2019 laikas 22:00 Receptai – Patiekalai Absoliutus hitas ir naujiena – kepti viščiukų sparneliai aluje

Kepti viščiukų sparneliai aluje receptas. Sumaišome kari, druska, pipirą, sutraiškytą česnaką. Nuplauname ir nusausiname vištienos sparnelius. Įtriname sparnelius prieskoniais ir paliekame marinuotis valandai.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau