Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 8

J. Bidenas atsikerta dėl abortų, Aukščiausiąjį Teismą vadina ‘nekontroliuojamu’

Penktadienį JAV Prezidentas Joe Bidenas (Joe Biden) pareiškė, kad federaliniai teisės aktai yra greičiausias būdas atkurti teises į abortus, ir paragino rinkėjus per artėjančius rinkimus išrinkti pasirinkimą palaikančius įstatymų leidėjus, nes jis nurodė imtis naujų priemonių reprodukcinėms laisvėms užtikrinti.

Pasmerkęs "siaubingą, kraštutinį" Aukščiausiojo Teismo sprendimą panaikinti konstitucinę teisę į abortą, J. Bidenas teigė, kad veiksmingiausias atsakas bus duotas prie balsadėžių per lapkričio mėn. vidurio kadencijos rinkimus, išrinkus įstatymų leidėjus, kurie užtikrintų jam tvirtą įstatymų leidžiamosios valdžios, kurios jis dabar neturi, kontrolę.

"Greičiausias kelias atkurti Roe yra priimti nacionalinį įstatymą, kodifikuojantį Roe, kurį pasirašysiu iš karto, kai tik jis pateks ant mano darbo stalo. Mes negalime laukti", - sakė J. Bidenas, turėdamas omenyje 1973 m. priimtą sprendimą byloje Roe prieš Wade, kuriuo buvo įtvirtinta teisė į abortus.

"Negalime leisti, kad nekontroliuojamas Aukščiausiasis Teismas, veikiantis kartu su ekstremistiniais Respublikonų partijos elementais, atimtų laisves ir mūsų asmeninę autonomiją", - sakė jis.

Spaudžiamas griežčiau ginti teisę į abortus, J. Bidenas pasirašė įsaką, kuriuo siūloma imtis naujų, bet ribotų priemonių moterų reprodukcinėms teisėms stiprinti.

J. Bidenas buvo kritikuojamas savo paties Demokratų partijos viduje dėl tariamo neveiklumo po birželio 24 d. Aukščiausiojo Teismo sprendimo.

Po teismo sprendimo kelios valstijos uždraudė arba labai apribojo abortus ir tikimasi, kad kitos paseks jų pavyzdžiu.

Daugelis demokratų, dažnai anonimiškai kalbėdami spaudoje, skundėsi, kad J. Bidenas ir jo komanda nesugebėjo tinkamai reaguoti į stulbinantį Aukščiausiojo Teismo sprendimą.

Sprendimo dieną administracija atrodė nustebusi, nors projektas buvo nutekintas prieš kelias savaites.

Birželio 24 d. prezidentas paskelbė apie du reguliavimo priemonių paketus: dėl galimybės įsigyti aborto tablečių ir dėl moterų teisės vykti į kitą valstiją atlikti aborto, jei jų valstijoje ši procedūra draudžiama.

Tačiau tą dieną spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre retai kada atšaukė savo kasdienį brifingą.

Netrukus po to J. Bidenas išvyko į kelionę po Europą, taip nuliūdindamas abortų teisių aktyvistus ir įstatymų leidėjus, kurie troško ryžtingesnių prezidento veiksmų.

Siekdamas atsigauti, J. Bidenas penktadienį pasirašė įsaką, kuriuo siekiama apsaugoti jautrius su moterų sveikata susijusius duomenis ir "kovoti su skaitmenine priežiūra, susijusia su reprodukcinės sveikatos priežiūros paslaugomis".

Užtarėjų grupės įspėja apie pavojų, kurį kelia moterų internetiniai duomenys, pavyzdžiui, jų geografinė buvimo vieta ir programėlės, stebinčios menstruacijų ciklą, kurie, pasak jų, gali būti naudojami siekiant persekioti abortus pasidariusias moteris.

J. Bideno įsakymu taip pat siekiama apsaugoti mobiliąsias klinikas, dislokuotas prie abortus uždraudusių valstijų sienų.

Administracija taip pat nori užtikrinti galimybę gauti kontracepcijos ir abortų vaistų bei sukurti savanorių teisininkų tinklą, kuris padėtų moterims abortų klausimais, teigė Baltieji rūmai.

- "Žmogus, kuriam pritrūko laiko?"-

Tačiau šios priemonės turės ribotą poveikį. J. Bidenas negali daug nuveikti kovodamas su Aukščiausiuoju Teismu ar jam priešiškomis valstijomis, kai Kongrese neturi tvirtos daugumos.

Todėl J. Bidenas ragina amerikiečius per kadencijos vidurio rinkimus gausiai ateiti į rinkimus ir balsuoti už demokratus.

Tikslas - kodifikuoti teisę į abortą kaip federalinį įstatymą, kuris panaikintų valstijų sprendimus uždrausti šią procedūrą.

Tačiau daugelis demokratų baiminasi, kad šis siekis pritraukti rinkėjų balsus bus nesėkmingas. J. Bidenas šiuo metu yra nepopuliarus prezidentas, o didžiausias amerikiečių rūpestis šiuo metu yra sparčiai auganti infliacija.

Be to, kai kurie demokratai abejoja, ar 79 metų J. Bidenas, centristas, kuris vengia dėmesio vertų veiksmų, yra pajėgus įveikti agresyviai konservatyvius Amerikos dešiniuosius didelės politinės įtampos laikais.

Jam tereikia pažvelgti į pastarųjų dienų spaudos redakcinius straipsnius, įskaitant ir tuos, kurie pasirodė simpatiškais laikomuose naujienų leidiniuose.

"Ar Džo Baidenas yra netinkamas prezidentas netinkamu laiku?" - skelbė ketvirtadienio "The Washington Post" antraštė, o žurnalas "The Atlantic" klausė: "Ar Baidenas - žmogus, kuriam laikas ne laiku?".

"Agence France-Presse" (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.07.2019 laikas 09:58 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Iškepusias bulvytes dedame į indą, ant viršaus sukrečiame voveraites ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus užbarstome pasmulkintų šviežių petražolių, krapų arba svogūnų laiškų. Skanaus!

Skaityti daugiau

27.10.2019 laikas 18:02 Receptai – Patiekalai Vyniotinis Su Aguonomis: Gaminimo Receptas

Tokie vyniotiniai išeina be galo skanūs. Jie švelnūs, su skaniu įdaru ir labai gražia glazūros plutele. Šie vyniotiniai -tikra šventinio stalo puošmena ir puikus desertas. Mes naudosime aguonų įdarą.

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 13:25 Receptai – Patiekalai Svogūnas nuo kosulio
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: svogūnas, pienas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau